Δημήτρης Καλλούδης: Κώοι και διαβάσεις πεζών

11
4912
ΚΩΣ_____________________
Η Κως που ανακαλύπτω διαρκώς, προϋπήρχε μέσα μου από τα παιδικά και τα εφηβικά μου χρόνια.
Διακρίνω με μεγάλη ικανοποίηση την Κουλτούρα και τον Πολιτισμό των Κώων κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά αφού, σε κάθε διάβαση πεζών «κοκκαλώνουν» το όχημα τους είτε αυτό είναι αυτοκίνητο, είτε μηχανάκι ή ποδήλατο, για να αφήσουν χώρο να περάσει από την διάβαση ο πεζός.
Αγέρωχοι, μεγαλοπρεπείς, υπερήφανοι, τυλιγμένοι με το νησιώτικο μπλε του ουρανού, οι Κώοι δηλώνουν την ευγένεια και την μεγαλοσύνη τους.
Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το ζήσετε αυτό πουθενά αλλού.

11 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εχω σκεφτει πολλες φορες να τραβαω με το κινητο video στο ΧΑΝΙ.
      Ειναι να τραβας δεκα τρισαγια για αυτα που βλεπεις.

    • Διασταυρωση "ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΟΥΛΗ". (Πειραιως) ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ οδηγος.

      Προχθες ΙΧ βγαινει απο την ΠΕΙΡΑΙΩς αναποδα απο την λωριδα προς ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ.
      Περναει απεναντι πανω απο τις κορινες στο ρευμα προς speedex.
      Παιρνει αριστερη στροφη επιτοπου στο σημα αναμεσα στις 2 λωριδες προς Speedex.
      Και μετα δεξια στροφη για χωρια.
      Πως να μην σκοτωσει ανθρωπο μετα απο ολο αυτο και μαλιστα με ταχυτητα για να προλαβει τα αυτοκινητα που ερχοντουσαν απο ΚΩ.
      Μaκαρι να ειχα και καμερα on car.
      ΚΑΜΕΡΕΣ και εκει ΕΔΩ & ΤΩΡΑ.

  1. Ο δήμος πρέπει να βάφει ποιοτικά τις διαβάσεις και η τροχαία να θυμίζει στους οδηγούς την υποχρέωση τους να σταματούν. (στην ανάγκη επιβαλοντας το προβλεπόμενο πρόστιμο).

  2. έχουν δυστυχώς τα χάλια τους. Μια ζωή, ξεβαμμένες είναι. Ντροπή. Όπως και τα σκουπίδια. Τι να κάνουμε; Τέτοιος λαός είμαστε.

  3. Μόνο στην Πορτογαλία στη Λισσαβώνα συνάντησα τέτοια καλή συμπεριφορά. Σταματούσαν όλοι αυτοκίνητα μηχανάκια για τους πεζούς .Εκεί οι διαβάσεις είναι πολύ φανερές και υπάρχει και ειδική σήμανση που σε προετοιμάζει. Εδώ όταν σταματήσουμε ο απέναντι συνήθως δεν το σέβεται και προχωράει. όμως δεν είναι όλοι ίδιοι οι οδηγοί υπάρχουν και σωστοί υπάρχουν και με λάθος συμπεριφορά. είστε τυχερός που πέφτετε σε σωστούς.

  4. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  5. Γελάει ο κόσμος με την ευγένεια και τη μεγαλοσύνη των Κώων. Ξεχειλίζουν, ειδικά από κουλτούρα και πολιτισμό. Ο μόνος λόγος που σταματάνε στα 2-3 συγκεκριμένα σημεία της Γρηγορίου και της Ακτης Κουντουριώτου είναι για να δώσουν υποκριτικά καλή εικόνα στους τουρίστες και επειδή λόγω κίνησης είναι πολύ χαμηλές οι ταχύτητες. Αν δεν ήταν οι τουρίστες θα σε τρώγανε μπαμπέσικα, όπως και σε όλη τη χώρα. Πήγαινε να περάσεις στις διαβάσεις της Εθν. Αντιστάσεως, της Αρτεμισίας ή του Β. Γεωργίου και θα δεις την μεγαλοπρέπεια από πρώτο χέρι.

  6. Δύο μικρές παρατηρήσεις. Στα 22 χρόνια που ζω στο νησί ποτέ δεν κατάλαβα κάτι, που όλοι μας το ξέρουμε, ότι το πεζοδρόμιο από το Χάνι τελειώνει στην μάντρα των αρχαίων. Υπάρχει και η κάθοδος από την παλιά πόλη. Θυμάμαι ότι υπήρχε διάβαση με ζέμπρα. Τώρα καπούτ. Δεκάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι επισκέπτες, θέλοντας να συνεχήσουν πρός το Θεατράκι, αναγκαστικά περνούν απέναντι, με άυτό συνεπάγεται. Το ίδιο συμβαίνει και στο τέλος του δρόμου απέναντι από το Θεατράκι γι΄αυτούς που βγαίνουν από τα αρχαία (σκάλες και μετα άσφαλτος!!!) και θέλουν να περάσουν απέναντι. Εκεί μάλιστα έχει και την κίτρινη λάμπα, όπως και στην Βασιλέως Παύλου (τώρα καπούτ και οι δύο). Ευτυχώς κάτι γίνεται στο Χάνι και το πάρκινγκ. Εμείς το ξέρουμε, οι επισκέπτες όχι. Και τώρα που πήρα φόρα, τι θα γίνει με τους μάγκες μηχανόβιους που πάνε ανάποδα την Αβέρωφ πάνω στον ποδηλατόδρομο πρός ΔΕΗ; Σε βρίζουν κιόλας αν φωνάξεις…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ