Δισκόφρενα με… καθρέπτη!

0
46

Η Brembo φέρνει την επανάσταση στην τεχνολογία των φρένων, παρουσιάζοντας μία νέα σειρά δίσκων με ιδιαίτερη εμφάνιση.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, η συγκεκριμένη σειρά με κωδικό «Greentive» έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στη χρήση, χωρίς όμως να αφήνει σε δεύτερη μοίρα την ξεχωριστή αισθητική των δισκοφρένων.

Μιλώντας για το τελευταίο, οι υπεύθυνοι σχεδίασης έχουν δημιουργήσει μία λεία επιφάνεια που καλύπτει την εξωτερική επιφάνεια των δίσκων, η οποία μοιάζει περισσότερο με καθρέπτη, δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο στα μοντέλα που τους φορούν. Αλλά πέραν του «φαίνεσθαι» το πιο σημαντικό είναι η ουσία της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Πηγές μέσα από το εργοστάσιο αναφέρουν ότι η φλασάτη εμφάνιση των δίσκων οφείλεται σε μία επεξεργασία των υλικών, η οποία φέρει την ονομασία High-Velocity-Oxy-Fuel. Χάρη σε αυτή η φθορά τους είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση με τα αντίστοιχα των συμβατικών δίσκων, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει μειονέκτημα σε ότι αφορά την απόδοσή τους. Παράλληλα, οι τεχνολογίας Greentive δίσκοι της Brembo δεν συγκρατούν σκόνη, διατηρώντας τους τροχούς καθαρούς.

Οι δίσκοι Greentive φέρουν το λογότυπο Brembo στην επιφάνειά τους. Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης αυτό το λογότυπο ως τη μέθοδο σηματοδότησης όταν οι δίσκοι χρειάζονται αντικατάσταση, ενώ ενδείκνυται για τοποθέτηση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λόγω του τρόπου με τον οποίο τα συγκεκριμένα οχήματα χρησιμοποιούν τα φρένα τους διαφορετικά από τα αντίστοιχα με θερμικούς κινητήρα.

newsauto.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.