Market Pass: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα – Διευκρινίσεις από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

0
923

Μετά τα μέσα του Φεβρουαρίου το άνοιγμα της πλατφόρμας σύμφωνα πηγές από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας του Market pass, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί όταν είναι έτοιμη, κάτι που υπολογίζεται να γίνει μετά τα μέσα του Φεβρουαρίου και όχι από την πρώτη του μήνα όπως έχει αναφερθεί.

«Eπειδή διαβάζουμε ακούμε και βλέπουμε σχετικά με την πλατφόρμα του market pass ότι θα ξεκινήσει 1 Φεβρουαρίου, θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν ισχύει αυτή ημερομηνία. Η πλατφόρμα ετοιμάζεται, και θα βγει στον αέρα όταν είναι έτοιμη, κάτι που υπολογίζεται να γίνει μετά τα μέσα του μήνα», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Market Pass: Σε αυτά τα καταστήματα θα γίνεται δεκτό – Παραδείγματα ανά δικαιούχο

Από τις 3 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στο πλαίσιο της λειτουργίας του Market Pass το οποίο θα δοθεί στους πολίτες για αγορές σε καταστήματα τροφίμων, χωρίς υποχρέωση αγορών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση για το Μarket Pass, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr για να υποβάλουν την αίτησή τους.

Οι δικαούχοι που θα έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα δουν τα χρήματα τους να πιστώνονται σε τραπεζικό λογαρισμό της επιλογής του στον οποίο είναι δικαιούχος είτε σε ειδική ψηφιακή κάρτα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ, το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα σε:

  • Παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ
  • Κρεοπωλεία
  • Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
  • Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Αρτοποιεία
  • Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Τις διατάξεις υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υπουργός Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ορίστηκε στα 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, και ως 1.000 ευρώ αγορές.

Market Pass: Θα δοθεί χωρίς την υποχρέωση αγορών

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης χωρίς την υποχρέωση αγορών θα δίνονται τα χρήματα του Market Pass.

Δηλαδή όσοι επιλέξουν να λάβουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό δεν θα είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιήσουν σε καταστήματα τροφίμουν αλλά θα μπορούν να διαθέσουν το εκάστοτε ποσό όπου επιθυμούν.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στο σύνολο του νοικοκυριού, ένα άτομο θα λάβει την ενίσχυση και όχι μεμονωμένα κάθε άτομο. Σημειώνεται ότι οι φιλοξενούμενοι δεν επιδοτούνται.

Οι άγαμοι για να πάρουν την ενίσχυση θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ.

Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 24.000 ευρώ. Έγγαμος με 1 παιδί ή μονογονεϊκή 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 29.000 ευρώ. Έγγαμος με 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 34.000 ευρώ. Έγγαμος με 3 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 39.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία οι άγαμοι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι και οι μονογονεϊκές έως 400.000 ευρώ.

Παραδείγματα ενίσχυσης:

  • Μονομελές νοικοκυριό: 220 ευρώ μηνιαίες αγορές, 22 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
  • Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 520 ευρώ μηνιαίες αγορές, 52 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 620 ευρώ μηνιαίες αγορές, 62 ευρώ μηνιαία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 720 ευρώ μηνιαίες αγορές, 72 ευρώ μηνιαία ενίσχυση.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ