Jumbo: Η απόφαση του Απόστολου Βακάκη που προκάλεσε έκπληξη στην αγορά… (Που θα επενδύσει τα 70 εκ. ευρώ;)

0
3274
– Έκπληξη στην αγορά από την απόφαση του Απόστολου Βακάκη να πουλήσει μετοχές του Jumbo
– Πούλησε 4,8 εκατ. μετοχές – Αντιστοιχούν στο 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας
– Στο 23,22% μειώθηκε το ποσοστό του στην εταιρία

Μεγάλη έκπληξη στην αγορά προκαλεί η είδηση πως ο Απόστολος Βακάκης, ο ιδιοκτήτης των Jumbo αποφάσισε να πουλήσει μέρος των μετοχών του στην εταιρία. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου, ο Απ. Βακάκης πούλησε 4,8 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo.

Η πώληση έγινε στα 14,95 ευρώ, με discount 6,6% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Πέμπτης που ήταν στα 16 ευρώ και πλέον το μερίδιο του Απόστολου Βακάκη μειώθηκε στο 23,22% από 26,72% που ήταν προηγουμένως.

Η πώληση έγινε μέσω της εταιρείας Tanocerian Maritime, συμφερόντων Απόστολου Βακάκη, ενώ αγοραστές είναι ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια που ήδη έχουν θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρίας.

Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 15,35 ευρώ, με απώλειες 4,06%, διακινώντας συνολικά 5,66 εκατ. τεμάχια, μέσω 1.471 πράξεων και τζίρου που έφτασε στα 85 εκατ. ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση της Jumbo διαμορφώνεται πλέον στα 2,08 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης αποτιμήσεων του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Πηγή: liberal.gr

Το μεγάλο ερώτημα της αγοράς: Πού θα επενδύσει ο Απόστολος Βακάκης τα 70 εκατ. ευρώ;

Jumbo - Το μεγάλο ερώτημα της αγοράς: Πού θα επενδύσει ο Απόστολος Βακάκης τα 70 εκατ. ευρώ;
– Έκπληξη στην αγορά από την απόφαση του Απόστολου Βακάκη να πουλήσει μετοχές του στα Jumbo
– Στόχος της κίνησής του να επενδύσει σε άλλο τομέα της οικονομίας εκτιμούν τραπεζίτες και επιχειρηματίες
– Το γεγονός πως πούλησε σε ξένα funds δείχνει πως παραμένει το απόλυτο αφεντικό στα Jumbo

Τάραξε τα χρηματιστηριακά και επιχειρηματικά νερά ο Mr Jumbo. Και όπως λένε τώρα τραπεζίτες και επιχειρηματίες, με τους οποίους επικοινώνησε το newsit.gr, ο Απόστολος Βακάκης πούλησε το 3,5% των μετοχών του Jumbo για να επενδύσει σε κάποιο άλλο τομέα της οικονομίας που ο ίδιος θεωρεί ως επενδυτική ευκαιρία.

«Δεν είναι δυνατόν να αποκτά ρευστότητα 70 εκατομμύρια ευρώ για να τα βάλει στο… μαξιλάρι. Σίγουρα θα επενδύσει σε ένα χώρο που παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες και κατά πάσα πιθανότητα στο χώρο της πραγματικής οικονομίας και όχι για παράδειγμα σε τράπεζες χωρίς να αποκλείεται και αυτό το ενδεχόμενο», είπε πρόεδρος μεγάλης εταιρείας που θέλει την ανωνυμία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τραπεζίτης, ο οποίος εκτιμά ότι ο Απόστολος Βακάκης θα αναζητήσει ή καλύτερα έχει βρει «να κάνει επένδυση σε κάποιο τομέα που τώρα αναδιαρθρώνεται και παρουσιάζει ευκαιρία μεγάλου και γρήγορου κέρδους. Αυτό τουλάχιστον δείχνει το επιχειρηματικό του προφίλ».

Η εκτίμηση, όλων των συνομιλητών, είναι πως έχει εντοπίσει το χώρο που θα επενδύσει και τώρα απέκτησε την απαραίτητη ρευστότητα πουλώντας το 3,5% από το ποσοστό που κατέχει στα Jumbo. Μάλιστα το γεγονός ότι πούλησε σε ξένα funds δείχνει ότι ο ίδιος παραμένει το απόλυτο αφεντικό στα Jumbo, παρά τη μείωση του ποσοστού του από 26,72% στο 23,22%.

Το ότι είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Jumbo αποκαλύπτεται από την πορεία της αλυσίδας. Για φέτος ο Απόστολος Βακάκης, έχει τοποθετήσει τον πήχη της αύξησης των πωλήσεων για τη χρήση 2016-2017 μεταξύ 4% και 7%, ωστόσο η επίδοση αυτή ξεπεράστηκε στο διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου, όπου οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση κατά 8,11%.

Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει βεβαίως στις νέες αγορές, όπου τόσο η οικονομία όσο και ωρίμανση του λιανεμπορίου αποφέρουν καλύτερες αποδόσεις. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Βακάκη, στη διετία το εξωτερικό δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 35%-38% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ωστόσο τα 2/3 των επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο σε κάθε χρήση κατευθύνονται εκεί.

Τον Νοέμβριο του 2016 η αλυσίδα λειτούργησε ένα νέο μισθωμένο κατάστημα στη Βουλγαρία, έως τα Χριστούγεννα του 2017 θα λειτουργήσει ακόμα δύο καταστήματα στη Ρουμανία, ενώ στην Ελλάδα προετοιμάζεται το άνοιγμα ενός σημείου στη Βόρεια Ελλάδα έως το τέλος του 2017.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.