ΕΚ: Σημαντική διευκρίνιση για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης επιδότησης ανεργίας στον ΟΑΕΔ

0
555

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

 

Μετά από πολλά ερωτήματα εποχικών εργαζομένων, ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με το υποκατάστημα ΟΑΕΔ της Κω, για την ηλεκτρονική υποβολή αίτηση επιδότησης ανεργίας .

Είναι απαραίτητη η επισύναψη εγγράφων όπως: Εκκαθαριστικό, φωτοτυπία IBAN τραπεζικού λογαριασμού, βεβαιώσεις εργοδότη ΑΠΔ (ένσημα) δύο τελευταίων μηνών  και τέλος την βεβαίωση εποχικότητας σε περίπτωση απασχόλησης σε περίπτωση απασχόλης σε επιχείρηση μη εποχική .

Η υποβολή των συμπληρωματικών αυτών εγγράφων,εαν δεν έχει γίνει,  θα γίνεται με email  στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ Κω στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:[email protected]

Η ανάγκη διευκρίνησης δημιουργήθηκε γιατί, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ αναγράφεται: «Τα δικαιολογητικά αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες αρχές. Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η αυτεπάγγελτη αναζήτηση κάποιων δικαιολογητικών, αυτά θα σας ζητηθούν από την Υπηρεσία.» οπότε αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν επισυνάψει όλα τα δικαιολογητικά.

 

 

ΤΟ ΔΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.