Ψυχρολουσία για εκατομμύρια πολίτες – Δεν θα δοθεί Κοινωνικό Μέρισμα 2020

0
1418

«Ψαλίδι» έβαλε η κυβέρνηση στο κοινωνικό μέρισμα 2020 – Ουσιαστικά δεν υπάρχει κοινωνικό μέρισμα και αιτήσεις – Οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με την τακτική καταβολή του Δεκεμβρίου θα πάρουν διπλάσιο ποσό.

Τέλος στο κοινωνικό μέρισμα 2020, έβαλε η κυβέρνηση, παρά τα όσα γράφονταν και ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα, αφού τελικά αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός.

ια πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια, οι δικαιούχοι δεν θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα που είχαν υπολογίσει, ως μία οικονομική ανάσα για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, το κοινωνικό μέρισμα δεν θα δοθεί σε χαληλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ μόνο οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με την τακτική καταβολή του Δεκεμβρίου θα πάρουν το διπλάσιο ποσό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το μέτρο αφορά περίπου 482 χιλιάδες πολίτες από 256 χιλιάδες νοικοκυριά.

Δεν πρόκειται να γίνουν αιτήσεις, καθώς δεν υπάρχει μέρισμα, ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως ήδη λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των αναστολών σύμβασης για το μήνα Νοέμβριο. Επίσης αναφέρθηκε στην αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ήδη λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των αναστολών σύμβασης για το μήνα Νοέμβριο.

Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, ανά την επικράτεια, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους. Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4.

Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, δικαιούνται να συμμετάσχουν στο χρηματοδοτικό σχήμα, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, ενώ λαμβάνουν κατ’ ελάχιστο 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για το μέρισμα του Δεκεμβρίου 2019, ύψους 700 ευρώ, η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων είχε ανοίξει από τις 17 έως και τις 26 του μήνα και η είσοδος σε αυτή γινόταν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Οι δικαιούχοι του 2019 ήταν:

  • Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
  • Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή εντάχθηκαν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
  • Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης ήταν βραχυχρόνια άνεργοι και είχαν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
  • Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ