Η σπείρα των ζαντολάστιχων ξαναχτυπά (+video)

0
630

Στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένα νέο περιστατικό κλοπής ζαντολάστιχων αφήνοντας μία BMW να στέκεται πάνω σε κομμάτια από ξύλο.

Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το φαινόμενο της αφαίρεσης των τροχών από πολυτελή αυτοκίνητα αφού τόσο οι ζάντες όσο και τα λάστιχα μπορούν εύκολα να πωληθούν ως ανταλλακτικά.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες της Κυριακής με «θύμα» μια BMW Σειρά 5 που ήταν σταθμευμένη στην κεντρική οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο ιδιοκτήτης της BMW βρήκε έκπληκτος το αυτοκίνητο του δίχως ρόδες και πάνω σε κομμάτια από ξύλο. Προφανώς, η σπείρα αφαίρεσε τους τροχούς ταχύτατα μέσα σε μερικά λεπτά και δίχως να τους αντιληφθεί κανείς.

Ίσως να είχαν διπλοπαρκάρει κάποιο φορτηγό ως καμουφλάζ. Το θέμα είναι πως το φαινόμενο αυτό αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Τον προηγούμενο μήνα άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τέσσερις τροχούς από ένα μαύρο Renault με βουλγαρικές πινακίδες.

Μέσα στον Ιούνιο είχαν κλαπεί και τα τέσσερα ζαντολάστιχα από την BMW του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη, καθώς και από ένα VW Scirocco στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ακόμη και ένα ταπεινό υβριδικό Toyota Yaris δεν ξέφυγε από το στόχαστρο της σπείρας.

Πέρα από τα ζαντολάστιχα οι επιτήδειοι κλέβουν διάφορα άλλα εξαρτήματα (προφυλακτήρες, καθίσματα, προβολείς κ.α.) και τα πωλούν ως ανταλλακτικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας Lamborghini Huracan στην Γλυφάδα ή παλιότερα ενός Smart ξανά στην Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ