Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Μανώλης Σμαλιός στο Fb: Να μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει το γλυπτό...

Μανώλης Σμαλιός στο Fb: Να μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει το γλυπτό αλλά να μπορεί και να…

29
4066

…Ωραίο δεν μπορώ να πω. Μονδερνο! «Ευρωπαικό». Θα το βγάλουν κ πολλές φωτογραφίες! Με αυτό πάει η Κως μπροστά. Αυτό είναι στολίδι του νησιού. Αυτό πραγματικά προάγει τον πολιτισμό μας.
Πόσες μπούρδες θεε μου!
Αγαπητοί κύριοι Πολιτισμός είναι σε ένα τουριστικό προορισμό (4ο της χώρας) να έχουμε δημόσιες τουαλέτες αξιοπρέπειας. Να μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει το γλυπτό αλλά να μπορεί να κατουρήσει κιόλας αν έχει ανάγκη.
Κατεβαίνω βόλτα με το παιδάκι μου κ τρέμω μη μου πει μπαμπά «κακα».
Πολιτισμός είναι να ΜΗΝ έχουμε αφήσει έρμαιο στην τύχη του το λιμάνι και την πλατεία πλατάνου, ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία του νησιού. Το κάστρο είναι κλειστό το ξέρατε? Λόγω του σεισμού λέει μια κόλλα χαρτί στην πύλη. Που έγινε ΠΕΡΥΣΙ!!
Δοκιμάστε να κατεβείτε κάτω από τη σκάλα εκεί στον πλάτανο στις παλιές τουαλέτες, εκεί να δείτε πολιτισμό! Λοιπόν δεν θα σχολιάσω πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν για αυτή την ανάπλαση… Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαν να πάνε κάπου καλύτερα. Κάπου για τον πολιτισμό μας τέλος πάντων.

Φωτογραφία του Manolis Smalios.
Φωτογραφία του Manolis Smalios.

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδη σιυ αρεσαι οπως ηταν.Αληθεια εσυ δεν ηθελες και το λιμανι διπλης κατευθησεις;Να κανεινκακα το παιδι σιυ στο αυτοκινητο μαλλον.Καντε αντιπολιτευση επιτελιυς και σταματηστε τις βλακειες.Τα σκαλι που λες στο καστρο εναιι ετσι εδω και 30 χρονια.Θυμασαι που ο Καισερλης ηθελε να τα κανει εστιατοριο;

    • Ανώνυμε είσαι πολλά κιλά βλάκας. Ο άνθρωπος δε λέει ότι δεν είναι ωραίο, αλλά θα μπορούσαν να βάλουν άλλα πράγματα σε προτεραιότητα. Άτε χαζέ. Εσύ τι θα προτιμούσες, δημόσιες τουαλέτες ή αγάλματα και πα…α ταξιδευτές ; Άτε βλήμα

    • Πέτρο και ποιος είσαι εσυ που μας διώχνεις να πάμε αλλού;; Σε αυτήν την πλατεία μεγάλωσα εγώ, η μάνα μου, η γιαγιά μου και τα δικά μου παιδιά. Εκεί μάθαμε ποδήλατο όλοι, εκεί είχαμε τα πρώτα μας ραντεβουδακια, σε αυτήν την θάλασσα μάθαμε όλοι να κολυμπάμε. Μένουμε εκεί από τότε που δεν υπήρχαν δρόμοι, μόνο χωράφια γεμάτα ζυριφιές με τον πλατύ ποταμό να τα ποτίζει! Δεν έδιωξα όμως ποτέ κανέναν όπως κάνεις εσυ! Όχι, δεν μου αρέσει! Αλλά δεν ρωτήθηκα για να πω τη γνώμη μου (όπως δεν ρωτήθηκα για τη μαρίνα ή οτιδήποτε!)
      Μένω, δεν πάω άλλου γιατί εγώ αγαπάω τον τόπο μου. Δεν μου αρέσει λοιπόν και όχι, δεν πάω πουθενά! Εδώ είναι το σπίτι μου!

    • Εσυ εγραψες 2 σχολια.ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ..ΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΤΣΗ

      ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΟΠΡΙΤΗ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΤΣΗ.

  2. ΟΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙς ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕς ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ.

    ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  3. Ολοι συμφωνούν πως η πλατεία αναβαθμίστηκε,ολοι συμφωνούν πως ο ταξιδευτής ειναι όμορφος μα και ολοι καταθέτουν προτάσεις.
    Η ουσία είναι πως αν η δημοτικών αρχή ρωτούσε και τον κόσμο η αξια του γλυπτού θα ηταν μεγαλυτερη.

  4. Το νησί αλλάζει κι αν αλλάζει αρεσει σε ολους,αν συμμετέχουμε κιολας στο εργο κυριε δήμαρχε πραγματικα θα χαιρόμαστε περισσότερο.Καλαισθητος αλλα πανάκριβος ο ταξιδευτής υπηρχαν κι αλλες λύσεις.

    • Πολύ ώριμη απάντηση! 5 ετων είστε?! Αν κ ο γιος μου που ειναι 5χρονο απαντάει κ σκέφτεται πιο ωριμα απο εσας… γελοίοι…!

  5. Υπέροχο είναι το γλυπτό της κ. Κοροβέση, που κοσμεί την πλατεία 7ης Μαρτίου.Αλλά ουδείς από τον Δήμο της υπέδειξε να φιλοτεχνήσει, ανάμεσα στα άλλα, έστω και ένα ανεμόμυλο, αφού για δεκαετίες ολόκληρες η πλατεία ονομαζόταν Πλατεία των Δυο Μύλων.Έτσι αγναντεύεται το παρελθόν,μελετάται το παρόν και οικοδομείται το πολιτιστικό μέλλον του νησιού μας.

    • ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ!ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΤΕΧΝΗΤΟ ΛΟΦΙΣΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΧΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΛΙΑ!ΤΟΣΟΥΣ ΧΤΙΣΤΑΔΕΣ ΠΕΤΡΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΠΤΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΧΤΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ,ΚΑΘΑΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ,ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΙΖΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΑΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ.
      ΑΧ ΓΕΩΡΓΙΕ!!!!!
      «ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΓΑΘΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΑΥΟΜΕΝΟΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΗ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟΝ,ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟΝ ΓΕΓΟΝΕΝΑΙ» ΕΙΠΕ Ο ΣΟΦΟΣ ΒΙΑΣ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ,ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ>»ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ Χ.ΖΕΙ? Η ΠΟΥΓΚΑ ΝΑΝ’ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ..ΑΡΝΙΑ»

    • ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
      ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 29973/03-09-15 ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 😆😄😃 ΓΙΑ ΤΟΝ
      ΟΡΙΣΜΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7ης ΜΑΡΤΙΟΥ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΩΣ) ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΝΟ
      ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ.
      Φρόντισαν για το τρενακι γρηγορα γρηγορα…

  6. Η άποψη σου μπορεί να σε ικανοποιεί αλλά τη μεγαλύτερο ποσοστό των Κώων πιστεύει ότι είναι ένα και μοναδικό έργο για την πόλη .
    Μην ξεχνάς ότι το ποστ σου το πήραν κάτι βλάκες και βρήκαν ευκαιρία για να βρίσουν
    Οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι της Αγίας Παρασκευής της μακρυγιαννη του πυλιου του κέρμετε κτλ …. Αντω μεταξύ εδυ και αυτοί θα μας σώσουν από τους κακούς ….. έτσι νομίζουν

    • Μπράβο υπευθυνε μπετονιερας περνα για κανα κλιματιστικό,κανα βαψιματακι,ριποτα επιπλακια,καμια μεταφορα…ολα με απευθειας ανάθεση.

    • Δημοσκόπηση της "ΔυνΑλλαγ-ΜπιΑρΜπι" έγινε και έβγαλες συμπέρασμα οτι

      «το μεγαλύτερο ποσοστό των Κώων πιστεύει ότι είναι ένα και μοναδικό έργο για την πόλη»΄; Αμφιβάλλω τα πρωτεία τα έχει αναμφίβολα «Η Μοσχαροκεφαλή της σημαίας», τώρα ακολουθεί και η «Τρύπα της κεραίας ή ωραίας» ( εσύ αποφασίζεις λαέ της Κω)

  7. ρε παιδιά η πλατεία έγινε όμορφη. Τα αυτοκίνητα να μην υπήρχαν γύρω γύρω θα ήταν καλύτερα. Με χαλάει πολύ η ασφαλτωστρωση που έγινε σε ‘ολο το δρόμο μέχρι την ΔΕΗ. κομμάτι κομμάτι. δεν είναι ωραία αισθητικά. Δεν αφήνει ωραία αίσθηση όταν χωρίζεις τον δρόμο στο μισό κ το άλλο είναι παλιό κομμάτι. ελπίζω μετά τη σεζόν να φτιαχτεί κ το άλλο/

  8. ΣΥΓΝΩΜΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ? ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ? ΜΟΘ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ? ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ,,,,ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΤΙΣ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ? ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ? ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ¨¨>>>> ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΙΑΖΕ Η ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ? ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ

  9. Αλλοι θελουν να υποστηριξουν την δημοτικη αρχη και τις επιλογες της και αλλοι να την αντιπολιτευτουν .
    Η ουσια ειναι μια οτι πανακριβες κατασκευες δεν εχουν θεση στην Κω αυτην την περιοδο. Αποτελει προκληση κυριες και κυριοι της δημοτικης αρχης και στις προκλησεις συνηθως απανταμε .Και θα απαντησουμε οταν ερθει η στιγμη να το κανουμε. Απο σαραντα πεντε κοσκινα θα περασουν οι διαδικασιες αναθεσεων και διαγωνισμων τηε τελευταιας περιοδου .Τα ακους Μιχαλη?

  10. Το θεμα δεν ειναι το γλυπτο, το θεμα ειναι οι άπειρες ανάγκες και προβληματα του νησιού οι οποίες με αυτή τη δημοτική αρχή τα τέσσερα χρόνια που είναι στην εξουσία δεν τις έχει αγγίξει καν. Το μόνο που έχει γίνει σε αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι τρεις-τέσσερις αναπλάσεις πλατειών και δυο-τρεις ασφαλτοστρώσεις. Καμία κίνηση για την ουσιαστική αναβάθμιση του νησιού.

  11. Κυριτση η πλατεια εγινε πολυ ωραια και πολυ καλο και το εργο που μπηκε..ΑΛΛΑ αν βαλεις και εκει τρενακι λυπαμαι πολυ αλλα θα φας ΜΑΥΡΟ..ΤΕΛΟΣ

  12. Το οτι γινει στο νησι αμεσως να κανετε αντιπολητευση νομιζετε οτι ετσι θα κερδισετε κατι;Απλα γινεστε γραφικοι.Ιδιαιτερα οταν δεν ηρθαμε εχθες ουτε εμεις ουτε εσεις στο νησι.

    • ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΣΧΥΛΟΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΥΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΑΝΤΙΠΑΛΟ» ΚΑΘΕ ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΥΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΙΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΕΡΟΣ.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ,ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ(ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ),Η ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΩΣΤΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ(ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΑΙΖΟΝ)Η ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,Η ΑΦΙΕΡΩΝΑΜΕ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, Η ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΩΜΟΚΟΠΑΕΙ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.ΟΙ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΥΓΙΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ .ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ,»ΑΠΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ» ΑΓΓΕΛΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ