Βόμβα: Fund από το Κατάρ πουλάει 4 θηριώδη σουπερμάρκετ. Ποια είναι

0
416

Ποια 4 δημοφιλή σουπερμάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πουλάει fund από το Κατάρ;

Στην αγορά έχει βγει η εταιρεία Helens Re, καταριανών συμφερόντων, για να πωλήσει χαρτοφυλάκιο με τέσσερα μεγάλα καταστήματα super market τα οποία μισθώνει με μακροχρόνιες συμβάσεις στις Ελληνικές Υπεραγορές του ομίλου Σκλαβενίτη.

Πρόκειται για 2 hypermarkets στην Αθήνα ( Άλιμος και Ν. Ιωνία) και άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη ( Πυλαία, Ν. Ευκαρπία), τα οποία αγοράστηκαν από το fund Helens Re έναντι περίπου 117 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο του 2014, και μισθώθηκαν στην τότε Μαρινόπουλος.

Με βάση τη συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος, οι μισθώσεις των τεσσάρων ακινήτων πέρασαν στις Ελληνικές Υπεραγορές του ομίλου Σκλαβενίτη, με μείωση του ετήσιου μισθώματος από 14,6 εκατ. ευρώ σε 10,6 εκατ. ευρώ (σ.σ. και για τα τέσσερα υπερκαταστήματα). Η μίσθωση λήγει το 2024, με δυνατότητα πενταετούς επέκτασης.

Το καθένα από τα υπερκαταστήματα ελέγχεται από διαφορετική εταιρεία ειδικού σκοπού. Δεν έχει διευκρινισθεί αν προς πώληση βγαίνουν τα assets ή οι εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλουν προσφορά, είτε για το σύνολο των τεσσάρων ακινήτων, είτε για κάποιο/α εξ αυτών.

Με βάση τα ετήσια μισθώματα, το yield διαμορφώνεται στο 8,25% και το τίμημα αναμένεται να ξεπεράσει τα 115 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτές έχουν λάβει teaser για την πώληση των τεσσάρων υπερκαταστημάτων και αναμένουν την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υπογραφή NDAs.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από εταιρείες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) αλλά και private equity funds, που επικεντρώνονται στο real estate.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ