Τι αλλάζει στις λεωφορειολωρίδες – Πόσες νέες ψηφιακές κάμερες έρχονται

0
390

Οι ψηφιακές κάμερες θα τοποθετηθούν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και θα μπορούν να καταγράφουν και τις παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας.

Τέλος στην κατάληψη των λεωφορειολωρίδων από κάθε είδους… εισβολέα βάζει ο ΟΑΣΑ, μέσω της τοποθέτησης ψηφιακών καμερών στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Το “άγρυπνο μάτι” των καμερών, επίσης, θα εντοπίζει τον εκάστοτε παραβάτη, θα καταγράφει το όχημα και στη συνέχεια η κλήση θα αποστέλλεται στο σπίτι του ιδιοκτήτη του οχήματος. Παράλληλα, οι κάμερες θα μπορούν να εντοπίζουν τις παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας.

Που θα τοποθετηθούν

Αναλυτικότερα, βγήκε στον αέρα ο διαγωνισμός για την απόκτηση 12 ψηφιακών καμερών, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε θέσεις που υπάρχουν ήδη κάποια μέσα φωτογράφησης. Τα σημεία είναι τα εξής:

– 5 στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας

– 1 στη λεωφόρο Κηφισίας

-3 στη λεωφόρο Μεσογείων

– 3 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Τι θα καταγράφουν οι κάμερες

Όπως είναι γνωστό, οι ψηφιακές κάμερες θα έχουν τη δυνατότητα λήψης 2 φωτογραφιών ανά δευτερόλεπτο. Εφόσον, λοιπόν, βεβαιωθεί μια παράβαση, θα λαμβάνονται τα παρακάτω στοιχεία του οχήματος:

– Τύπος οχήματος

– Ταχύτητα

– Λωρίδα παράβασης

Επιπροσθέτως, όπως ορίζει η σύμβαση, θα εγκατασταθούν δύο σταθμοί εργασίες σε Διευθύνσεις της Τροχαίας. Εκεί θα διενεργείται η επεξεργασία, η έκδοση και η αποστολή των παραβάσεων.

Σημειώνεται πως  αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 στύλοι που τοποθετήθηκαν για τη φιλοξενία καμερών, μόνο 14 όμως τις ενσωματώνουν, ενώ πολλές από αυτές δεν είναι λειτουργικές.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 608.592 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Οι πρώτες κάμερες θα ενσωματωθούν έως και τον Ιούνιο.

Πηγή φωτογραφιών:Eurokinissi

newsauto.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ