Ι. Χατζηδαυίδ: Διακοπές ρεύματος λόγω χρέους από τον ΔΕΔΔΗΕ | Το πρόβλημα είναι πολιτικό και θέλει πολιτική λύση

18
1940

Διακοπές ρεύματος λόγω χρέους από τον ΔΕΔΔΗΕ

                 (Ο οποίος δια νόμου εξυπηρετεί όλους τους  παρόχους  Ηλ. Ενέργειας)

Το πρόβλημα είναι πολιτικό και θέλει πολιτική λύση.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια προωθείται από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις , Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. , η απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας  κατ’ επιταγή και της Ε.Ε, δηλαδή κατ’ επιταγή του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Είχαν όμως να αντιμετωπίσουν ένα γίγαντα ,τη ΔΕΗ.

Μια Εταιρεία που έκανε τον εξηλεκτρισμό της Χώρας με επιτυχία, που είχε Δίκτυα από τα ποιο ασφαλή στην Ευρώπη, που παρείχε το φθηνότερο ρεύμα  με ενιαίο τιμολόγιο σε όλη τη χώρα ανεξαρτήτως κόστους,  που είχε άριστα εκπαιδευμένο και καλά πληρωμένο προσωπικό.

Άρχισαν λοιπόν αργά αλλά σταθερά την απαξίωση της ΔΕΗ. Την άφησαν στεγνή από εξοπλισμό από υλικά από προσωπικό. Τα παπαγαλάκια διαλαλούσαν ότι η ΔΕΗ πέφτει έξω από το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού που ήταν μέρος  του μισθού του και φορολογούταν .

Λες και ήταν μικρό το αντικείμενο της  Ηλ . Ενέργειας  διάφοροι φωστήρες έστρεψαν τις δραστηριότητες  της ΔΕΗ προς την κινητή τηλεφωνία, επενδύσεις στα βαλκάνια κλπ .Κοστολόγησε κανείς τη ζημιά;

Στη συνέχεια ο γίγαντας έπρεπε να διαμελισθεί ,για να φάνε όλοι .Τον έκαναν λοιπόν εφτά κομμάτια.

Φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε πάροχους ,χωρίς να παράγουν ,να μεταφέρουν ,να διανέμουν ,να πουλάνε ηλ. ενέργεια  σε χαμηλές τιμές .Αλήθεια που την βρήκαν.

Είδαμε και το ρεζίλι της ΔΕΗ  να βγαίνει στη γύρα να δίνει καθρεφτάκια για να προσελκύσει πελάτες ,έχοντας λέει  ,ανταγωνιστικές τιμές. Αλήθεια να ανταγωνιστεί ποιους; αυτούς που εκμεταλλεύονται  τα εργοστάσια, τα Δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής  ολόκληρο το ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή την περιουσία του Ελληνικού Λαού;

Στα πλαίσια λοιπόν  της απελευθέρωσης  η Ηλ. Ενέργεια από αγαθό έγινε προϊόν και ο καταναλωτής  πελάτης, στριμωγμένος στις σιαγόνες της μέγγενης της ελεύθερης οικονομίας.

Μιας οικονομίας που λέει ότι το προϊόν πληρώνεται, ανεξάρτητα από τις συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό  οι Ελληνικές Κυβερνήσεις  νυν και πρώην συμφωνούν και επαυξάνουν.

Και έτσι φτάσαμε στην Ελλάδα της Ευρώπης ,της ελεύθερης οικονομίας ,και εν τέλει της ασυδοσίας χιλιάδες νοικοκυριά και μαγαζιά να είναι ,<σβηστά>.

Δηλαδή η ενεργειακή φτώχεια είναι εδώ. Και δεν ήρθε από μόνη της.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι πολιτικό και θέλει πολιτική λύση.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλου του λαού, ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Μαζί με το ΚΚΕ στην πάλη για ρεύμα φθηνό για το λαό , καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Γιάννης Χατζηδαυΐδ

Συνταξιούχος  ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΗ

Φίλος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απλά τραγικοί.Άντε να κάνετε καμία πορεία .Μέχρι εκεί είσαστε.Δεν είπες τίποτα για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.Πάντα έκοβε το ρεύμα αν δεν πλήρωνες.Όσο για την διάλυση της εταιρίας ενώ ήταν μονοπωλειο και έμπλεξε μέσα ούτε κουβέντα.Είστε μιας άλλης εποχής. Μακρινής.Μετά την ξεφτίλα σας την μέρα του Πολυτεχνείου ξεσκεπαστήκατε.Άδεια πουκάμισα είσαστε.

  2. Για τους συντροφους εργατοπατερες που τα πηραν χοντρα απο την ΔΕΗ ……
    δε θυμαστε τιποτα συντροφοι. Αυτους πληρωνουμε ακομη………….

    • 3000 μισθο, 3000 συνταξη, 150.000 εφαπαξ, τζαπα ρευμα, ε που να αντεξει πιο αυτο το κρατος; εκαμε κραχ και ησυχασαμε. Εδω στη γερμανια η συνταξη ειναι 800 ευρω και στην ελλαδα ηταν 3000. Συμφωνω βεβαια οτι τη χρεοκοπια στην ελλαδα την εφερε η ρεμουλα και η σπαταλη των κυβερνησεων νεας δημοκρατιας και πασοκ. Αλλα να δινουν εντολη να κοπει ρευμα σε οικογενεια με αμεα για 100 ευρω, ειναι εγκλημα και φταιει ο μητσοτακης!!!

      • Καλα το πηγες αλλα τα μπερδεψες.λουτισαν μονο οι πολιτικοι;Γειτωνες δεν εχεις πως ξαφνικα βρεθηκαν με περιουσιες;Οσο για το Μητσοτακη δεν κοβουν για 100 ευρω.Ξερεις την περιπτωση;Και το ΑΜΕΑ τι σημαινει;Υπαρχουν πιο φτωχοι που δεν εχουν ΑΜΕΑ.Βασικα και ο Μητσοτακης ειχε στην οικογενεια του…..ηταν και πολυτεκνη οικογενεια ,να του τα χαριζαμε;Ας βουτεμε τη γλωσσα λιγο στο μυαλο πρην μιλησουμε.Εξαλου ποτε και πουθενα κανενα χρεωκοπιμενο κρατος δεν κανει κοινωνικη πολιτικη.

  3. Σύντροφε το σύντροφο που καταχράστηκε 500χιλιαρικα τον ξέχασες.Αυτόν που ο Άνδρες είπε ότι απλά έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του.Αυτό διέλυσαν την εταιρία που ήταν έτοιμη για κατάρρευση από ΣΥΡΙΖΑ .Το ξέχασες και αυτό ,τι παρέδωσε ;

      • Έτσι σου είπανε;Στο πιο στρατιωτικο κόμμα που βάζει τα πρόβατα με πάνω κάτω τα χεράκια;Φίλε μου υπάρχει πιο αυταρχικό κόμμα;Μπορείς να πεις κάτι διαφορετικό από τον Γραμματέα η να μην βαρέσεις προσοχή;Περαστικά,αν και δεν υπάρχει σωτηρία.

    • Την απελευθερωση απο τους γερμανους, κοντρα και στους προδοτες ταγματασφαλιτες του ραλλη.

      • ///στηκε για τους Γερμανους το ΚΚΕ.Το ειδαμε μετα.Το θεμα του και για το τι πολεμησε μολις εφυγαν οι Γερμανοι.Το ξεχασες;Ελληνες πολεμουσαν απλα επειδη δεν ηταν κουμουνιστες.Ξεκληρισαν οικογενειες εκαναν παιδομαζωμα .Φανταστητε να επικρατουσαν.Η Μακρονησος θα ηταν παραδεισος μπροστα σε αυτα που θα εκαναν.Αν αμφιβαλλει κανεις να ρωτησει κατοικους εκει που επικρατησαν τι εκαναν .Αρκετα πια .Να τελειωνει το παραμυθι.Ο Σκοπος τους ηταν να πολεμησουν για τους Ρωσσους οχι για την Ελλαδα.Απλα σκεψου αν μπορεις.

  4. Τώρα ζητάτε τη στήριξη του λαού επειδή θα γίνει ιδιωτικοποίηση και φοβάστε την αξιολόγηση,τη μείωση μισθού,θα πρέπει να πληρώνεται κανονικά το ρεύμασας,θα πρέπει να δουλεύετε;Γιατι να σας στηρίξουμε για τον τρόπο που φέρεστε στον κόσμο όταν ζητάνε πληροφορίες ή να τους βρείτε λύση στο πρόβλημα τους λες και τους κάνετε χάρη; εμείς σας πληρώνουμε και θα σας πληρώνουμε μια ζωή είστε στη δουλειά σας για εξυπηρέτηση.εσεις κάνετε λες και σας βάλανε στη δουλειά με το ζόρι μόλις βλέπετε πελάτη λες και είναι αντίπαλος.γιαυτο την Ελλάδα την κατάντησαν έτσι έπρεπε να είμαστε από τις καλύτερες χώρες και έχουμε ρημαχτει από όλα αυτά τα κομμάτια που τόσα χρόνια μας εκμεταλλεύονται.

  5. Κυριε, αν επιτρεπεται, ποσα παιρνετε μηνιαιως και τι εφαπαξ πηρατε;Μην τρελαθουμε στο τελος.Τα πηρατε ολοι εσεις θα πληρωσουμε εμεις;Τα δουλεψατε θα μας πειτε;Κουμουνιστες διοριζονται στο δημοσιο.. τοσο κατατρεγμενοι;

  6. Εσείς τα κάνετε όλα η εθνική πατέρες Οι συνδικαλιστές Όλα για όλα για ότι τραβάει ο κόσμος εσείς φταίτε και έχετε και το θράσος και βγαίνετε και βγάζετε και ανακοινώσεις Το Θέμα Είναι πολιτικό ….. αλλά δεν πήγατε σε κανέναν να βγει έξω με την …….να σας κυνηγάει να σας πω εγώ θα γίνει χρήση του άρθρου 120 θα σου πω εγώ πλησίασε το σπίτι μου στην συνδικαλιστή τ…………

  7. Πως τα καταφέρατε όλοι εσείς στη ΔΕΗ, να πτωχεύσετε ,μια επιχείρηση με 8.000.000 αποκλειστικούς πελάτες και μονοπόλιο ,τόσα χρόνια είναι ανοίκουστο???!!! Οταν πέρνατε μοισθούς βουλευτών και οι συνδικαλιστές μοισθούς προθυπουργού ΔΕΝ μιλούσε κανείς. Ούτε όταν οι συντάξεις έβγαζαν μάτια και με τα εφάπαξ πέρναν σπίτια . Τώρα σας έπιασε ο πονος………….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ