Ιδιαίτερα θετικός ο απολογισμός της «λαδοχρονιάς» στην Κω | Κάτω από 5 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου, ενώ αλλού είναι από 5+

15
14079

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ιδιαίτερα θετικός είναι ο απολογισμός της «λαδοχρονιάς» στην Κω, τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν με τις ασθένειες και το ότι δεν έβρεξε έγκαιρα.

Επίσης η τιμή του ελαιολάδου στην Κω παραμένει κάτω από 5 ευρώ (4,5ε) ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 5 ευρώ και πάνω.

Στην Κρήτη, σύμφωνα με όσα μας λένε ελαιοπαραγωγοί και συνεταιριστές, η ανώτερη τιμή είναι σήμερα λίγο πάνω από τα 5 ευρώ, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι πράξεις κυμαίνονται σε αυτά ή και λίγο χαμηλότερα επίπεδα, αλλά πέριξ των 5 ευρώ ανά κιλό.

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλη μια καταστροφή.Βάλτε και το ότι πολλοί δεν μάζεψαν όλες τις ελιές επειδή δεν έβρισκαν εργάτες.Τόση μαυρίλα που δεν πήγαιναν να δουλέψουν πια.Όλοι τα είχαν οικονομισει.Ασχετα αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ τα βλέπουν μαυρα και άραχνα.Έχουν επενδύσει σε καταστροφή (μιας και δεν έχουν κάτι άλλο να προσφέρουν)και δεν τους κάθεται τίποτα.

    • Θυμησε μου ποιος έλεγε ότι έρχεται ο χειροτερος χειμώνας από το 40? Α ναι! Ο υπουργος νανογιλέκων και υπαναπτυξης!

    • Ούτε εσένα////Έχεις μεγάλο πρόβλημα. Καλά για να καταλάβω , σε ενοχλεί και το ότι κάποιοι δούλεψαν το καλοκαίρι και τα οικονόμησαν και δεν έρχονται να σου μαζέψουν τις ελιές; Τώρα δεν σου αρέσει που ο Κούλης ο λατρεμένος σου καταπολέμησε την πανδημία, σκότωσε τον κακό κορωνοιό, έφερε τουρίστες και έδωσε δουλειά και λεφτά στον κόσμο; (λέμε τώρα ότι τα έκανε ο Κούλης)

        • Μιά χαρά κατάλαβα. Είσαι η Τατιάνα και ο Ευαγγελάτος των σχολιασμών. Έχεις άποψη για τα πάντα ενώ δεν έχεις ιδέα επί του θέματος. Εγώ ξέρω ακριβώς πως μπορώ να σε βοηθήσω.

    • Το κυανούν….του Βερολίνου.
      Ο Πλεύρης έκανε τ αυγό ή τ αυγό τον Πλεύρη?

    • Ακάματος ΛαθρΕραστής Ξεπεσμένων Ημιαγρίων Σουφραζετών.

    • Είναι τεράστια επιτυχία να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα η χώρα

      και οι κάτοικοι της να μην μπορούν να πάρουν γάλα, το κρουασάν να έχει πάει 40% πάνω και να έχει μειωθεί κατά 30%,ακόμα και τα γαριδάκια ανοίγεις την σακούλα και βλέπεις να ..λείπουν από μέσα, όπως όλα τα προιόντα που αυξήθηκε η τιμή τους, αλλά μειώθηκε η ποσότητα.
      Μόνο ο Γερολαδάς του Καζαντζάκη θα το ‘κανε αυτό.
      Άντε άσπγο πάτοοο.

  2. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό μας τον Κούλη τον Μητσοτάκη που φρόντισε να πάει τόσο καλά η λαδοχρονιά στην Κω. Εγω θα τον ψηφισω σίγουρα.

  3. Αφού είχαμαι καλη παραγωγή! Γιατί δεν κρατάνε τις τιμές σταθερές! Προτιμάναι ο κόσμος να αγοράζει ηλιέλαιο (εξωτερικού) και να φεύγουν τα χρήματα εξω??? Και από ότι είδα! Ούτε τις μισές δεν εχουν μαζέψει?

  4. Μόνο που δεν το γνωρίζουμε και περιμένουμε να μας το επιβεβαιώσουν όσοι έρχονται ως επισκέπτες.Παράγει τα πάντα.Με λίγη παραπάνω προσπάθεια στον πρωτογενή τομέα[σωστός τρόπος καλλιέργειας,ποιότητα παραγωμένων προιόντων,τράπεζα σπόρων κ.λ.π]θα περιορίζαμε τις εισαγωγές σε λαχανικά και φρούτα].Το 1968 βρέθηκα στο Καρλόβασι της Σάμου και με ευχάριστη έκπληξη είδα ένα καίκι από το νησί μας να πουλά πληζίνες ,πεπόνια και ντομάτες.Μερικοί θα πούνε ότι η παραγωγή γεωργικών προιόντων είναι δύσκολη δουλειά και το κέρδος ελάχιστο,τους απαντώ ότι η ικανοποίηση και μόνο, ότι αυτό που παράγεις είναι δικό σου και είναι ποιοτικό,καλύπτει όλα τα άλλα.Θα σας δώσω και μία συμβουλή, όσοι έχουν ένα μικρό κήπο ας ασχοληθούν με αυτόν θα αισθανθούν την χαρά της δημιουργίας.Τελειώνω με μια αρχαία φράση [ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ] Καλή και παραγωγική ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ