Ενημερωθείτε σχετικά με τα μπουζί

0
692

Ενημερωθείτε σχετικά με τα μπουζί:

Τα βύσματα λάμψης είναι μέρη που δημιουργούν μια ηλεκτρική απελευθέρωση για να ανάψουν το συνδυασμό καυσίμου-αέρα μέσα στα γραφεία ανάφλεξης του κινητήρα. Οι κάθοδοι είναι τα θεμελιώδη τμήματα τους, όπως όταν συνδέονται σε υψηλή τάση, διαμορφώνουν μια ηλεκτρική κάμψη. Η θερμοκρασία του φλας μπορεί να φτάσει σε μερικές χιλιάδες Kelvin, γεγονός που εγγυάται τη γρήγορη ανάφλεξη του συνδυασμού καυσίμου-αέρα.

Χρήση μπουζί:

 

Το μπουζί χρησιμοποιείται για την ανάφλεξη του μίγματος αέρα και καυσίμου στο θάλαμο καύσης και βοηθά στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων με το αυτοκίνητό σας

 

Τύποι μπουζί:

Ανάλογα με το υλικό του κεντρικού ηλεκτροδίου:

 

Χαλκού:

Έχουν έναν καθημερινό κύκλο ύπαρξης κοντά σε 15.000 – 20.000 χιλιόμετρα.

 

Νικέλιο:

Αυτά τα εξαρτήματα φλας μπορούν να λειτουργήσουν επαρκώς για 30.000 χιλιόμετρα.

Ασημένια:

Έχουν ιδανική θερμή αγωγιμότητα. Ο κύκλος ζωής τους είναι κοντά στα 30.000 χιλιόμετρα.

 

Ιρίδιο:

Αυτά τα εξαρτήματα φλας μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι και 60.000-120.000 χιλιόμετρα. Βοηθούν στη μείωση τόσο της χρήσης καυσίμων όσο και του μέτρου των επιζήμιων εισπνοών.

 

Πλατίνα:

 

Είναι αδιαπέραστα από τη σκουριά και τη διάβρωση. Τα εξαρτήματα φλας αυτού του είδους εγγυώνται την ιδανική καύση του συνδυασμού καυσίμου-αέρα. Μπορούν να αντέξουν μέχρι και 100.000 χιλιάδες χιλιόμετρα σε μεγάλο βαθμό..

 

Με βάση τις θερμικές τους αξιολογήσεις:

 

Ζεστό:

 

Είναι εξοπλισμένα με μακρύ προστάτη. Αυτά τα μέρη φθάνουν γρήγορα στη θερμοκρασία καθαρισμού, αλλά επιπλέον η θερμοκρασία που καταλήγει στην ελεύθερη δραστηριότητα λάμψης της μηχανής. Αυτά τα βύσματα λάμψης είναι λογικά για κινητήρες που λειτουργούν με μέτρια βάρη.

 

Ψύχρα:

 

Έχουν μικρή κάλυψη. Αυτά τα εξαρτήματα φλας είναι αδιαπέραστοι από την υπερθέρμανση, αλλά απαιτούν περισσότερες ευκαιρίες για να φτάσετε σε θερμοκρασία καθαρισμού. Προτείνεται για χρήση σε κινητήρες που λειτουργούν με υψηλά φορτία.

 

Επιπλέον, αυτά τα στοιχεία μπορεί να έχουν διαφορετικά σχέδια και μια σειρά από κάθοδο. Για παράδειγμα, το μεσαίο τερματικό τους μπορεί να έχει βαθμολογία με V και η πλευρική κάθοδος μια εσοχή σχηματισμού U. Η χρήση 2 ή 3 πλευρικών καθόδων καθιστά δυνατή την παράδοση του σημείου απλά πάνω από τη μέση. Στη συνέχεια, το μοτίβο ύπαρξης των τμημάτων επεκτείνεται και η δραστηριότητά τους βελτιώνεται.

 

Σημάδια ελαττωματικού μπουζί:

Η λίστα των προειδοποιητικών πινακίδων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ένα ελαττωματικό μπουζί στο αυτοκίνητό σας και να αποφύγετε σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας.

 

Λάθος κινητήρας:

 

Η αυξημένη κακή λειτουργία του κινητήρα είναι συχνά μια σαφής ένδειξη ελαττωματικού μπουζί

Όταν ασχολείσαι με προβλήματα κακής λειτουργίας, ο κινητήρας σας δεν θα λειτουργεί σωστά.exhaust και οι εκπομπές θα αυξηθούν και καθώς μειώνεται η ισχύς του κινητήρα σας, το ίδιο θα συμβεί και με την αποδοτικότητα του καυσίμου σας.

 

Χαμηλή οικονομία καυσίμου:

 

Τα παλιά μπουζί μπορούν να μειώσουν δραστικά την αποδοτικότητα καυσίμου του αυτοκινήτου σας λόγω της ικανότητάς τους να καούν σωστά.

Όταν τα μπουζί σας είναι παλιά ή φθαρμένα, τότε το κενό μεταξύ των ηλεκτροδίων μπορεί είτε να αυξηθεί είτε να κλείσει εντελώς.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της αίσθησης μαζί με το σύστημα εκπομπών στο αυτοκίνητό σας.

 

Έλλειψη επιτάχυνσης:

 

Εάν το μπουζί σας είναι κατεστραμμένο ή παλιό, μπορεί να προκαλέσει κακή επιτάχυνση ή καθυστερημένη απόκριση όταν πατάω το πεντάλ αερίου. Αυτή η καθυστερημένη απόκριση συμβαίνει επειδή ο κινητήρας φαίνεται να είναι καταπονημένος λόγω μειωμένης καύσης και δεν είναι σε θέση να αυξήσει αμέσως την ταχύτητά σας.Η διάρκεια ζωής των μπουζί σας εξαρτάται από την κατάσταση πολλαπλών παραγόντων και τον τύπο μπουζί που χρησιμοποιείται στο αυτοκίνητό σας.

 

Πρόβλημα κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου σας:

Τα ελαττωματικά μπουζί συχνά παραβλέπονται από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μπορούν τελικά να οδηγήσουν σε πολλά διαφορετικά προβλήματα αυτοκινήτων. Πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν ότι φθαρμένα ή ελαττωματικά μπουζί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου σας.

 

Τραχύ ρελαντί μηχανών:

 

Το τραχύ ρελαντί είναι ένα σαφές σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα με τα μπουζί σας. Όταν τα μπουζί σας δεν λειτουργούν σωστά, τότε ο κινητήρας σας θα αρχίσει να κάνει έναν τραχύ ήχο λείανσης.

 

Εάν νομίζετε ότι το αυτοκίνητό σας έχει προβλήματα μπουζί, τότε η καλύτερη πορεία δράσης είναι να συμβουλευτείτε έναν μηχανικό που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Οι ειδικοί μηχανικοί μπορούν να διαγνώσουν τα ζητήματα γρήγορα και να αξιολογήσουν τυχόν ζημιές που έχουν γίνει. Θα πρέπει επίσης να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν το μπουζί ανάλογα με τις ανάγκες.

 

 Πώς να αλλάξετε τα μπουζί:

 

Ακολουθούν βήματα αλλαγής μπουζί:

 

Βήμα 1:

 

Ξεκουμπώστε τους συνδετήρες του κάτω καλύμματος του ταψιού λαδιού.

 

Step 2:

 

Χαλαρώστε το σφιγκτήρα εύκαμπτου σωλήνα ψυκτικού.

 

Βήμα 3:

 

Καθαρίστε το κάθισμα στήριξης του θερμοστάτη.

 

Βήμα 4:

 

Ασφαλίστε το σφιγκτήρα εύκαμπτου σωλήνα ψυκτικού.

 

Βήμα 5:

 

Σφίξτε το συνδετήρα του δευτερεύοντος βραχίονα της αντλίας αέρα. Πληροφορίες μπουζί – Πληροφορίες μπουζί από την Autodoc GmbH

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ