Κατέρρευσε το εμβόλιο Pfizer στο 39% της απόδοσης αναφέρει το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ

5
604

Κατέρρευσε το εμβόλιο Pfizer στο 39% της απόδοσης αναφέρει το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ

Ισραήλ: Στο 39% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έναντι της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκε στο 39% την περίοδο μεταξύ της 20ής Ιουνίου και της 17ης Ιουλίου στο Ισραήλ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της χώρας, σημειώνοντας πως το εύρημα αυτό καταγράφεται την ώρα που εξαπλώνεται η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από το 64% για το οποίο γινόταν λόγος από την 6η Ιουνίου ως την 3η Ιουλίου και το 94,3% που είχε μετρηθεί από τη 2η Μαΐου ως την 5η Ιουνίου.

Πάντως η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας ως προς την αποτροπή σοβαρών μορφών της COVID-19 εκτιμάται πως φθάνει το 91,4% και η αποτελεσματικότητά του ως προς την αποτροπή των εισαγωγών σε νοσοκομεία υπολογίζεται ότι φθάνει το 88%, κατά τους υπολογισμούς που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, την 20ή Δεκεμβρίου 2020, πάνω από 5,75 εκατ. πολίτες της χώρας, ή το 61,6% του πληθυσμού, έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων 5,28 εκατ. και τη δεύτερη.

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.275 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 856.827, ενώ ακόμη τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.457 νεκρούς.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 9.742, στο υψηλότερο επίπεδο από την 27η Μαρτίου.

Εξάλλου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 75 (+7).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγά σιγά αντιλαμβανόμαστε πως κάτι δεν πάει καλά με τα εμβόλια.Αν και αρκεί ο φασιστικός τρόπος αντιμετωπισης των μη εμβολιασμένων,από το χουντομόρφωμα Μητσοτάκη,για να προβληματιστεί κανείς.Σε 3 μήνες πάμε πάλι για εμβολιασμό,αφού εκτός από τη Δύση και μερικές εξαιρέσεις,η υπόλοιπη ανθρωπότητα,δεν έχει καν πρόσβαση στα εμβόλια.Άρα νέες μεταλλάξεις,ίσως και εξελικτικό άλμα του ιού από τα ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ,δηλ. πιασ’ τ’ αυγό και κούρευτο…!
    Τι ζούμε Θεε μου!Μια για τους Χαρδαλιάδες σχολιαστές.Αν η θνητότητα απο τον ιό είναι πια, τουλάχιστον στη Δέλτα,πολύ κάτω από το 1% και ας πούμε και στους εμβολιασμένους περίπου το ίδιο (ενώ πρέπει κάθε δύο και τρεις να γίνεται αναμνηστική δόση),τότε τι στην ευχή συμβαίνει;Ηδη ξεκίνησε η συζήτηση στα κανάλια:οι εμβολιασμένοι ΚΑΙ νοσούν ΚΑΙ μεταδίδουν και τώρα πρέπει να κάνουν κι εκείνοι σελφ ή ραπιντ τεστ,μήπως και επανέλθουν από την ανεμελιά τους.Ποιά η διαφορά με τους ανεμβολιαστους;Το ότι δε θα πεθάνεις;Μα και από τους ανεμβολιαστους το 99% δεν θα πεθάνει..

  2. Το επίσημο άρθρο το διατυπώνει αλλιώς. Τέλος πάντων. Κανείς επιστημών δεν υποστήριξε πλήρη κάλυψη του εμβολίου. Η μεγαλύτερη πατάτα του κ. Πρωθυπουργού ήταν όταν αποκάλεσε Έλληνες πολίτες ψεκασμένους. Φάουλ και σκληρό μάλιστα. Θεωρώ ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθεί άλλη μέθοδος και άλλες φράσεις για την πειθώ. Δεν μπορείς να προσβάλεις την διαφορετική άποψη ή ακόμη και την φοβισμένη άποψη με χαρακτηρισμούς.Την διαφορετική άποψη των ΛΟΑΤΚΙ την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη το Τζέισον Αντιγόνη κτλ αυτά τα πράγματα γιατί τα επικροτεί. Σεβασμός στην ελευθερία σε όλα τα επίπεδα και όχι επιλεκτικά.

  3. …Δεν χαίρεστε εμείς οι εμβολιασμένοι τα πρόβατα θα πεθάνουμε και θα μείνετε μόνοι σας να κυριαρχησετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ