Με ένα Mercedes τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα… – Δείτε ποιο είναι το πιο διάσημο όχημα του 2020

0
115

Ανέλπιστα μεγάλη δημοσιότητα πήρε το επαγγελματικό της Mercedes-Benz, με τις εικόνες του με τα πρώτα εμβόλια να κάνουν το γύρο του κόσμου…

Τα πρώτα 9.700 εμβόλια παρέλαβε η Ελλάδα, όπως και όλες Πρωτεύουσες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία πρώτη συμβολική κίνηση, πριν ξεκινήσουν οι τριαξονικές νταλίκες με τις μεγάλες ποσότητες των εμβολίων.

Τα πλάνα με τα συγκεκριμένα οχήματα να περνάνε τα σύνορα των χωρών έχουν έναν πρωταγωνιστή -εκτός βεβαίως του εμβολίου για την COVID-19, τo Mercedes-Benz Sprinter, που είναι το βασικό όχημα που χρησιμοποιεί κυρίως η πολωνική μεταφορική εταιρεία SL Express που επιλέχθηκε από την ΕΕ για να μεταφέρει αυτές τις πρώτες δόσεις.

Αυτό φέρει στο σασί του το ειδικό ψυγείο, που καλύπτει τις προδιαγραφές ψύξης που απαιτεί το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Λίγα λόγια για το Sprinter

Πρόκειται για τρίτη γενιά του δημοφιλούς επαγγελματικού της Mercedes, που παρουσιάστηκε το 2018  και συνοδεύεται από μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών.

Προσφέρεται με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς με την Mercedes να προσθέτει για πρώτη φορά και μια βασική έκδοση προσθιοκίνητη. Η συγκεκριμένη έκδοση μάλιστα όχι μόνο δεν υπολείπεται σε δυνατότητες φόρτωσης, αλλά προσφέρει και χαμηλότερο κατά 80 χιλιοστά κατώφλι που διευκολύνει ακόμα περισσότερο την φόρτωση. Η προσθιοκίνητη έκδοση προσφέρει μάλιστα για πρώτη φορά στην κατηγορία την δυνατότητα εξοπλισμού με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Σε επίπεδο κινητήρων το Sprinter διαθέτει ένα τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 2.143 κ.εκ. με 113, 141 και 161 ίππους, καθώς και έναν εξακύλινδρο 3,0 λιτρο πετρελαιοκινητήρα 188 ίππων.

Βασικό στοιχείο του νέου Sprinter αποτελούν οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στον οδηγό μέσω του συστήματος PRO Connect. Στόχος των συγκεκριμένων τεχνολογιών είναι να διευκολύνουν τις επιχειρησιακές λειτουργίες και την διαχείριση των οχημάτων των εταιρικών στόλων.

Ειδικά για το Sprinter που μετέφερε τα εμβόλια στην Ευρώπη και στη χώρα μας, είναι η έκδοση 319 CDI, με κίνηση στους πίσω τροχού, η οποία  διαθέτει τον 3λιτρο diesel κινητήρα των 188 ίππων…

Φωτογραφίες: Eurokinissi

πηγή: newsauto.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ