Υπερπλεόνασμα χρόνου έχουμε (Γ. Γεροβασίλης στην Καθημερινή)

8
3444

Υπερπλεόνασμα χρόνου έχουμε

Κορωνοϊός, μια λέξη, μια ασθένεια, ένας ιός που έχει μπει για τα καλά πλέον στο λεξιλόγιο και στις ζωές μας. Είναι μια λέξη που πλέον χρησιμοποιούμε καθημερινά πάνω από 10 φορές και ποτέ δεν συνοδεύεται από χαρούμενα συναισθήματα.

Τα προβλήματα τα οποία μπορεί να δημιουργεί ο συγκεκριμένος ιός ποικίλλουν. Μπορεί απλώς να περιορίζονται στην ατομική ελευθερία για κάποιους, για κάποιους άλλους που νοσούν να αφορούν ζήτημα ζωής, ενώ για ορισμένους να κλονίζεται η οικονομική επιβίωσή τους.

Οφείλω να πω πως, πέραν των αρνητικών επιπτώσεων που αναφέρω, υπάρχουν και θετικά στοιχεία, τα οποία καλούμαστε να αναγνωρίσουμε και να επωφεληθούμε δοθείσης ευκαιρίας. Με έκπληξη άκουσα από συνάδελφο να μου λέει πως δυο βδομάδες τώρα δεν πρόλαβε να πάει μια βόλτα στο τετράγωνο του σπιτιού του.

Ένα από τα καλά, ίσως το μοναδικό, που μας προσφέρει η παρούσα κατάσταση είναι ο έμπλεος χρόνος να κάνουμε πράγματα που πριν δεν είχαμε τον χρόνο.

Με βεβαιότητα μπορώ να σας πω πως, αν και υπό αυτές τις συνθήκες δεν βρίσκετε τον χρόνο να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, για το σπίτι σας, να διαβάσετε, να περπατήσετε, να δείτε την οικογένειά σας, να πάρετε τηλέφωνο τον φίλο που όταν βρισκόσασταν στον δρόμο κανονίζατε να τα πείτε και λόγω φόρτου εργασίας δεν το κάνατε ποτέ, τότε δεν θέλατε ποτέ να το κάνετε και ο χρόνος ήταν η αφορμή τής εν λόγω αναβολής.

Γεροβασίλης Β. Γιώργος

Πηγή: kathimerini.gr

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ….Ασε μικρε μου τι παθαινω !!
  Ολη μερα με πρηζει η κυρα!!
  Αλλος κορονοιος με βρηκε!!

 2. Δυστυχώς η συγκεκριμένη άποψη δεν βρίσκει σύμφωνες όλες τις κοινωνικές ομάδες.
  Όλες οι παραγωγικές ομάδες, οι υπάλληλοι/στελέχη του ιδιωτικού τομέα, νέα ζευγάρια (ηλικίας 28-40) που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να συνδυάσουν καριέρα και οικογένεια, είναι σήμερα σε μία πολύ δυσμενή θέση.
  Απ’ τη μία συνεχίζουν να εργάζονται 10-12 ώρες την ημέρα αφού τα projects και τα deadlines δεν αλλάζουν, και αφού οι πολυεθνικές δεν τους επιτρέπουν να είναι πιο ελαστικοί ούτε από το σπίτι, και από την άλλη έχουν επωμιστεί και όλες τις εργασίες που έως τώρα είχαν αναθέσει σε άλλους, όπως ο συνταξιούχος παππούς, η μπέιμπι σίτερ, η καθαρίστρια.
  Ίσως για εσάς αγαπητέ κύριε ο ιός να δημιούργησε ελεύθερο χρόνο, μη λησμονάτε όμως και εμάς, τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που ένεκα κρίσης, η μέρα μας ξεκινάει στις 07:00 και τελειώνει στις 02:00.

  Με εκτίμηση,
  Κατερίνα Παπαδοπούλου

 3. Δεν νομίζω ότι κάποιος δουλεύει ασταμάτητα . Ακόμα και το πλασματικό 07:00 με 02:00 να ισχύει δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει διάλειμμα . Να σας αναφέρω απλά πως και εγώ στον ιδιωτικό τομέα είμαι και με αρκετές απαιτήσεις . Η διαφορά είναι πως το διάλειμμα μισής ώρας που θα έκανα στη δουλειά πλέον το αξιοποιώ πολύ καλύτερα στο σπίτι . Πιθανόν να θέσετε προτεραιότητες . Ο συνταξιούχος παππούς που μου λέτε θα χαρεί να σας δει μισή ώρα την ημέρα από το να μην σας έβλεπε καθόλου. Την μια ώρα που θα κάνω να μεταφερθώ καθημερινά με το αυτοκίνητο την αξιοποιώ σαφέστατα καλύτερα στο σπίτι . Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως αυτή η κατάσταση μάς συμφέρει και τη θελουμε απλά ας κοιτάξουμε την όποια θετική πλευρά της . Ευχαριστώ για το επώνυμο σχόλιο !

 4. Προς ΓΓ έχεις ταλέντο παιδί μου ! Μα πιο πολύ από όλα που έχεις είναι η ηρεμία σου οι ευγενικές απαντήσεις σου !ΜΠΡΑΒΟ !

 5. Προς ΓΓ έχεις ταλέντο συμφωνεί διαφωνεί κανεις με τις απόψεις σου!μα αυτό που σε κανει να ξεχωρίζεις είναι η ευγένεια του χαραχτήρα σου η απλότητα και το ήθος σου .ΜΠΡΑΒΩ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.