Κ. Παπαθωμά: Μήπως μαζί με τις γερασμένες υποδομές θα πρέπει να ανανεωθούν (αποσυρθούν) και τα πρόσωπα…;

19
1235

Αντιμάχεια, Πρωτοχρονιά ’18

Ο Βασίλης Χατζηβασιλείου σε σημαντικότατο προ-σεισμικό άρθρο του, σχολιάζει ευστόχως το πεπαλαιωμένο και αποτυχημένο οικοδόμημα του πολιτικού συστήματος, που οδήγησε στα αδιέξοδοα και την τραγική κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει η χώρα μας.

Στη συνέχεια πλέκει το εγκώμιο (ύμνο, θε έλεγε κανείς) της υγιούς νεότητας και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι νέοι αυτού του τόπου είναι η μοναδική ελπίδα και προσδοκία μας.

Ο Νίκος Μυλωνάς σε μετά-σεισμικό άρθρο του (όπως τουλάχιστον διάβασα σε περίληψη) δηλώνει ότι «… οι υποδομές μας είναι γερασμένες και πρέπει να προγραμματίσουμε την ανανέωσή τους!…»

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Μήπως μαζί με τις γερασμένες υποδομές θα πρέπει να ανανεωθούν (αποσυρθούν) και τα πρόσωπα, που συνδέονται με την εν πολλοίς αμφισβητούμενη δομημένη εικόνα της σημερινής Κω, (κατά την περίοδο των παχειών αγελάδων…) δίνοντας έτσι τόπο σε ταλαντούχους νέους, που τους έχομε διώξει στο εξωτερικό ή τους υποαπασχολούμε σε διάφορα πάρεργα;

Διαθέτομε όντως πολύ νεανικό και άριστο δυναμικό που θα μπορούσε να ξαναδώσει στη χώρα μας λίγη από την χαμένη ομορφιά που θυσιάσαμε στον βωμό του κέρδους.

Ευκαιρία λοιπόν με την αλλαγή του χρόνου, να προγραμματίσομε, όχι μόνον την ανανέωση των γερασμένων υποδομών, αλλά και την ανανέωση προσώπων και καταστάσεων. Γένοιτο!

Κατερίνα Παπαθωμά-Μαστοροπούλου

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Που να αφήσουν καρέκλα κοπέλα μου. Από το 1981- επί κλεπτοκρατίας- βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά….και συνεχίζουν……

  2. Έχετε μιλήσει με νέους ανθρώπους για πολιτική; Εκτός από κάποιες πολύ λίγες εξαιρέσεις νέων που έχουν σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, οι περισσότεροι νέοι ενδιαφέρονται για πολλά θέματα όπως η επαγγελματική τους σταδιοδρομία, οι προσωπικές τους σχέσεις, οι απολαβές τους, η διασκέδαση, τα ταξίδια, η μόδα, η τεχνολογία και ουδόλως τους ενδιαφέρει η πολιτική. Εκτός και αν θεωρείτε νέους, ανθρώπους των 40 ετών που έχουν καταλάβει ότι μέσω της «πολιτικής» θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα άνετο εισόδημα χωρίς να εργάζονται.

    • Διάβασα το βιογραφικό σας και κατάλαβα. Το τμήμα κλασικής φιλολογίας δημιουργεί θεωρητικούς που δυσκολεύονται να βρουν εργασία στην Ελλάδα και κανένας δεν τους χρειάζεται στο εξωτερικό, οπότε ναι συμφωνώ μαζί σας ότι η πολιτική θα μπορούσε να αποτελέσει μια όμορφη καριέρα. Συζητήσεις επί συζητήσεων επί παντός επιστητού. Για τα αποτελέσματα έχω κάποιες αμφιβολίες ακόμα.

      • … είναι η εμμονή των γέρων πολιτικών να μην αφήσουν την καρέκλα που αγαπήσανε τόσο!

      • Μάλλον η απορία σας ελύθη με τον τρόπο που θα επιθυμούσατε.

        Αν η γράφουσα το παραπάνω σχόλιο ήταν των θετικών επιστημών, η απορία σας θα είχε παραμείνει;

        • Μάλλον δεν θα είχε γράψει το άρθρο γιατί δεν θα την απασχολούσε το θέμα.

    • Με μοιρολατρίες δεν λύνονται τα χρόνια προβλήματα του τόπου μας.Μόνο το άνοιγμα όλων των θυρών σε πολιτικά υγιή σκεπτόμενα και πλήρως καταρτισμένα νέα άτομα (φυσική άλλωστε κατάληξη κάθε εποχής) θα δούμε βελτίωση της ζωής μας. Έχει δίκιο η κυρία Παπαθωμά. Οι νέοι και οι νέες μας οφείλουν να τολμήσουν και να ανατρέψουν με την ορμή τους το σάπιο κατεστημένο, που ταλανίζει την Πατρίδα μας.Έτσι μονάχα θα βγούμε στο ξέφωτο και θα επιβιώσουμε ως Έθνος.

      • Και πάλι γυρίζουμε στα ίδια και στα ίδια. Νέος μεταξύ 20 και 30 δεν είναι καταρτισμένος και δεν ενδιαφέρεται. Νέος μεταξύ 30 και 45 είναι στο άνθος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας την οποία δεν θα αφήσει για 4 χρόνια βουλευτιλίκι (αν ποτέ τον πρότεινε το κόμμα). «Νέος» μεταξύ 45 και 60 απολαμβάνει τους καρπούς τις επιτυχίας του, οπότε μας μένουν οι αποτυχημένοι «Νέοι» και παιδιά του κομματικού σωλήνα που ξεκίνησαν ως αφισοκολλητές και κλακαδόροι και κάνουν καριέρα στην πολιτική. Όσο ψηφίζουμε τους ίδιους, η ιστορία θα επαναλαμβάνεται. Ο Κυριάκος είναι έτοιμος να πάρει την κουτάλα με την Φώφη βοηθό. Πόσους βο(υ)λευτές γνωρίζετε που να άφησαν μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα με σκοπό την σωτηρία του έθνους;

    • ή όλοι αυτοί η γηρασμένοι καρεκλοκένταυροι οι οποίοι αφενός έκαναν τους νέους να αποστραφούν της πολιτικής και αφετέρου αρνούνται πεισματικά να παραχωρήσουν τη θέση τους;

  3. Αλλά βλέπετε είναι απείρως ευκολότερο να βγούμε από την κρίση, παρά να καταλάβουν όλοι αυτοί που προσεγγίζουν ή πέρασαν τα 70, ότι η ώρα τους έχει παρέλθει οριστικά.

  4. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ.ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.ΚΑΙΣΕΡΛΙΚΟΙ-ΚΥΡΙΤΣΙΚΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ

    ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

  5. για αποσυρση.ο ενας χειροτερος απο τον αλλον.ο καισερλης συνεργατικες ο κυριτσης τρενακια αγαλματα πλατειες ακταιον.οτι ναναι.αχρηστοι

  6. Πόσο δίκιο έχετε!
    Όχι μόνο μας κρατάνε στα πάρεργα αλλά διαλέγουν και τους πιο αδύνατους για να μην απειληθούν ποτέ με διπλό καταστροφικό αποτέλεσμα, από την μια ο τόπος μας πάει πίσω και από την άλλη καταστρέφουν και αυτά τα παιδιά που διαλέγουν αφου μένουν άβουλα για το υπόλοιπο της ζωής τους

  7. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 30άρηδες ΕΛΕΓΑΝ. ΤΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ! ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΡΑΣΑΝΕ, ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝΕ.

  8. Ο Τσίπρας δεν είναι νέος; Ο Παππάς; Ο Τζανακόπουλος, Ο Καρανίκας; Η Αχτιόζλου; Άσπιλοι και αμόλυντοι δεν ήταν όλοι τους; Τι άλλο θέλετε πιά;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ