ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ Ομιλία Β Τζόγια- Α. Αποστολόπουλου στο Δημοτικό Σχολείο Καρδάμαινας (Pics)

2
1071

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Καρδάμαινας, ο Πρόεδρος Αιμοδοτών και Δωρεάς Οργάνων νήσου Κω, κ. Τζόγιας Ευάγγελος και ο Κοινωνικός Λειτουργός του Γεν. Νοσοκομείου Κω, κ. Αποστολόπουλος, Άγγελος, οι οποίοι και μίλησαν στους μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Σχολείου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων το παρακάτω θέμα: « ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ» .

Ήταν μια ενδιαφέρουσα ομιλία, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από τα παιδιά προς τους ομιλητές. Άξια προσοχής η πρότασή από τον κ. Τζόγια να θεσπισθεί ως μάθημα η συμπεριφορά του οδηγού αυτοκινήτου, μηχανακιού ή ποδηλάτου σε σχέση με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, τους οποίους, δυστυχώς, πολλοί από μας δεν τηρούμε, με αποτέλεσμα τα εκατοντάδες ατυχήματα και δυστυχήματα στα οδικά δίκτυα της χώρας μας και του νησιού μας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια στο νοσοκομείο μας για την πρωτοβουλία του αυτή. Για πρώτη φορά βλέπουμε το νοσοκομείο να έρχεται στα σχολεία για ομιλίες, εξετάσεις των παιδιών και για την πρόληψη των τροχαίων. Και πάλι μπράβο σε όλους.

  2. Και γω επιβραβεύω αυτήν την πρωτοβουλία,την οποία όμως βρίσκω καθόλου ολοκληρωμένη,αφού δεν αναφέρεται στις κακοποιήσεις των οδών,τις υπερβολές,τις υπερβατικές νησίδες,την κακή ορατότα που προκύπτει απ την τάση να γίνουν οι αρτηρίες σαν ‘φάκελα’ με περιθώρια σελίδων τετραδίου,όπου αναπτύσσονται θέσεις πάρκιγκ που ‘κόβουν’ την ορατότητα σε σχεδόν κάθε στοπ..αυτές οι υπερβολές με τις κακοτεχνίες,τα σαμαράκια,τις επικαλύψεις κενών ασφάλτου με πρόχειρο τρόπο,τη μη κλάδευση των κλαδιών,πραγματικά καθιστούν την οδήγηση πολύ δύσκολη και για έμπειρους οδηγούς..περίμενα να τονιστεί η κατάσταση του οδικού δικτύου,που έχει σαν αποτέλεσμα να υπερφορτωθούν 3 αρτηρίες τόσο που να βλαστημάει όποιος περνάει…την έλλειψη τροχονόμων..Φάρος Κυριακή 7-9 κόντρες και της κακομοίρας..αλλά όπως κάθε φορά απούσα η τροχαία…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ