ΟΑΕΔ: Επίσημη ενημέρωση για πληρωμές 2μηνης παράτασης επιδομάτων | Επιδόματα: Πληρωμές για εργαζόμενους, επιχειρήσεις, ανέργους (ημερομηνίες)| 400 ευρώ: Παρατείνεται η προθεσμία για δικαιούχους που δεν έχουν καταχωρίσει ΙΒΑΝ

2
642

Ολοκληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος που είχε ανακοινώσει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, η καταβολή της 2μηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του πρώτου 4μηνου του 2020, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ:

  • Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου και έχει ολοκληρωθεί.
  • Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο διάστημα 1-4 Μαρτίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση ξεκίνησε στις 13 Απριλίου και έχει ολοκληρωθεί.
  • Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο διάστημα 5-31 Μαρτίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης ξεκίνησε στις 13 Απριλίου και έχει ολοκληρωθεί και η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον δεύτερο μήνα της παράτασης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τις 4 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου.
  • Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους τον Απρίλιο, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Μάιο και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί τον Ιούνιο.

Όποιες ελάχιστες περιπτώσεις είναι σε εκκρεμότητα αυτό οφείλεται σε απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου και αναζήτησης και διασταύρωσης στοιχείων. Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
  • Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
  • Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Υπενθυμίζεται πως η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσής στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κ.λπ.. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.

Επιδόματα: Πληρωμές για εργαζόμενους, επιχειρήσεις, ανέργους (ημερομηνίες)

Σειρά πληρωμών επιδομάτων σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ανέργους προγραμματίζονται για την τρέχουσα εβδομάδα.

Συγκεκριμένα:

– Από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου αναμένεται η έναρξη καταβολής της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ στους επαγγελματίες με έως 20 άτομα προσωπικό, οι οποίοι είτε ανέστειλαν με κρατική εντολή τη δραστηριότητά τους, είτε πλήττονται σημαντικά από την κορονο-κρίση.

-Η τρίτη και τελευταία πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ για μισθωτούς που βρίσκονται σε αναστολή από εργοδότες που έκλεισαν με κρατική εντολή ή υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ θα πραγματοποιηθεί  5-8 Μαΐου για όσους έχουν κάνει δήλωση έως 30 Απριλίου.

-Εντός της εβδομάδας (4 έως 8 Μαΐου) αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα των 400 ευρώ για τους 155.000 μακροχρόνια ανέργους.

– Από την Τρίτη  5 έως την Παρασκευή 8 Μαΐου θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ για τους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών.

-Έως τις 8 Μαΐου θα καταβληθεί και η επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στις επιχειρήσεις.

ΟΑΕΔ -400 ευρώ: Παρατείνεται η προθεσμία για δικαιούχους που δεν έχουν καταχωρίσει ΙΒΑΝ

Παρατείνεται έως την Κυριακή 10 Μαΐου η προθεσμία για 25.000 δικαιούχους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα ΙΒΑΝ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μακροχρόνια ανέργων των 400 ευρώ

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων έως και την Κυριακή 10 Μαΐου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε 25.000 δικαιούχους που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Από την Πέμπτη 23 Απριλίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 3 Μαΐου, που έληγε η αρχική προθεσμία υποβολής ΙΒΑΝ, 120.000 (71%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN). Από τους 48.000 (29%) δικαιούχους που δεν έχουν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει IBAN:

  • Στους 23.000 (14%) δικαιούχους που έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, τα 400 ευρώ θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από αύριο.
  • Οι 25.000 (15%) δικαιούχοι που ΔΕΝ έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και τις 10 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση IBAN. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κοιτάξτε και τον κόσμο που τελείωσε η ανεργία τους τον Δεκέμβρη γιατί είναι μεγάλη αδικία και είναι πολύς κόσμος!!!

  2. ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ?ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΓΡΆΦΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ ΝΑ ΞΈΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ???

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ