Πως να αποτρέψετε τη διάρρηξη ενός ενοικιασμένου οχήματος

0
1105

Πως να αποτρέψετε τη διάρρηξη ενός ενοικιασμένου οχήματος

 

Όταν απευθύνεται κάποιος στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, το μόνο που σκέφτεται είναι συνήθως η διαδικασία, να έχει κάνει τη σωστή επιλογή οχήματος και ασφάλειας και άλλες λεπτομέρειες, που εφόσον έχει κάποιος να κάνει με επαγγελματίες του χώρου, δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Σπάνια όμως μπαίνει κανείς στη διαδικασία να ερευνήσει την εγκληματικότητα της περιοχής, την οποία επισκέπτεται. Πράγμα πολύ λογικό αφενός, αφετέρου είναι κοινός τόπος, ότι τα ενοικιασμένα αυτοκίνητα είναι εύκολη λεία για τους κατά τόπους ληστές. Όσον αφορά τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους φύλαξης, τα πράγματα πλέον είναι πιο απλά, καθώς η περίφραξη, οι κάμερες ασφαλείας και η φύλαξη λειτουργούν αποτρεπτικά για τους απανταχού ληστές. Τι γίνεται όμως με τους εξωτερικούς χώρους; Σε κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση και γι’ αυτό και ο σχετικός πρόλογος. Ακολούθως αναφέρονται μερικά «μέτρα» με τα οποία μπορείτε να προστατέψετε το όχημα σας από παραβιάσεις και κλοπές.

  1. Ενοικίαση αυτοκινήτου: Όχι σε κακοφωτισμένα και απομακρυσμένα σημεία

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή να κάνετε οικονομία στα χρήματά σας αποφεύγοντας τη χρήση των χώρων στάθμευσης, όταν νοικιάζετε ένα όχημα. Προτιμήστε την ασφάλεια ενός περιφραγμένου parking. Αν παρόλα αυτά δε βρίσκεται κοντά σας κάποιος τέτοιος χώρος ή δε γνωρίζετε την πόλη και παραλάβετε νύχτα το όχημά σας, τότε απλώς αποφύγετε τα σημεία, που είναι απόμερα κι έχουν κακό ή ανεπαρκή φωτισμό. Όπως θα κάνατε για το δικό σας όχημα, έτσι και όταν έχετε επιλέξει την ενοικίαση αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις σας πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το σημείο στάθμευσης. Όσο παράδοξο κι αν ακουστεί αυτό, το ίδιο θα πρέπει να κάνετε, ακόμη κι όταν σταθμεύετε το όχημά σας σε κάποιον επί πληρωμή χώρο. Σκοτεινές γωνίες και χαμηλός φως, όπου η κίνηση είναι δυσδιάκριτη, είναι τα αγαπημένα των ληστών.

  1. Μη δείχνετε σαν τουρίστας (ακόμη κι αν είστε)

Μπορεί να μοιάζει με στιλιστική συμβουλή, αλλά όχι εξακολουθούμε να μιλάμε για την προστασία του οχήματος, που νοικιάσατε. Όταν κάποιος είναι επισκέπτης σε μια πόλη, αυτό για τους κλέφτες σημαίνει, ότι κουβαλάει φορτίο πολύτιμο και λεία ανεκτίμητη. Η πρώτη και καλύτερη λύση είναι να μην έχετε σε εμφανές σημείο ταξιδιωτικούς χάρτες, φυλλάδια με μνημεία και αξιοθέατα, χαρτιά με πληροφορίες για καταλύματα, ότι δηλαδή ακριβώς σηματοδοτεί έναν τουρίστα. Μία ακόμη λύση, ίσως υπερβολική βέβαια, είναι να βάλετε στο ταμπλό του αυτοκινήτου μια τοπική εφημερίδα. Μόνο ένας ντόπιος θα ενδιαφέρονταν για τα νέα της πόλης.

  1. Τα εξωτερικά σημάδια που μπορεί να σας προδώσουν

Τα εξωτερικά σημάδια, που μπορεί να προδώσουν, το αν κάποιος είναι τουρίστας ή έρχεται από αλλού είναι αρκετά, με πρώτο και καλύτερο τα διάσημα εταιρικά αυτοκόλλητα. Το ευτύχημα είναι, ότι πλέον οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δε βάζουν πια τέτοια αυτοκόλλητα- μαγνήτη για κλέφτες.

  1. Ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη: Προσοχή στις πινακίδες

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη και θέλετε να σας περάσουν για εγχώριο, τότε κάντε την κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη, με παραλαβή στην εταιρεία της επιλογής σας, ώστε να έχει το όχημα τις πινακίδες της πόλης.

  1. Κλειδώστε τις πόρτες, κλείστε τα παράθυρα

Πριν φύγετε από το αμάξι, βεβαιωθείτε ότι κλειδώσατε τις πόρτες. Ανοιχτές πόρτες σημαίνουν ανοιχτή πρόσκληση στους επίδοξους ληστές. Το ίδιο και τα ανοιχτά- ναι, έστω και ελάχιστα- παράθυρα. Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά: Τι είναι προτιμότερο; Να ζεσταθείτε λίγο, όταν επιστρέψετε στο αμάξι και να περιμένετε να δροσιστεί ή να μην το βρείτε καθόλου, όταν γυρίσετε; Η απάντηση θα σας δείξει τι πρέπει να κάνετε.

  1. Μην αφήνετε, το όχημά σας χωρίς επιτήρηση

Εάν έχετε σκοπό να λείψετε πολλές ώρες ή ακόμη και μέρες, τότε είναι προτιμότερο να το παρκάρετε σε κάποιο χώρο στάθμευσης επί πληρωμή. Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι επιλογή για εσάς, προτιμήστε σημεία, όπου υπάρχουν φώτα και κίνηση. Κυρίως σημεία με πολλούς πεζούς. Δύσκολα θα επιχειρήσουν οτιδήποτε οι ληστές, όταν οι διερχόμενοι περνούν δίπλα τους.

  1. Μην ξεχνάτε τον χρυσό κανόνα κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα

Και ο χρυσός κανόνας πολύ απλά λέει: Ό,τι δεν πρέπει να χαθεί, πάρε το μαζί σου. Η πρωτεύουσα και ειδικά το κέντρο της είναι πολυσύχναστο. Αυτό σημαίνει, ότι όποιος επιλέγει την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα για να μετακινηθεί, θα πρέπει να παίρνει μαζί του τα πολύτιμα αντικείμενά του ή τουλάχιστον, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να φροντίζει να μη βρίσκονται σε κοινή θέα. Μια τσάντα, ένας υπολογιστής, βαλίτσες, που μέσα μπορεί να έχουν κάτι πολύτιμο, φροντίστε να τα κρύψετε είτε κάτω από το κάθισμα ή στο πορτμπαγκάζ. Στο πλαίσιο των αμυντικών τεχνικών, που μπορείτε να ακολουθήσετε συστήνεται να αδειάσετε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και να το αφήσετε ανοιχτό. Θα δώσει το μήνυμα, ότι δεν υπάρχει κάτι εδώ για τους ληστές.

Η εφαρμογή των παραπάνω είναι μια λύση, σε κάθε περίπτωση και για να είστε εξασφαλισμένοι, κρίνεται σκόπιμο να ρωτάτε πάντα την εταιρεία, που εμπιστευτήκατε, τι είδους ασφάλειες έχουν, ώστε να σας καλύπτουν σε ενδεχόμενο κλοπής ή ζημίας κατά την παραβίαση του οχήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ