Ανακοίνωση Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Κω

2
2503

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

 

Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Κω εκπροσωπώντας  τα Μέλη του, ανακοινώνει στους πελάτες των λογιστικών-Φοροτεχνικών γραφείων, καθώς και στους ιδιώτες φορολογούμενους συμπολίτες μας τα παρακάτω:

 

  1. Οι Λογιστές -Φοροτεχνικοί δεν είναι στα επαγγέλματα που πλήττονται με βάση τις ανακοινώσεις της ΠΝΠ στις 21 Μαρτίου, αν κι ο Σύλλογος έχει διαφορετική και τεκμηριωμένη άποψη. Συνεπώς για μια ακόμη φορά θα σταθούμε μπροστάρηδες και σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση που βιώνει η Χώρα μας, προκειμένου να εφαρμόσουμε τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν για  τους κλάδους που πλήττονται.
  2. Οι Λογιστές -Φοροτεχνικοί εργάζονται καθημερινά στα γραφεία τους, χωρίς την φυσική συναλλαγή με τους πελάτες τους από 13/3/2020.
  3. Οι Λογιστές -Φοροτεχνικοί προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα τους με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και επιστημονική τεκμηρίωση, πρέπει να διαβάσουν και να μελετήσουν όλες τις διατάξεις που έχουν βγει και συνεχίζουν να βγαίνουν καθημερινά, που αφενός είναι πάρα πολλές και  αφετέρου ελλιπείς.  Περιμένουμε να δημοσιευτούν οι ΚΥΑ που θα καθορίζουν και θα ρυθμίζουν, όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Δυστυχώς για μια φορά ακόμα το κράτος μας, ορίζει προθεσμίες χωρίς προηγουμένως να έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες για τις υποβολές.

 

Ευελπιστούμε λοιπόν να μας δώσετε χρόνο να  μελετήσουμε τις διατάξεις και να είστε όλοι βέβαιοι ότι ο κλάδος μας θα πράξει με επαγγελματική ευσυνειδησία και υπευθυνότητα το καθήκον του. Τα καθημερινά τηλεφωνήματα στον Λογιστή Φοροτεχνικό δεν εξασφαλίζουν και δεν βοηθούν την σωστή αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν ανακύψει.  Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και μέχρι πότε να το κάνουμε, για όλους τους πελάτες μας και τους φορολογούμενους, αρκεί να μας είναι όλα σαφή από εγκυκλίους, οι οποίες θα αποσαφηνίζουν και όχι θα περιπλέκουν τα θέματα!!!

 

Παρακαλούμε ιδιαίτερα να μας στηρίξετε κι εσείς με την στάση σας απέναντι μας, ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε όλα όσα θα στηρίξουν την κάθε επιχείρηση και τον κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά.

 

 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. 

Εψιμος Χρήστος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ