Τέλος τα μετρητά; Έρχεται το ψηφιακό ευρώ

3
2344

Τι είναι και πότε θα μπει στη ζωή μας ο νέος τρόπος συναλλαγών.

Όταν πριν μερικά χρόνια βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας να μην χρησιμοποιούνται μετρητά, αλλά μόνο κάρτες, λέγαμε πως «αυτά δεν γίνονται» και πώς μόνο στις ταινίες είναι εφικτό να μην υπάρχει πραγματικό χρήμα.

Οι κάρτες ωστόσο έχουν μπει στη ζωή μας πλέον για τα καλά και δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν μόνο πλαστικό χρήμα για τις συναλλαγές τους.

Είναι αλήθεια πως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για το τέλος των μετρητών στις συναλλαγές, διερευνώντας τις προοπτικές έκδοσης του ψηφιακού ευρώ.

Τι είναι αυτό; «Το ψηφιακό ευρώ που θα συμπληρώνει τα μετρητά δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να πειραματιστεί πριν λάβει την οποιαδήποτε απόφαση, δήλωσε την Παρασκευή ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ», Πάμπλο Χερνάντεζ ντε Κος.

«Πιστεύω ότι πρέπει να εμβαθύνουμε την τρέχουσα κατάσταση της δουλειάς μας», δήλωσε ο ντε Κος κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού συνεδρίου.

Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται μακρινό ενδεχόμενο η κατάργηση των μετρητών, ωστόσο, αναλογιστείτε πόσο πολύ έχουν αλλάξει οι συναλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και τα χσρτονισματα που έχουμε δεν είναι αντιπροσωπευτικά αξίας. Έτσι και αλλιώς με την περισσότερη χρήση καρτών και ηλεκτρικών συναλλαγών δεν θα χρειάζονται τα χαρτονομίσματα. Αν και νομίζω αυτό που λένε είναι πιο κοντά σε μια Προταση Του Βαρουφάκη κάποια στιγμή που λοιδορήθηκε αλλά τώρα όλοι θα γουστάρουν λολ

  2. Ευτυχώς μας γλυτώνουν οι Γερμανοί που είναι πολύ του μετρητού και όχι της κάρτας.
    Εννοείται ότι με την κάρτα παρακολουθείται κάθε συναλλαγή, για το καλό μας πάντα.
    Καλό για την πάταξη του εγκλήματος αλλά στην Ελλάδα (όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες) υπάρχει αρκετό μαύρο χρήμα που δεν είναι προϊόν εγλήματος (ληστεία, πορνεία, ναρκτωτικά) αλλά αποτέλεσμα φοροδοαφυγής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ