ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Προσοχή στα ετοιμόρροπα σπίτια από το σεισμό – Κίνδυνος κατάρρευσης ανά πάσα στιγμή…

9
4009

Τον κίνδυνο από ετοιμόρροπα σπίτια (μετά το σεισμό της 21ης Ιουλίου) που είναι πάνω στο δρόμο με κίνδυνο για τους διερχόμενους ενόψει χειμώνα με βροχές και κακοκαιρίες, εφιστούν φίλοι αναγνώστες.

Όπως είναι γνωστό τα περισσότερα σπίτια που υπέστησαν σοβαρές ζημιές έχουν περάσει δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο έλεγχο (εκκρεμούν κάποιοι τριτοβάθμιοι που θα γίνουν εντός των ημερών μιας και δεν είχαν βρεθεί οι ιδιοκτήτες από το αρμόδιο κλιμάκιο). Αυτό που απομένει για τα κατεδαφιστέα σπίτια (όπως τα παραπάνω) είναι να απευθυνθούν οι ιδιοκτήτες τους σε πολιτικούς μηχανικούς για να τους ετοιμάσουν τους σχετικούς φακέλους για τη διαδικασία αποζημίωσής τους.

Ωστόσο μεγάλη προσοχή απαιτείται απ’ όλους τους διερχόμενους ειδικά τώρα με τα πρωτοβρόχια (είναι εμφανής στις παραπάνω φωτογραφίες, η κλίση που έχει πάρει ο τοίχος προς το δρόμο) καθώς ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος ολικής κατάρρευσης.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αδιαφορια πληρης και κυριως απο τοις ιδιοκτητες…Ουτε να μαζεψουν κανενα πετραδακι απο το δρομο.μαλλον περιμενουν να αποζημιωθούν, ισως τα ειχανε δηλωσει και κατοικισημα..

  2. Εξαιρετικό ρεπορταζ κύριε Κιαρη η ανάδειξη αυτού του πολύ σοβαρού θέματος. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσουν τα συγκεκριμένα παλιά σπίτια και ευχόμαστε να μην υπάρξουν νεκροί. ..Γιατί μετά θα ψάχνουν οι οικειοι τους ποιός θα πρέπει να κάτσει στο σκαμνί για την απώλεια των ανθρώπων τους.Επιπλέον θα γίνει δυστυχώς δυσφήμιση του νησιού μας. ..Το ότι πέφτουν σπίτια ακόμη στα κεφάλια.

  3. Να προσθέσω ακόμα το κτήριο που είναι μπροστά στου Καυκά (στον παλιό επαρχιακό) που έχει και αυτό ρωγμές. Η αστυνομία έχει βάλει κάποια σήματα αλλά εκατοντάδες αυτοκίνητα (μεγάλα και μικρά) αλλά και ποδήλατα και μηχανάκια περνάνε μπροστά του καθημερινά.

  4. Αλήθεια με το διώροφο που έκατσε στο ισόγειο και γέρνει στην Αρσενίου τι θα γίνει; Υποτίθεται ότι έκλεισαν το δρόμο μπροστά στέλνοντάς μας στο θερινό Ορφέα για να κατέβουμε παραλία, όμως από χτες είδα ότι κάποιοι επιτήδειοι έβγαλαν τις κορδέλες και τα εμπόδια… Άμα πέσει τούτο το κτίριο θα θρηνήσουμε πολύ κόσμο!!!

  5. για το καστρο ποθ κρεμεται δε μιλαει κανεισ αλλα εκει παιζονται αλλα συμφεροντα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ