ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η τοπική αγορά για την ημέρα των ερωτευμένων

8
2849

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η τοπική αγορά για την ημέρα των ερωτευμένων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ο καθολικός άγιος Βαλεντίνο ουδεμία σχεση έχει με τον έρωτα και τους ερωτευμένους.

      Με πολυ λίγα λόγια. Ο Βαλεντίνο ένας απλός ιερέας – άγιος στην Ρώμη έτυχε να τον γιορτάζουν την ίδια μερα με μια παλιά τους αρχαία θεότητα που είχε σχέση με τον έρωτα. Και με την πάροδο των ετών προσαρμόστηκε η εορτή του με αυτήν της θεότητας. Και μαζί με τον βασιλικό ποτιστηκε και η γλάστρα.
      Ευκαιρία λοιπόν άλλος ένας έξυπνος τρόπος για να αλλάξουν χέρια και τα χρήματα.

    • Aγιος Υάκινθος: Ο Eλληνας Aγιος των ερωτευμένων – Aγιος του συγκρατημένου πάθους – γιορτάζει 3 Ιουλίου.
      Παράλληλα, το όνομα Υάκινθος είναι συνυφασμένο και με τα πανάρχαια ήθη. Προς τιμήν του γίνονταν κάθε χρόνο γιορτές στην Τύλισσο, στη Μεσσηνία και τη Σπάρτη. Γιόρταζαν το θάνατο και την ανάστασή του, καθώς θεωρούνταν ένας προελληνικός θεός της βλάστησης και της γονιμότητας.

  1. Ο Άγιος Βαλεντίνος των καθολικών ονομάστηκε άγιος των ερωτευμένων γιατί πάντρευε κρυφά τα παράνομα ζευγάρια δηλ τότε δεν επιτρέπονταν οι γάμοι μεταξύ αλλοδαπών ούτε οι στρατιωτικοί να σχετίζονται με φτωχές κοπέλες. Έτσι αναλάμβανε να τους ευλογήσει και να μιλήσει στους οικείους τους.

  2. Ο Άγιος Βαλεντίνος των καθολικών ονομάστηκε άγιος των ερωτευμένων γιατί πάντρευε κρυφά τα παράνομα ζευγάρια δηλ τότε δεν επιτρέπονταν οι γάμοι μεταξύ αλλοδαπών ούτε οι στρατιωτικοί να σχετίζονται με φτωχές κοπέλες. Έτσι αναλάμβανε να τους ευλογήσει και να μιλήσει στους οικείους τους.

  3. Το 2000 ο μακαριστός Aρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στην προσπάθειά του να φέρει πιο κοντά τη νεολαία στην Εκκλησία, πρότεινε να εορτάζεται η γιορτή των ερωτευμένων στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα που η Ορθοδοξία τιμά τη μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας.
    https://www.in.gr/2020/02/13/plus/akylas-kai-priskilla-oi-agioi-tis-agapis/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ