Μηνάς Χατζημιχαήλ για Ακτή Κουντουριώτη: ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ!

55
2551

ΑΚΤΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ: ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ!

Με αφορμή την αναδημοσίευση από τοπικά ΜΜΕ, σχολίου μου στην προσωπική σελίδα Facebook του φίλου Ηλία Σιφάκη, δέχθηκα δεκάδες τηλεφωνήματα και σχόλια υπέρ αλλά και κατά των απόψεών μου!
Πρόκειται για το επίκαιρο θέμα του αποκλεισμού της Ακτής Κουντουριώτη από τα οχήματα τις απογευματινές/βραδυνές ώρες.
Οφείλω λοιπόν να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους.
Κατ αρχήν με τον τρόπο που ήταν γραμμένη η ανάρτηση του κυρίου Σηφάκη, έδινε την εντύπωση ότι ο αποκλεισμός των οχημάτων θα ήταν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και όχι μόνο τις απογευματινές/βραδυνές ώρες, ενέργεια που θα ήταν καταστροφική!
Ετσι λοιπόν σχολίασα ότι πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί σε μία πόλη με την ρυμοτομία που έχει η Κως είναι αδύνατον να κλείσεις μία από τις τρεις κύριες αρτηρίες που ενώνουν την μία πλευρά της πόλης με την άλλη.
Άλλωστε ζήσαμε το πολύ πρόσφατο παράδειγμα, όταν για την ασφαλτόστρωση κάποιων δρόμων έκλεισε προσωρινά το λιμάνι, εκατοντάδες συμπολίτες μας και τουρίστες παγιδεύτηκαν στα οχήματά τους για πολύ ώρα προσπαθώντας να βρουν τρόπο να επιστρέψουν στα σπίτια τους από τον ένα μόνο εναπομείναντα δρόμο.
Ακουσα σχόλια του τύπου «Εσύ που ταξιδεύεις τόσο συχνά στο εξωτερικό, δεν βλέπεις οτι το ιστορικό κέντρο πολλών πόλεων είναι πεζοδρομημένο;»
Και βέβαια είναι πεζοδρομημένο, και βέβαια είναι πολύ ωραίο ένα ιστορικό κέντρο χωρίς αυτοκίνητα και μηχανάκια!!  Όμως μιλάμε για μεγάλες πόλεις με πολύ καλή ρυμοτομία και βέβαια με πολλές εναλλακτικές λύσεις για την κυκλοφορία των οχημάτων.
Δυστυχώς ενώ ζούμε σε μια πολύ όμορφη πόλη με πάρα πολύ ωραίο ιστορικό κέντρο, έχουμε το μεγάλο μειονέκτημα ότι μόνο τρεις βασικοί άξονες την διασχίζουν από την μία πλευρά στην άλλη.
Και βέβαια το ιστορικό κέντρο της Κω μπορεί να πεζοδρομηθεί! Υπάρχουν αρκετοί δρόμοι που μπορούν να κλείσουν για τα οχήματα. Ακόμα και ή Ιπποκράτους θα μπορούσε να κλείσει τους θερινούς μήνες.
Όμως πριν να γίνουν οι πεζοδρομήσεις θα έπρεπε να δημιουργηθούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα: ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης, δημιουργία νέων πάρκινγκ, βελτίωση των υφιστάμενων πάρκινγκ κλπ.
Τώρα για το κλείσιμο της Ακτής Κουντουριώτου, ακόμα και μόνο για τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, είμαι αρκετά προβληματισμένος. Μιλάμε για μία από τις τρεις κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης.
Δεν βρισκόμαστε πλέον στις δεκαετίες του ’70 η του ’80, το νησί σήμερα έχει εκατονταπλασίο αριθμό οχημάτων και οι τουρίστες μας από μερικές χιλιάδες, σήμερα ξεπερνούν το εκατομμύριο!!!
Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις επιπτώσεις που θα έχει στο κυκλοφοριακό, όμως μπορώ να υποθέσω ότι έστω και μόνο τις βραδινές ώρες θα φέρει μια κάποια αναστάτωση, ειδικά στους επισκέπτες  που δεν γνωρίζουν την πόλη.
Από το Ψαλίδι στην Λάμπη μένει μόνο ένας δρόμος, αυτός από το θεατράκι, και αυτός είναι διπλής κατεύθυνσης!
Η Ακτή Κουντουριώτου είναι από τα πιο πλατιά και ευρύχωρα σημεία της πόλης. Ο δρόμος (έτσι όπως έχει στενέψει) καταλαμβάνει πλέον ένα πολύ μικρό μέρος της, έτσι υπάρχει άπλετος χώρος για περίπατο αρκεί να φτιαχτεί το σημείο που καταστράφηκε από τον σεισμό.
Αντί λοιπόν να ψάχνουμε χώρο για τους πεζούς μέσα στον ασφαλτόδρομο ας επισπεύσουμε την ανακατασκευή των κατεστραμμένων σημείων του προβλήτα, ας περιορίσουμε μία σειρά τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις της ακτής, ή ας αφαιρέσουμε όλες τις διαφημιστικές πινακίδες πάνω από τον πεζόδρομο, ας αποσύρουμε τα «καμάκια» από τα πεζοδρόμια, ας περιορίσουμε τις πινακίδες και τα «καμάκια» των ημερόπλοιων από την ακτή, και τότε να δείτε πόσος χώρος θα μείνει για περίπατο στους πεζούς!!
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!!

Με τιμή,
Μηνάς Ν. Χατζημιχαήλ
Αντ/δρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω

Σημείωση: Οι απόψεις μου είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ε.Ξ.Κω

55 ΣΧΟΛΙΑ

  • ….μόνο και μόνο για να υποστηρίξει το παρεάκι που έχει εναντιωθεί στο δήμαρχο προσβλέποντας καρέκλες και δημαρχίες ! Δεν υπάρχει ούτε μισή σοβαρή ανάλυση ! Μήνα είσαι προκατειλημμένος και καθόλου ανοιχτόμυαλος .Κριμα .Π… Δήμαρχε προχωρά .

   • ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕ ΤΙ ΠΑΛΙΟΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ.ΚΥΡΙΕ ΜΗΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ,ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΟΛΚΛΗΡΟ ΝΗΣΙ.ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΜΑΣ.

   • Δεν υπαρχει σοβαρη αναλυση από τον Μηνά τον ιδιώτη?καλα πας καλά? εδώ δεν εχεις ο δημος που θέλει να κλείσει το δρόμο.

  • Τριτοκοσμική η κατάντια του λιμανιού μας με τους βρώμικους πάγκους των ψαράδων και τα καμάκια των ημερόπλοιων για πελάτες ...

   Με την φύλαξη μόνο για να πάρουν λεφτά κάποιοι κολλητοί ψηφοφόροι και μερικούς κάδους σκουπιδιών δεν αναβαθμίζεται το λιμάνι μας που ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΉ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΓΡΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ. Είναι απαράδεκτο να καθαρίζουν ψάρια οι Ψαράδες πάνω στο πεζοδρόμιο που κάνουν τον περίπατο τους ντόπιοι και τουρίστες, να τα ξεπλένουν με νερό δηλητήριο από το λιμάνι, να τραβάνε τα καμάκια των ημερόπλοιων τους τουρίστες ποιος θα τους καρφώσει πρώτος και να μην επεμβαίνει κανένας αρμόδιος. ΑΊΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

  • ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ.

   ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΥΦΤΙΚΟ ΜΑΧΑΛΑ. ΑΠΑΡΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΙ ΨΑΡΑΔΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΐΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΥΣΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΠΑΓΚΟΙ, ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΣΚΑΜΠΩ, ΔΙΧΤΙΑ, ΚΑΛΑΘΙΑ ΜΕ ΨΑΡΙΑ, ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ… ΕΛΕΕΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΟΜΑΛΙΑ ΝΙΓΗΡΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΑΦΡΙΚΗΣ.

  • ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ…….. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ………. ΟΛΟΙ ΡΟΥΦΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΤΣΗ

   • δεν ξανα μιλαω καθολου για τον δημαρχο που ψηφισα.

   • ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ???? ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. Ο ΕΝΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΩΟΙ!

 1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΗΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΙΧ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ. ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;;;ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ

 2. Μπράβο Μηνά.
  Εγω να προσθέσω πως το νησί εχει κανονισμό λειτουργίας για τους κοινόχρηστους χωρους,τα πεζοδρόμια και τις πλατειες.Κάποιοι στηριζόμενοι πανω σε αυτον τον κανονισμό στησαμε τις επιχειρησεις μας.Με αυτον τον κανονισμό θα δούλευε ολη η πολη.Δυστυχώς αυτο που εσυ εχεις το θαρρος και το λες ο δημαρχος δεν μπορεί να το ελέγξει Αποδείχθηκε απο λιγος εως ελάχιστος,άνθρακας ο θησαυρός.Ο άνθρωπος που θα έφτιαχνε την πολη αδυνατεί για τα αυτονόητα.
  Και τελος κυριε Μηνά ο κανονισμος λειτουργιας της πόλης προβλέπει στην μερια των κτιρίων πεζοδρομιο με ελάχιστο φάρδος το 1.20.Αν κλείσει ο δρόμος έστω και για 6 ώρες η δημοτική αστυνομία ας ελευθερώσει επιτέλους το πεζοδρόμιο μπροστά απο τα ακινητα.Αλλιως θα αρχίσουμε τα εξωδικα.

 3. Και φυσικά μιλάμε για πλήρη αποκλεισμό αλλιώς δεν έχει νόημα να περπατάει ο πεζός και να έρχονται ταξί, μηχανάκια, λεωφορεία, τρένα, περιπολικά. Αυτούς τους ρωτήσατε πώς θα κάνουν τη δουλειά τους;

 4. Σωστά φίλε Μηνά να φυγουν οι κραχτες οι ταμπέλες και να ελευθερωθει ο κοινοχρηστος χωρος αναμεσα στα κτήρια και τα τραπεζοκαθίσματα οπως και ο χώρος περιμετρικά.του μουσειου.Δεν γίνεται να μιλάει για πόλο ελξης στο κέντρο της πολης και να υπαρχει αυτο το χαλι.Τα κατάλοιπα απο τα παιδικα του χρονια στην Καρδαμαινα δεν θα τα πληρώνουν οι πολίτες της Κω.Θέλουμε ανάπτυξη,θέλουμε ποιοτικό τουρισμό; 2-3 πραγματάκια θα φτιάξουμε και το νησι θα εκτοξευθεί.Δυστυχώς ο δήμαρχος δεν μπορεί να λειτουργήσει,το μυαλο του ειναι στις απευθείας αναθεσεις.

  • Εσυ να μαζέψεις τις δικές σου ταμπέλες και τα δικά σου τραπέζια καραγκιοζάκο ξέρουμε ποιος είσαι

    • Ολο το νησι κραζει τον ψευτοδημαρχο.επαληθευση.

   • κυριε φημαρχε,πειτε στους κωους γιατι η περιοχη [γυρο]από το ….. όλα τα μαγαζια είναι παρανομα,κυριε δημαρχε πειτε στους κωους γιατι στην πλατεια …… οι καφετερειες είναι παρονομες,κυριε φημαρχε γιατι στην πλάτεια ελευθεριας κηνυγατε μονο την αιγλη και αφήνετε τους αλους να παρανομουν.Υπαρχει απανητση!!!!!!!!!!!!!Εγω θα σου πω ότι δεν υπαρχει γιατι υπαρχει διαπλοκή.Ελα όμως που οι πολιτες εχουν την απανηντηση,και είναι το μαυρισμα που θα πεσει στις δημοτικες.

   • ελεθευρωσε τα πεζοδρομια εσυ και μετα μιλα για τις ταμπλελες, Σ Τ μαζεύτηκες και εγινες και ανθρωπος.

 5. OTI NANAI KEIMENO TΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ. ΣΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ.

 6. O Μηνας εχει ξεπεραστει απο τις εξελιξεις οπισθοδρομικος και χωρις ανοιχτους οριζοντες. Μιζερια. Κυριτση προχωρα ασε τους λαγους πισω και κλεισε ολο το κεντρο

  • ΠΑΥΛΙΣ,ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΗΣ,ΠΟΠΗ,ΕΥΑΓΕΛΙΑ,ΜΠΑΡΜΑ ΣΟΥΛΗΣ,ΑΒΩΝΥΜΟΣΓΙΩΡΓΟΣ,ΒΑΓΓΕΚΗΣ,ΒΡΕ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ

   ΑΓΚΗΛΩΣΗ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΒΡΕ ΤΙ ΜΑΜΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 7. Μηνα δεν εχουμε μνημη χρυςοψαρου θυμασαι τι ελεγες στο κοσμο για να μην γινει το χοτσποτ , ποσο λάθος εισουνα και τι ψευτιές ελεγες στο κόσμο τοτε .Το ιδιο και τωρα τα ιδια κανεις μονο ψεματα για να στηριξεις τα 2,3 τηλεφωνα που σε πηραν να γραψεις εναντιον του Δημαρχου…..

  • ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙ.ΒΡΩΜΟΣΚΥΥΛΟ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΤΑΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ,ΠΑΛΙΟΡΟΥΦΕ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΣΚΥΛΟΣΚΥΛΟ ΑΝΩΝΥΜΕ.

 8. Επιτελους γίνεται κάτι μπράβο στη Δημοτική Αρχή του νησιού να προχώρηση το ίδιο μέτρο και στη Καρδαμαινα

  • Ενας ειναι..... ο ανωνυμος που γραφει τωρα σαν ποπη,ευγγελια,γιωργος

   Εκει καταντησε το δημαρχακι,να βαλει ένα βρωμιαρη να γραφει όλα τα σχολια υπερ του .Ενω οι υπολοιποι που γραφουν εναντια στην ακατονομαστη δημοτικη αρχη είναι χιλιαδες.ΓΚΕ-ΓΚΕ-ΠΑΛΙΟΒΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΥΦΤΟΥΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ.ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΥΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΝΑΙΝΩ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΣΑ,ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕ.

 9. Το Λιμανι έχει ανάγκη από κάποιες παρεμβάσεις δεν είναι εικόνα αυτή με το πληγωμένο προβλήτα να έχουμε και απαιτήσεις να βγούμε οι τουρίστες από τα all in .Το μέτρο είναι προς την σωστή κατεύθυνση φτάνει να γίνουν και αλλά συμπληρωματικά (θέσεις πάρκινγκ) και καλή αστυνόμευση ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο σωστά .Μπραβο στον Δήμο

 10. Μηνά 1000 δίκια έχεις αλλα μπλέξαμε με ανίκανους,με πολιτικούς ίγους για το νησί μας.Εδω ο δήμαρχος απαξίωσε τους φορείς και δεν τολμάνε να μιλήσουν,να πουν την γνώμη τους.Χαδούλης Βαβλάς και ολο το παρεακι ουτε καν τους ρώτησε,ειδες αντιδράσεις από αυτους?τους απαξίωσε και δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας.Δαυίδ Γερασκλής πρόεδρος επιτροπής ποιοτητας ζωης,ουτε αυτό υπολόγισε ο δημοκράτης δήμαρχος,μονο με τους επιχειρηματίες συναντηθηκε.Φταίνει και αυτοί όμως!!! Στην εποχή μας πρεπει να ξέρεις την πολιτική ιεραρχία του τόπου σου.Αλλά είπαμε,χάρηκαν και σου λεει εδώ ειμαστε ρε ..λάκες θα κονομήσουμε.Αμ δε,καλα τα λεει ο Μηνάς,καμακια και ταμπέλες όπως και τα τραπεζοκαθίσματα.
  Δήμαρχε εδώ θα είμαστε.

 11. Τα εστιατόρια γιατι δεν αφηνουν την πλευρα των κτηριων ελευθερη όπως λεει ο νομος?ΣΠΥΡΟ,ΓΙΩΡΓΟ/ΔΗΜΗΤΡ,ΚΩΣΤΑ,ΑΝΤΩΝΗ η όπως αλλιώς υπογράφατε,ποτε θα νοιξετε τους κχ χωρους?

  Κυρίτση παλι λακαμια?

 12. Ο Μήνας έκανε τον ….κακό για να υποστηρίξει τις ..λακίες του Κυρίτση στο μεταναστευτικό και τώρα που έχει άλλη άποψη γράφει το Γιωργάκη το ένα μήνυμα πίσω από το άλλο για να το κατηγορήσει.

 13. α)Ενωση του ποδηλατόδρομου επι του οδοστρώματος 3ο δημοτικό-λιμεναρχείο οχι υπεριψωμένου αλλα με διαγράμμιση-χρωματισμό του οδοστρώματος και διαχωρισμό απο τα τροχοφόρα με πλαστικά κολωνάκια η μπάλες απο τσιμέντο.

  β)Μεταφορά των αφετηριών της ΔΕΑΣ απο ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ -ΔΕΛΦΙΝΙΑ στις πλατεία 7ης ΜΑΡΤΙΟΥ και 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ αντίστοιχα και μεταφορά του ΚΤΕΛ στον χώρο στάθμευσης στην είσοδο της πόλης οπως σας πρότειναν οι δημότες.Εκει θα ειναι 2 μικρά λεωφορεία της δεας που θα κάνουν την διαδρομή εντός πόλεως.Το σχέδιο το γνωρίζετε.Ο δήμος να προμηθευτεί 4 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ μέσω ΕΣΠΑ για τις μετακινήσεις εντός πόλεως οπως ήδη έχει προμηθευτεί μέσω ΕΣΠΑ ο δήμος Σύρου απο το 2015.

 14. γ) Μεταφορά των αφετηριών όλων των τρένων στις τρεις καινούργιες αφετηρίες όπου θα παραλαμβάνουν τους τουρίστες για ξεναγηση στην πολι-ασκληπειοιο. Δημιουργία αφετηρίας τρένων στην εσοχή στον δρόμο του κάστρου για παραλαβή τουριστών απο πλοία-κρουαζιερόπλοια για ξενάγηση πόλι-ασκληπιείο.Σε συνενόηση με τους ιδιοκτήτες τρένων για αποφυγή προστριβών ,ανταγωνισμού να γίνεται κυκλική εναλαγή των αφετηριών.Επίσης δημιουργία 3 νέων αφετηριών ΤΑΞΙ σε συνενόηση με το σωματείο, σε είσοδο πόλης, πλατεία ξεν ΚΩΣ, 2ο δημ.Οι αφετηρίες ΤΑΧΙ στο δημαρχείο και Δελφίνια να παραμείνουν.

 15. δ)Μεταφορά των αλιέων απο τα δελφίνια προς την ΔΕΗ όπου έχει χώρους στάθμευσης με ταυτόχρονη κατασκευή καλαίσθητων πάγκων που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής οπως στην Αλικαρνασσό σε συνενόηση με το σωματείο. Να εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς της ΔΕΗ στον επαρχιακό.

  ε)Να καθορισθεί ως χώρος στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν τουρίστες για τα ημερόπλοια στο αριστερό του δρόμου της Μεγάλου Αλεξάνδρου εκει που ειναι τώρα το τρενάκι.

 16. Το όφελος απο την μεταφορά των αφετηριών δεας,κτελ,τρενάκια θα ειναι πολαπλάσιο γιατι θα αποσυμφορηθεί το κέντρο και η παραλιακή με μείωση των οχημάτων εκπομπών αέριων ρύπων και θορύβου, θα αυξηθούν οι διαδρομές των λεωφορείων προς Λάμπη,Ψαλίδι,Χωριά και θα έρχονται περισσότεροι τουρίστες στο κέντρο προς όφελος όλων.

 17. αβερωφ καναρη δεν μπορεις να περπατησεις στο πεζοδρομιο απο εμπορευματα ψυγεια σταν πινακιδες κλπ

  δημαρχος?δημοτικη αστυνομια?

 18. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ . ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΤΙ ΛΕΕΙ;. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ..

 19. μηνα απο τον νοεμβριο του 2017 ειπα στον .......... οτι πρεπει να φτιαχτει επιφανειακα το λιμανι μεχρι τελη

  μαρτιου 2018 αλλα η εντολη του απερχομενου ηταν να παραμεινει ως εχει.ειναι τελειως ανεγκεφαλος προβληματικος

 20. ΜΗΝΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΚΑΜΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.ΦΙΔΙΑ ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΟΛΗ. ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΠΟΥΣΣΙΑΖΕΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΛΑΘΟΣ. ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ-ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ-ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.

 21. μηνα μαλλον δεν ζεις εδω αλλα στον κοσμο σου !!! να σε ενημερωσω λοιπον οτι εδω κα ενα χρονο δεν υπαρχουν ταμπελες στα μαγαζια μπροστα και ο κοινοχρηστος χωρος δεν εχει αλλαξει και ειναι ιδιος εδω και δεκαετειες..

  • Σοβαρά; δηλαδη καποιος πελαρης μπορει να περασει αναμεσα απο τα κτηρια και τα τραπεζοκαθισματα;;;

 22. ο μηνας θελει να παραδωσουμε τα κλειδια ου τοπου στους ξενοδοχους φιλους του!!!ξερει αυτος…

 23. ρε μηνα αφου αυτα που λες και γραφεις δεν τα πιστευεις ουτε και συ!!!στους πρακτορες αλλα λες ψευτη…

 24. γνωριζεις οτι το μετρο θα ωφελησει το νησι και θα αρεσει και στους τουριστες…οπως αρεσει και σε εσενα οταν επισκεπτεσε αλλες προηγμενες τουριστικες πολις!!!

 25. πω πω πω….θα ηθελα να εβλεπα επωνυμα οσοι γραφετε……..εχω παθει πλακα με το μισος που κουβαλατε…..ειστε Κωοι???…..Ντροπη σας……

 26. Το μονο στο οποιο διαφωνω με την αποψη του Μηνά ειναι στο οτι κανενας δεν γνωριζει τι επιπτωσεις θα φερει στο κυκλοφοριακο. Οποιος δεν ξερει φιλε Μηνα διεξαγει εμπεριστατομενη ερευνα και μαθαινει. Αυτες οι ορολογιες ειναι παρωχημενες. Κατα τα αλλα ειναι ολόσωστος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.