Εθνική Τράπεζα: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

0
705

Σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικάμε δημοσιεύματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Εθνική Τράπεζα ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας.

Πληροφορίες από πηγές με γνώση της συμφωνίας ανέφεραν πως η νέα πρόταση του CVC προβλέπει ότι για να αποκτήσει το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα καταβάλει το ποσό των 410 εκατ. ευρώ περίπου στην ΕΤΕ, ενώ το υπόλοιπο 10% θα παραμείνει στην Εθνική Τράπεζα. Αντίστοιχα, η τράπεζα θα υπογράψει συνεργασία με το CVC για το θέμα του bankassurance με διάρκεια 12 ετών.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, εφόσον υπάρξει η έγκριση του ΤΧΣ το τελικό «πράσινο φως» θα δοθεί μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες και σε κάθε περίπτωση εντός του Μαρτίου. Από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece δεν θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας θα πρέπει να ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, με το ντιλ να παίρνει σάρκα και οστά κατά πάσα πιθανότητα εντός του Φθινοπώρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ