«Τσουχτερό» πρόστιμο για όσους κρατάνε θέση πάρκινγκ στον δρόμο βάζοντας αντικείμενα

6
12735

Τσουχτερό πρόστιμο, ύψους 400 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν όσοι τοποθετούν αντικείμενα στο δρόμο, προκειμένου να κρατήσουν τη θέση στάθμευσης.

Ειδικότερα, πολλοί είναι οι πολίτες που τοποθετούν αντικείμενα, όπως γλάστρες, τσιμεντόλιθους, ξύλα, κώνους, κάδους, καρέκλες κτλ., για να πιάσουν μέρος του δρόμου, με σκοπό να μη χάσουν τη θέση στάθμευσης.

Τσουχτερό πρόστιμο στους παραβάτες

Ωστόσο, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια και επισύρει πρόστιμο στους παραβάτες, σύμφωνα με το άρθρο 48 παράγραφος 1.

Το εν λόγω άρθρο («Κατάληψη τμήματος οδού και πεζοδρομίου») αναφέρει πως «απαγορεύεται η διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς».

Να σημειωθεί ότι η κατάληψη θέσης στάθμευσης επιτρέπεται σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις ή σε ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος, μετά από άδεια των Δημοτικών/Κοινοτικών ή Αστυνομικών Αρχών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. να το δουμε για να το πιστεψουμε. ας παει η αστυνομια μια βολτα στην αβερωφ να δουνε πως εχουν κλεισει τα μαγαζια τα παρκινγκ. ας παει και στην νυμφαιας που ειναι και η εισοδος της πολης που ο καθε μαγαζατορας εχει αφησει απο ενα μηχανακι που δεν λειτουργει η μια γλαστρα για να κραταει θεση. αηδια εχουν καταντησει.

  2. Αυτό το βάζω το μηχανάκι και πιάνω μια θέση αυτοκινήτου και μόλις έρθει το αυτοκίνητο, βγάζω το μηχανάκι και παρκάρω το αυτοκίνητο, επιτρέπεται; Γίνεται και με ποδήλατα.

  3. Εδώ έρχονται από μακρινές γειτονιές και αφήνουν τα αυτοκίνητα μπροστά στο σπίτι μας για μέρες και δεν τα πιάνουν όλο το καλοκαίρι λόγω σκιάς γι αυτούς βλέπεται δεν δίνεται πρόστιμα λόγω εγκατάλειψης.

  4. Αβέρωφ τώρα θα πάτε να τα νομιμοποιήσετε ε θα τραβήξετε κάτω γραμμές no parking αντί να φάνε πρόστιμο δεν έχει μείνει μέρος για μέρος να παρκάρουμε από τα no parking σας μόνο και μόνο για να τους βολεψετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ