Διονυσία Τελλή: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

13
1115
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
Σε όλους είναι γνωστό, το γνωρίζουμε και το αποδεχόμεθα  ότι οι Έλληνες πολιτικοί  είναι ανάγκη να αλλάξουν τρόπο σκέψης και ενέργειας, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.  Η πολιτική είναι εξίσου απαραίτητο να εδράζεται σε αναλλοίωτες αρετές και αξίες με αναφορά  το καλώς εννοούμενο συμφέρον και την ωφέλεια της ολότητας και της Χώρας στην οποία διαβιούμε και ανήκουμε. Mόνο έτσι  θα επιβιώσουμε σαν λαός και σαν Χώρα.
Εμείς, ως Έλληνες πολίτες,  πρέπει να  καταργήσουμε  τις αδυναμίες μας και να τις αντικαταστήσουμε  με δύναμη.  Η εποχή μας απαιτεί στον δημόσιο  στίβο  ειλικρίνεια, εντιμότητα, κοινό συμφέρον,  κοινή προσπάθεια με αλληλεγγύη,   δημοκρατικό διάλογο και αδιαφάνεια,  γιατί σε κάθε αντίθετη περίπτωση οι κίνδυνοι του αφανισμού  ελλοχεύουν δραστικά και επικίνδυνα.
Οι δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, αλλά και τα επιβάλλουν. Είναι αναγκαίο να υπάρξει ανανέωση ιδεών, αντιλήψεων, νοοτροπιών και εκσυγχρονισμός θεσμών, προκειμένου να ανατρέψουμε προς όφελος της ολότητας, την  με πολλούς κινδύνους υφιστάμενη  κατάσταση της Χώρας μας. Η ανάγκη, για νέα πρόσωπα στον δημόσιο βίο με νοοτροπία, σκέψεις και αποφάσεις ικανές  να ανατρέψουν  την ζοφερή  πραγματικότητα, με σθένος, αποφασιστικότητα, παρησσία  και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, με γνώση, αγάπη και μεράκι για τον τόπο τους, είναι υπαρκτή περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή.
Η συμβολή ανθρώπων προικισμένων με ηθικές αρχές,  αξίες, αρετές και συναίσθηση ευθύνης, θα είναι  καθοριστική και άμεσα αποτελεσματική για την χώρα μας. Απαιτείται μια διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων. Κύριο χαρακτηριστικό των ατόμων της δημόσιας διοίκησης πρέπει να είναι η ανεγνωρισμένη ικανότητα, η επιστημονική κατάρτιση και η ειλικρινής  διάθεση,  χωρίς ιδιοτέλεια, για σκληρή δουλειά. Μέσα από την ίδια την Κοινωνία, με αυστηρά και κοινά αποδεκτά κριτήρια, πρέπει να αναδειχθούν οι εκπρόσωποί της. Το άνοιγμα προς  την κοινωνία μας για την   προσέγγιση και την επιλογή  ‘’καθαρών’’  ατόμων   με παρελθόν  και παρόν χωρίς αποδοκιμασίες  αποτελεί  αναγκαίο  με προτεραιότητα  εγχείρημα   για την  ριζική διαφορά,  σε σχέση   με το σήμερα που έχει ανάγκη η Χώρα μας,  χωρίς καμία εξαίρεση, σε  όλους τους τομείς. Στον τόπο μας, την Κω μας, αλλά και ευρύτερα στα Δωδεκάνησα υπάρχουν πολλά,  με σπουδαιότητα, σοβαρά θέματα,  τα οποία  είναι  αναγκαίο  να αναδειχθούν,  να αντιμετωπισθούν και με επιτυχία  να επιλυθούν.
Το σύστημα  υγείας  γενικά πρέπει να είναι ανάλογο  και  άξιο  της αποστολής του και του αντικειμένου του, περισσότερο ανθρωποκεντρικό, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς  εκτροπές, χωρίς περιπλανήσεις, χωρίς ενδοιασμούς για κάθε άτομο, αλλά  ευχάριστη σκέψη, αφού  όλοι το έχουμε ανάγκη και πρέπει να είναι άρτια και αποτελεσματικά εξωπλισμένο και θωρακισμένο. Τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία  της Δωδεκανήσου λειτουργούν και παρέχουν τις υπηρεσίες τους χάρη  στις υπεράνθρωπες προσπάθειες  του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τα νησιά μας ζουν κυρίως από τον τουρισμό και συνεισφέρουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο ΑΕΠ της Χώρας μας. Είναι  χρέος  του Κράτους να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε,  να αποκτήσουν  όλες τις αναγκαίες  προϋποθέσεις  να μπορέσουν να αναβαθμισθούν, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας με πολλαπλό όφελος στην Κοινωνία. Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και λοιπών φόρων, η κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, η καλύτερη κατανομή ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και  η αναβάθμιση  των υποδομών είναι  (μερικά)  από τα εντελώς  αναγκαία  που θα οδηγήσουν σε ισχυρή προβολή των νησιών μας ως τόπων, με προτεραιότητα, τουριστικών προορισμών.
Με ορθή συνολική προσπάθεια όλων των παραγόντων επί μέρους  των τόπων μας και ολόκληρης της Ελλάδας, με θέληση, επιμονή και αγάπη για τον τόπο μας, μπορούμε να αλλάξουμε ριζικά  τα  κακώς κείμενα, γιατί πραγματικά,  αξίζουμε ως Έλληνες  με πολλές αξίες  και αρετές  αξίζουμε μία καλύτερη Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ
Διονυσία Τελλή
Δικηγόρος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφετε. Το θέμα είναι ότι (μπορεί να κάνω και λάθος και παρακαλώ να με διορθώσετε) νομίζω ότι πιστεύετε ότι το ηθικό, η ανανέωση, η ανιδιοτέλεια, η ειλικρίνεια κλπ κλπ θα προέλθουν από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ένα κόμμα που το 2004 που είχε την ευκαιρία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τιμωρήσει τους προηγούμενους, στην συνέχεια συνεργάστηκε μαζί τους και σύμφωνα με τις στημένες δημοσκοπήσεις ετοιμάζεται να συνεργαστεί και πάλι (αν δεν φτάσουν τα κουκιά). Οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση δεν θα είναι άλλοι από αυτούς που συμμετείχαν και στις προηγούμενες κυβερνήσεις (Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννης, Δένδιας, Χατζηδάκης για να αναφέρω κάποια ονόματα).

  2. Η ψευτια και η κοροϊδία πάει σύννεφο οποίος δεν σας ξέρει μπορεί να σας πιστέψει. Δυστυχώς γνωρίζεστε .

  3. Αυτα που γράφει δήθεν η κυρια τα πιστεύει? Εγω πιστεύω πως τα γράφει κάποιο φαντασμα γιατι δυστυχώς δεν ζει στην πραγματικότητα. Μήπως σας στο έστειλε?

  4. Λέμε 5 …ριές και μετά ούτε που απαντάμε. Αυτός είναι ο (η) σύγχρονος πολιτικός. Κάτι σαν μυλωνάς ένα πράμα.

  5. Καλά και εγώ άμα κυκλοφορούσα με τσάντες louis vuitton των 1000 ευρώ και παπούτσια των 800 ευρώ τέτοια θα έλεγα

  6. κ Τελλή όταν λέτε: «Είναι αναγκαίο να υπάρξει ανανέωση ιδεών, αντιλήψεων, νοοτροπιών και εκσυγχρονισμός θεσμών, προκειμένου να ανατρέψουμε προς όφελος της ολότητας, την με πολλούς κινδύνους υφιστάμενη κατάσταση της Χώρας μας» τί ακριβώς εννοείτε θα δεχτή π.χ. μια φραγκάτη Δικηγόρος να παραχωρήση μέρος του πλούτου που βρήκε με ποιό φτωχά μέλη της κοινωνίας ξεκαθαρίστε μας δηλαδή πως ένα άτομο που κυκλοφορεί με Μερσεντές και κρατά επιδεικτικά τσάντες louis vuitton και πανάκριβα ρούχα και παπούτσια αντικείμενα που ταϊζουν δεκάδες φτωχές οικογένειες θα αντομετώπιζε μια από τις φτωχές οικογένειες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ