Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα σας κόψουμε το αέριο, απειλεί η Μόσχα τη Δύση | Χωρίς ίντερνετ η Ουκρανία – Πληροφορίες για διακοπή σε όλη τη χώρα

0
159

«Η προσπάθεια του Πούτιν να μας διχάσει είναι προφανής» ανέφερε  ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ, έπειτα από διάσκεψη με τους υπουργούς Ενέργειας της G7

Οι χώρες της G7 ξεκαθάρισαν τη Δευτέρα ότι δεν θα πληρώσουν σε ρούβλια για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, σε αντίθεση με όσα γνωστοποίησε πως θα απαιτήσει το Κρεμλίνο.

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ μετά από διάσκεψη με τους υπουργούς ενέργειας της G7, σύμφωνα με το Reuters.

«Όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν ότι πρόκειται για μονομερή και κατάφωρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων», είπε ο Χάμπεκ. Οι υπουργοί των χωρών της συμμαχίας «επανέλαβαν ότι οι συμφωνίες είναι έγκυρες και οι εταιρείες πρέπει να τις σέβονται… η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και προτρέπουμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μην συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Πούτιν», είπε.

«Η προσπάθεια του Πούτιν να μας διχάσει είναι προφανής, αλλά, όπως μπορείτε να δείτε τη μεγάλη ενότητα και αποφασιστικότητα που μας διακρίνει, δεν θα διαιρεθούμε», πρόσθεσε.

Τη G7 αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και ο Καναδάς. Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Προειδοποίηση για «διακοπή της παροχής αερίου» από τη Μόσχα

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερμανού υπουργού, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Ιβάν Αμπράμοφ, σημείωσε ότι η άρνηση «θα οδηγήσει σίγουρα σε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου». Οι Δυτικοί «έχουν αρκετές ευκαιρίες να αγοράσουν ρούβλια γι’ αυτό τον σκοπό, μπορείτε να το κάνετε αμέσως σε οποιοδήποτε ανταλλακτήριο», πρόσθεσε ο Αμπράμοφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ στην Ουκρανία – Πληροφορίες για διακοπή σε όλη τη χώρα

 

Εκτεταμένη διακοπή στο διαδίκτυο σε όλη την Ουκρανία αναφέρουν οι πληροφορίες.
17:59 – 28/03/2022
Τελευταία ενημέρωση: 18:03 – 28/03/2022

Πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν μεγάλη διακοπή στις συνδέσεις στο Διαδίκτυο σε ολόκληρη την Ουκρανία. Η διακοπή αποδίδεται στον εθνικό πάροχο τηλεπικοινωνιών της Ουκρανίας, Ukrtelecom.

«Έπεσε» η Μαριούπολη

Την ίδια ώρα, η δήμαρχος της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι η πόλη βρίσκεται πλέον σε μεγάλο βαθμό «στα χέρια των [Ρώσων] κατακτητών».

Η εν λόγω πόλη του ουκρανικού νότου έχει υποστεί εβδομάδες βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα την καταστροφή κτηρίων και τον θάνατο αγνώστου αριθμού ανθρώπων, ενώ οι κάτοικοί της δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό και ηλεκτρισμό.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν οι μάχες στην Μαριούπολη συνεχίζονται ή αν οι Ρώσοι έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχό της.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN: «Δεν περνούν τα πάντα από το χέρι μας. Δυστυχώς, σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών».

Ο Μποϊτσένκο ζήτησε την πλήρη εκκένωση των αμάχων που έχουν απομείνει στη Μαριούπολη.

«Χρειαζόμαστε μια πλήρη εκκένωση από τη Μαριούπολη. Η πιο σημαντική αποστολή μας είναι να σώσουμε κάθε ζωή… Και υπάρχουν ελπίδες ότι θα τα καταφέρουμε», επεσήμανε ο δήμαρχος της στρατηγικά σημαντικής πόλης-λιμένα της Ουκρανίας.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης, όπου είναι αδύνατον να επιβιώσουν επειδή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρισμός, θερμότητα, σύνδεση. Και είναι πραγματικά τρομακτικό», υπογράμμισε ο ίδιος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ