Ηλίας Μαρίνος, πρατηριούχος καυσίμων: «Η κανονική τιμή της βενζίνης είναι 1.20 τα υπόλοιπα είναι φόροι..Να μπει πλαφόν στις εταιρείες»

3
16176

Ηλίας Μαρίνος, πρατηριούχος καυσίμων:

«Η κανονική τιμή της βενζίνης είναι 1.20 τα υπόλοιπα είναι φόροι..Να μπει πλαφόν στις εταιρείες που μετράνε τεράστια κέρδη»

 

Τα 2 ευρώ το λίτρο ξεπέρασε η τιμή της βενζίνης σε νησιά της Δωδεκανήσου. Στη Κω η αμόλυβδη κυμαίνεται από 2.02 έως 2.12.

Στη Πάτμο και στη Νίσυρο η τιμή της απλής αμόλυβδης αγγίζει τα 2,35 ευρώ όταν η μέση τιμή της πανελλαδικά είναι 1,962 ευρώ το λίτρο.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι για το «ράλι» των τιμών στη βενζίνη δεν ευθύνονται οι πρατηριούχοι αλλά οι εταιρείες και ο τρόπος που διοχετεύουν το καύσιμο από τις δεξαμενές προς τους βενζινοπώλες. Ήδη έχουμε ένα πλαφόν που ελέγχει τι πουλάμε βάσει Νόμου» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου και στη συνάδελφο Πίτσα Βερβέρογλου ο επί χρόνια πρατηριούχος καυσίμων Ηλίας Μαρίνος, χαρακτηρίζοντας πολύ κακό τον συγκεκριμένο Νόμο τον οποίο καταδικάζει και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

«Σήμερα» πρόσθεσε ο κ. Μαρίνος, «αγοράσαμε στη Κω 2.08 ευρώ το λίτρο την αμόλυβδη  και πουλάμε 2,09 . Στη Νίσυρο  οι συνάδελφοι αγόρασαν 2.29 ευρώ και πουλάνε  2.33 δηλαδή 4 λεπτά πάνω από τη τιμή αγοράς».

«Πρέπει κάποτε να μπει ένα πλαφόν στις εταιρείες που μετράνε τεράστια κέρδη ώστε να μην διαφοροποιούνται καθημερινά οι τιμές ενώ υπάρχει απόθεμα στις δεξαμενές  τους» υπογράμμισε ένας από τους πιο παλιούς ιδιοκτήτες βενζινοπώλες στη Κω αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «η κανονική τιμή του καυσίμου είναι 1,2 ευρώ και όλα τα υπόλοιπα είναι φόροι. που προστίθενται στην αξία των καυσίμων».

«Αν μειωθούν οι φόροι και ιδιαίτερα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που μας επιβαρύνουν εδώ και 3-4 χρόνια, είναι εφικτό να υπάρχει μια λογική τιμή των 1,60 -1,70 ευρώ. Θα είναι ζημιά για το δημόσιο η μείωση φόρου κατά 2% είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός Α. Γεωργιάδης, γι αυτό και επιδότησε με  50-60 ευρώ τα καύσιμα γιατί δεν ήθελε το αυτονόητο για τα νοικοκυριά, δηλαδή, φθηνό καύσιμο» τόνισε ο Ηλίας Μαρίνος.

Πηγή: εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΦΟΡΟΝ ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ 3ΕΥΡΩ 47% ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ??? ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ