Με μεγάλο ενδιαφέρον οι δράσεις Οδικής Ασφάλειας στην Κω από ΤΕΕ Δωδ/σου, ΕΠΑΛ, ΕΒΕΔ & Δήμο Κω

1
4309


Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Καρύδη με τίτλο «Ο ήρωας μου» στο Χάνι
Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Κω, το 1 ο ΕΠΑΛ Κω και το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με την στήριξη του ΔΟΠΑΒΣ παρουσίασαν το βιβλίο της Ελένης Καρύδη με τίτλο «Ο ήρωας μου». Την εκδήλωση χαιρέτισε και συντόνισε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής

Ομιλητές:
Κώστας Χατζηδαυίδ-Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Διευθυντής Σβουρένειου ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Κω
Αποστολία Παπαγεωργίου-Εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας
Παναγιώτης Βενέρης-Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ. και πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Ελένη Καρύδη, μέσα από το τραγικό βίωμα της απώλειας του γιού της, μετατρέπει τον πόνο της σε κινητήρια δύναμη, αναζητά τις αιτίες που οδηγούν σε τραγωδίες και βάζει στόχο της ζωής της να μην υπάρξουν ποτέ άλλα θύματα στην άσφαλτο.
Στην αποστολή αυτή δεν είναι μόνη. Στο πλάϊ της έχει πάντα την ακριβή μνήμη του Ήρωά της, του Δημήτρη της, που της δίνει δύναμη, την καθοδηγεί και την κατευθύνει ώστε να καταφέρει να εκμηδενιστούν οι θάνατοι και οι τραυματισμοί οδικής κυκλοφορίας.
Η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α είναι ο Δημήτρης μου. Ζει, θα ζει για πάντα. Τα μάτια του ποτέ δεν θα πάψουν να βλέπουν την ανατολή ή το δειλινό της νησιωτικής πόλης που ήθελε να παίξει τη μουσική του και να ζήσει τη νιότη του. Όλα αυτά με ενδυναμώνουν να αγωνίζομαι για να σταματήσουμε να θρηνούμε στην άσφαλτο. Δεν σιωπώ και αντιμετωπίζω την πραγματικότητα της απώλειας του γιου μου με δύναμη ψυχής. Ο Δημήτρης μου ζει, θα ζει για πάντα. Είναι η διαρκής έμπνευση για μένα, ο συνοδοιπόρος μου, ο Ήρωάς μου, ο καθοδηγητής μου, ο δάσκαλος μου που μιλά για τη ζωή ώστε να μάθουν και να συνειδητοποιήσουν όλοι την αξία της. Δεν είμαι μόνη. Όλοι οι άνθρωποι της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α-Παρατηρητήριο οδικής Ασφάλειας Ρόδου μεταφέρουν μέσα από δράσεις και παρεμβάσεις την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Με μεγάλο ενδιαφέρον η Ημερίδα με θέμα «Οδική Συμπεριφορά και ασφάλεια» στο ΕΠΑΛ Κω

Με μεγάλο ενδιαφέρον η ημερίδα του ΕΠΑΛ Κω στο αμφιθέατρο του σχολείου το πρωί της Τρίτης 31 Ιανουαρίου με τίτλο «Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια».
Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδ/σου Αντώνης Γιαννικουρής και ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Δωδεκάνησου Γιάννης Πάππου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κω, Φίλιππος Παπανικολάου.

Ηχηρό μήνυμα για την οδική ασφάλεια από τον Ιαβέρη
Ο Τάσος Ιαβέρης-Ιδρυτής Σχολής Οδικής Ασφάλειας, στην διαδικτυακή εισήγηση του ,υποστήριξε πως το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι εθνικό θέμα μιας και υπάρχει έλλειψη οδηγικής παιδείας και πλέον μιλάμε για γενοκτονία στους δρόμους με τη νεολαία να υφίσταται πρώτη της συνέπειας μιας έλλειψης γενικότερης παιδείας, μιας μαγκιάς με την κακή έννοια και την απουσία εφαρμογής των νόμων.
Ο κ. Ιαβέρης τόνισε πως οι ενήλικες οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα και να τηρούν πρώτοι τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με απαραίτητη προϋπόθεση την κοινωνική συνοχή για λιγότερο αίμα στην άσφαλτο.
Βασίλειος Πλατώνης-Αστυνόμος Β Τμήματος Τροχαίας Κω
Ελένη Καρύδη- Ιδρύτρια Ε.Υ.Θ.Υ.Τ.Α. Ρόδου

πηγή: https://www.kostv.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ