Νέος πρόεδρος με 76% ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στον ΣΕΒ – Δείτε ποιοι εξελέγησαν στο ΔΣ

0
3565

Εποχή Θεοδωρόπουλου στον ΣΕΒ – Ο νέος πρόεδρος επικράτησε στην εκλογική «μάχη» έναντι της κας Ιουλίας Τσέτη – Έλαβε 424 ψήφους επί του συνόλου των μελών που ψήφισαν, έναντι 133 της αντιπάλου του

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ καταφέρνοντας να επικρατήσει στην εκλογική «μάχη» έναντι της Ιουλίας Τσέτη.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο κ. Θεοδωρόπουλος έλαβε 424 ψήφους, που αντιστοιχεί σε 76%, έναντι 133 της Τσέτη.

Συμμετείχε αριθμός ρεκόρ μελών που καταδεικνύει επίσης και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε σε αυτή την εκλογική διαδικασία κατά την οποία μάλιστα υπήρχαν δύο υποψήφιοι και όχι απλά διάδοχο.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του ΣΕΒ αποτελεί για εμένα μια πολύ μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που μου εμπιστεύτηκαν τη συνέχιση του έργου του Συνδέσμου μας. Επί 21 χρόνια υπηρετώ τον ΣΕΒ ως ενεργό μέλος στο ΔΣ, και πλέον, από τη θέση του Προέδρου, αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας. Δεσμεύομαι, μαζί με τα νεοκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών μας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

Τον κ. Θεοδωρόπουλο θα πλαισιώσουν στο νέο ΔΣ ως αντιπρόεδροι ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines, ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης από την Helleniq Energy και η κυρία Ράνια Αικατερινάρη από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει διαμηνύσει πως εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του Δ.Σ. θα προτείνει την κυρία Αικατερινάρη για να αναλάβει τη θέση της προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί με απόφαση του Δ.Σ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο νέο ΔΣ τη θέση της Γενικής Γραμματέως θα έχει η κυρία Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου από τον Ομιλο ΤΙΤΑΝ, αδελφή του απερχόμενου προέδρου, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου. Επίσης, ως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του ταμία του Δ.Σ. εκλέχθηκε ο κ. Μάρκος Βερέμης από την Upstream.

Εντονη ήταν η μάχη και για την εκλογή των απλών μελών του Δ.Σ., καθώς οι υποψηφιότητες για τις 14 αιρετές θέσεις είχαν φθάσει τις 24. Σημειωτέον, υπάρχουν άλλες πέντε θέσεις στο Δ.Σ. που καλύπτουν πάγια οι πρόεδροι των περιφερειακών Συνδέσμων (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας).

Ως απλά μέλη εκλέχθηκαν στο νέο ΔΣ

Πέγκυ Αντωνάκου (Γκουγκλ Ελλάς Εφαρμογές Διαδικτύου),
Καλλίνικος Καλλίνικος (Goldair Cargo),
Νάγια Καλογεράκη (Coca Cola 3E / Coca Cola HBC),

Γιάννης Καραγιάννης (Olympia Group),
Νίκος Καυκάς (Καυκάς Β.),
Πάνος Κυριακόπουλος (Χρυσός Οδηγός),
Φιλίππα Μιχάλη (NN),
Αριστοτέλης Παντελιάδης (ΜΕΤΡΟ),
Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ),
Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture),
Μενέλαος Τασόπουλος (Παπουτσάνης),
Θεόδωρος Τρύφων (ELPEN),
Ευάγγελος Χρυσάφης (METLEN Energy & Metals / Μυτιληναίος),
Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank).Στο νέο ΔΣ δεν κατάφεραν να εκλεγούν οι:

Κώστας Βαμβακάς (VK Premium),
Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ΒΙΑΝΕΞ),
Πάρης Γραβουνιώτης (Χαρτοποιία Κομοτηνής),
Ματίνα Κοίλιαρη (SABO),
Εφη Κουτσουρέλη (Quest Συμμετοχών),
Πέτρος Μαντάς (ΠΑΣΕΒΙΠΕ),
Κωνσταντίνος Νεμπής (ΟΤΕ),
Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Ideal Holdings),
Μαρία Πασχαλίδου (Grantex),
Δημήτρης Σαμαράς (Σαμαράς & Συνεργάτες – Σύμβουλοι Μηχανικοί)

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δήλωσε:

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω τον ΣΕΒ από τη θέση του Προέδρου.
Σήμερα ο ΣΕΒ είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός. Έχει περισσότερα μέλη, περισσότερους τομείς δράσεις και μεγαλύτερο αποτύπωμα σε κρίσιμες διαστάσεις της οικονομικής ζωής. Ο ΣΕΒ είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών. Εύχομαι στο νεοεκλεγέν ΔΣ να συνεχίσει τη σταθερά ανοδική πορεία του Συνδέσμου μας, στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Οι προτεραιότητες του νέου Προέδρου

Η νέα εποχή που ευαγγελίζεται ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ αναμένεται να συνοδευτεί από πιο δυναμικές πρωτοβουλίες εκ μέρους του μεγαλύτερου εργοδοτικού φορέα, κοινωνικού εταίρου και συνομιλητή της κυβέρνησης προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι του επιχειρείν και κυρίως η προώθηση της παραγωγής μέσα από την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων, όπως η ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση, η εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού, ο επαναπροσδιορισμός των εργασιακών σχέσεων, η δημιουργία νέων βιομηχανικών χώρων αλλά και, εν τέλει, η ίδια η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων που πασχίζουν να διεκδικήσουν μία καλύτερη θέση στις διεθνείς αγορές μέσω της εξωστρέφειας.

Κεντρικό μήνυμα με το οποίο εκλέχθηκε ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι πως «η πετυχημένη πορεία του ΣΕΒ πρέπει να έχει συνέχεια», ενώ μία από τις βασικές προτεραιότητες της θητείας του, εάν εκλεγεί, είναι η σύναψη «ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου» μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων που «θα οδηγήσει σε απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους και μεγαλύτερη ευελιξία για τις επιχειρήσεις». Έπειτα, ένα καλύτερο πλαίσιο υποστήριξης της βιομηχανίας από την κυβέρνηση, σταθερό και ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη του επιχειρείν και ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων.

Γενικά το αίτημα για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα που είχε προβάλει η προεδρία του κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου αναμένεται να ενταθεί. Κι αυτό διότι ο κ. Θεοδωρόπουλος τονίζει την ανάγκη η χώρα να στραφεί προς την παραγωγή και να μην αποτελεί μία οικονομία που ακόμα και σήμερα στηρίζεται κατά 75% στην κατανάλωση! «Με ένα τέτοιο δεδομένο, το ερώτημα δεν είναι εάν θα ξαναζήσουμε κρίση, αλλά πότε», είχε πει ο ίδιος πρόσφατα!

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, για τη δημιουργία υπουργείου Βιομηχανίας, μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων και την επαναλειτουργία των τεχνικών σχολών στη χώρα, καθώς υπάρχει τεράστια έλλειψη τεχνιτών για τη μεταποίηση.

Απολογισμός Πεπραγμένων και δράσεων

Σημειώνεται ότι στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τα Μέλη του ΣΕΒ εκλήθησαν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν, τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2023, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2023), καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2024. Τον απολογισμό πεπραγμένων και δράσεων για την περίοδο 2020-2024 έκαναν ο Γενικός Διευθυντής Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος O. Βιδάλης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τους ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Πηγή: Newmoney.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ