Χρεωκόπησε μεγάλος Άγγλος tour operator, με πρόγραμμα και στην Ελλάδα

0
1630

Ο Όμιλος Malvern, που περιλαμβάνει τις γνωστές ταξιδιωτικές εταιρίες Superbreak Mini Holidays Limited και Late Rooms Limited (bed banks, OTA’s) κατέθεσε πριν από λίγο αίτηση πτώχευσης, και έπαψε να λειτουργεί με άμεση ισχύ.

Πρόθεση του ομίλου έιναι να διοριστεί διαχειριστής για να ασχοληθεί με τις διαδικασίες της πτώχευσης. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι ο όμιλος αυτός, είχε μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα του bed bank και είχε και πρόγραμμα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον αγγλικό Τύπο, η κατάσταση του ομίλου είχε «επιδεινωθεί ραγδαία», το τελευταίο διάστημα, μετά την αποτυχία του μεγάλου, εισηγμένου στο Χρηματιστήριο, ινδικού Tour operator, Cox και Kings India πριν από ένα μήνα, να αποπληρώσει δάνειο (σ.σ. ρεπορτάζ money-tourism.gr, στις 3.7.2019), με αποτέλεσμα την διακοπή οποιασδήποτε περαιτέρω χρηματοδότησης, στον όμιλο Malvern.

Στην Malvern κατείχε το 49% η Cox & Kings Ltd, μια ξεχωριστή εταιρεία από την Cox & Kings Travel Ltd UK, με την πλειοψηφία των μετοχών να ανήκουν σε μη κατονομαζόμενους ιδιώτες επενδυτές

. Η διοίκηση του Ομίλου είχε αναθέσει πρόσφατα στην KPMG να προσπαθήσει να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία του ομίλου, για να εξασφαλίσει την συνέχιση λειτουργίας και να συνεργαστεί με τις τράπεζες, για να εξασφαλίσει την προσωρινή χρηματοδότηση, προσπάθειες όμως που δεν είχαν επιτυχή κατάληξη. Πόσοι επηρεάζονται Το Super Break έχει 400 πελάτες σε διακοπές στο εξωτερικό ή στο Ηνωμένο Βασίλειο και 20.000 μελλοντικές κρατήσεις, που επηρεάζουν 53.000 πελάτες. Περίπου 250 από αυτούς που βρίσκονται επί του παρόντος σε διακοπές είναι στο εξωτερικό και προστατεύονται από το Atol. Το Super Break είναι μέλος της Abta.

Το LateRooms.com δεν είναι. Τόσο η CAA όσο και η Abta έχουν εκδώσει συμβουλές για τους πράκτορες. Οι πιο πρόσφατοι ισολογισμοί της Malvern για το έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2018 ανέφεραν ζημιά ύψους £ 2,26 εκατομμυρίων σε κύκλο εργασιών 90 εκατομμυρίων λιρών. Ο όμιλος απασχολούσε 350 υπαλλήλους. Πηγή του ομίλου δήλωσε: «Δυστυχώς, δεδομένου του μικρού χρονικού πλαισίου που επέτρεπε η ταμειακή μας θέση και παρά το ενδιαφέρον των δυνητικών αγοραστών, δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε τραπεζική υποστήριξη ή πώληση της επιχείρησης. Ως αποτέλεσμα, τα LateRooms.com, το Super Break Mini-Holidays Ltd (Super Break) και το Malvern Travel Technology Limited δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν να λειτουργούν.»

Η εταιρεία δήλωσε ότι «εργάστηκε ακούραστα για να εξετάσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για την προστασία των εργαζομένων, των πελατών, των εμπορικών εταίρων και των προμηθευτών μας». Ο Hugo Kimber, εκτελεστικός πρόεδρος, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα καταστροφικό πλήγμα για όλους τους υπέροχους υπαλλήλους μας που έχουν επενδύσει τόσο πολύ χρόνο και προσπάθεια για την οικοδόμηση της πλατφόρμας τεχνολογίας Malvern, των σημάτων και των ταξιδιών της. Αυτό είναι εξίσου δύσκολο για όλους τους προμηθευτές, συνεργάτες και πελάτες μας που θα επηρεαστούν από αυτές τις ειδήσεις».

Οι δραστηριότητες της Cox & Kings Travel Ltd (UK) δεν επηρεάζονται από αυτά τα νέα. Οι ιστοσελίδες του ομίλου και των εταιριών δεν λειτουργούν πλέον, παρά μόνο εμφανίζουν την ανακοίνωση της πτώχευσης, με λεπτομέρειες για το που πρέπει να απευθυνθούν οι πελάτες που είχαν κρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

MONEY-TOURISM.GR

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.