ΔΧ για ΠΑΣΟΚ: Η αυταπάτη της Χαρ. Τρικούπη (Νέο κόμμα, με νέα ηγεσία…)

3
818
Το παραδέχονται τα στελέχη του κόμματος, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους. Το «φωνάζουν» όλες οι δημοσκοπήσεις. Η στρατηγική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, στηρίχθηκε σε μια αυταπάτη.
Η αυταπάτη αυτή έχει ως βάση της την ανάλυση σύμφωνα με την οποία, το ΠΑΣΟΚ καταβαραθρώθηκε εκλογικά λόγω της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, που «θόλωσε το ιδεολογικό και πολιτικό του στίγμα». Έτσι λοιπόν, θα αρκούσε μια «αριστερή στροφή», σε συνδυασμό με την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, για να επανέλθουν οι ψηφοφόροι που το εγκατέλειψαν, τα τελευταία χρόνια.Οι μήνες πέρασαν, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να καταρρέει με ρυθμούς πρωτόγνωρους, αλλά στην είσοδο της Χαρ. Τρικούπη δεν παρατηρείται ο αναμενόμενος συνωστισμός. Οι αριθμοί, ψυχροί, αποκαλύπτουν το μέγεθος της πλάνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 35% της κάλπης, έφτασε στο 15 – 18% στις δημοσκοπήσεις, αλλά το ΠΑΣΟΚ το μόνο που καταφέρνει είναι, στην καλύτερη περίπτωση, να κερδίσει 1 – 2 μονάδες.Γιατί ο κόσμος που ψήφισε το κόμμα του κ. Τσίπρα και έχει απογοητευθεί πλήρως, προτιμά να πάει στο πουθενά, άντε και στη Νέα Δημοκρατία, και δεν «επιστρέφει στο σπίτι του»; Τι είναι αυτό που λειτουργεί αποτρεπτικά; Τι εμποδίζει τους πολίτες που επί χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, να δηλώσουν, έστω στις δημοσκοπήσεις ότι θα το ξαναψήφιζαν; Ποια είναι η εξήγηση που δίνουν οι επιτελείς της Χ. Τρικούπη;

Με μεγάλη ευκολία μπορεί να καταγραφεί μια σειρά δηλώσεων, σύμφωνα με τις οποίες η αδυναμία ανάκαμψης, οφείλεται: στη σύγχυση που προκαλεί η «δεξιά πτέρυγα» του κόμματος, στις σκοπιμότητες των εταιριών δημοσκοπήσεων, και σε όλες τις γνωστές δικαιολογίες που επιστρατεύονται από τα πολιτικά κόμματα όταν δεν «τραβάνε» αλλά επιμένουν να ψάχνουν το λάθος έξω από την πόρτα τους. Στους άλλους. Περιμένουν λοιπόν υπομονετικά να δουν το φως το ΠαΣοΚικό οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν και χειρότερα. Μια ομάδα στελεχών με αναφορά στην ηγεσία του κόμματος, με μεγάλη άνεση, μεγαλύτερη και από αυτή που δείχνουν όταν προβλέπουν ποσοστά πλησίον του 10%, ζητούν ακόμα και διαγραφές όσων θεωρούν ότι δεν υπερασπίζονται με πάθος την κεντρική γραμμή. Εκτιμούν ότι αυτό θα βοηθήσει στην άνοδο των ποσοστών του κόμματος. Και έτσι στην αυταπάτη, έρχεται να προστεθεί και η πολιτική αφέλεια.

Και όμως. Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη αποκρυπτογράφηση. Οι πολίτες που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, θέλουν κάτι καινούργιο απαλλαγμένο από τις παθογένειες αλλά και πρόσωπα του παρελθόντος. Νέο κόμμα, με νέα ηγεσία, που να διαπνέεται από συλλογικότητα. Άλλωστε στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η προσωπικότητα που να ξεχωρίζει από τις άλλες.

Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική του πολιτευόμαστε με τρόπο που να δείχνει ότι «δεν είμαστε το ίδιο ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ», μεγαλώνει την ….άβυσσο, που υπάρχει με την πραγματικότητα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νέο κόμμα, νέα άτομα, αποκλείοντας αυτούς που πέρασαν έστω σαν στελέχη από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

    Φυσικά και πρέπει να αποκλειστούν όχι μόνο όσοι έγλυφαν το μέλι αλλά και όσοι ήσαν προσωπικές επιλογές στελεχών ενώ δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα… Κατάλαβες κύριε Δημήτρη;

  2. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΙΔΕΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ. ΑΚΟΜΑ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ.

    • Ο ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Κόψε κάτι, Οίηση….........

      ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, αλλά κόλλησε….., ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ, έγραφε πριν τον κάνει άνθρωπο ο Σκανδαλίδης στην Espresso, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΙΔΕΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ εσύ ξέρεις. ΑΚΟΜΑ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ καθώς και όλα τα λαμόγια τύπου Τσοχατζόπουλου και Μαντέλη που τα κάλυπτε με επιτυχία…. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, μετά από εισήγηση του Κωνσταντή, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ, καλά πήραν κελεπούρι, ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ, τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;;;. Καθυστερημένη απάντηση του παλιού σου συμμαθητή Μητσάρα λόγω επαγγελματικού ταξιδιού στην Αγία Πετρούπολη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ