Γιατί ο πρόεδρος της Attica Bank επιτέθηκε και πήγε να πνίξει τον διευθύνοντα σύμβουλο;

0
567

Πρόεδρος-μποξέρ στην Attica Bank (για ένα δάνειο 100.000 ευρώ) Θα ήταν κωμικό. Αν δεν ήταν τραγικό. Μια τράπεζα για την οποία η κυβέρνηση ξόδεψε τεράστιο κεφάλαιο —όχι πολιτικό κεφάλαιο, όπως συνηθίζεται να λέγεται, αλλά πραγματικό, χρήματα ασφαλιζομένων και άλλων εταιρειών — να βλέπει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο να κρέμονται στα μανταλάκια των περιπτέρων επειδή έπαιξαν ξύλο.

 

Και πρωταγωνιστές του απίστευτου επεισοδίου είναι ο πρόεδρος Παναγιώτης Ρουμελιώτης (αριστερά στη φωτό) και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης (δεξιά).

 

Το περιστατικό που ήδη είχε κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ από την Παρασκευή (βλέπε άλλη βαβέλ πιο κάτω), το οποίο περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρεις η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

 

Εγινε μέσα στο γραφείο του κ. Ρουμελιώτη με αφορμή ένα δάνειο ύψους 100.000 ευρώ το οποίο αρνείτο να χορηγήσει ο κ. Πανταλάκης.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Attica Bank κάλεσε στο γραφείο του τον διευθύνοντα σύμβουλο και του επιτέθηκε αρπάζοντας τον από τη γραβάτα, με μπουνιές και κλωτσιές και βρίζοντας τον χυδαία.   Ο κ. Ρουμελιώτης μπορεί να είναι 71 ετών, αλλά σύμφωνα με το λεπτομερέστατο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», γυμνάζεται συστηματικά και επέρεται ότι σηκώνει 150 κιλά βάρη στον πάγκο.

 

Η εφημερίδα εμφανίζει τον ατυχή κ. Πανταλάκη να έχει κοντέψει να πνιγεί από τον μαινόμενο πρόεδρο και να έχει σωθεί την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση άλλων υπαλλήλων οι οποίοι μμε δυσκολία κατάφεραν να απομακρύνουν από τον λαιμό του τον μαινόμενο πρόεδρο.   Η εφημερίδα σημειώνει ότι ενώ η θέση του διευθύνοντος συμβούλου φέρει την ευθύνη της λειτουργίας της τράπεζας και φυσικά της χορήγησης των δανείων, ο πρόεδρος απλώς προίσταται του ΔΣ και η θέση του είναι πολιτική, δηλαδή έχει τοποθετηθεί εκεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.   Κατά τα άλλα μιλάμε για κουλτούρα του επιχειρείν εταιρική διακυβέρνηση και άλλα τέτοια αστεία…

Πηγή: Protagon.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ