Γιατί οι ολλανδικές καμπάνες…χτυπάνε για ευρώ και κρίση

0
1258

Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία απειλούν πλέον ευθέως την επιβίωση του ευρώ.

Σε σημείο που ορισμένες κυβερνήσεις στον κεντρικό πυρήνα της Ευρωζώνης να είναι υποχρεωμένες να δώσουν απαντήσεις για τους συγκεκριμένους κινδύνους στα κοινοβούλιά τους.

Η απόκλιση των εθνικών πολιτικών στο κυριότερο ζήτημα που απειλεί την Ε.Ε. – και κυρίως την Ευρωζώνη – ήτοι την ενεργειακή κρίση, έχουν υποχρεώσει την ολλανδική κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο ευρώ.

Οι απαντήσεις θα δοθούν στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Το ολλανδικό Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ένα επίσημο κείμενο με την μορφή ανακοίνωσης προς το κοινοβούλιο με την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Sigrit Kaad.

O ΥΠΟΙΚ δεσμεύεται ότι θα παρουσιάσει στο Κοινοβούλιο σε συνεδρίαση η οποία περιβάλλεται με όρους εμπιστευτικότητας, δεν αναφέρεται αν αυτό σημαίνει κεκλεισμένων των θυρών, σε λίγες εβδομάδες «εμπιστευτικές πληροφορίες» οι οποίες αφορούν σε σενάρια κρίσης που έχουν να κάνουν με την τύχη του ευρώ.

Όπως αναφέρει το κείμενο του ΥΠΟΙΚ, θα δώσει στο Σώμα των Αντιπροσώπων λεπτομέρειες σχετικά με τα κύρια στοιχεία μιας πιθανής κρίσης.

Προειδοποιεί όμως ότι το σημείωμα που θα παρουσιαστεί περιέχει πληροφορίες που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν λόγω διεθνών και διπλωματικών συμφερόντων…

Πως όχι, όταν αφορά τα σενάρια πιθανής επερχόμενης κρίσης για το Ενιαίο Ευρωπαϊκό Νόμισμα, υπεύθυνος για την τύχη του οποίου είναι η ΕΚΤ…

insider.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ