ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Λ. Lions Κω – Γ. Κρητικός: 3ήμερη δράση για την οδική ασφάλεια στην Κω με Ινστιτούτο «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

7
645

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Στο πλαίσιο των δράσεων της Λέσχης Lions Κω « Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που αφορούν στην νεολαία του νησιού μας, συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα με
τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Κο Γιάννη Κρητικό, μια 3ήμερη δράση στην Κω, με το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη και Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ».
Ημερομηνία διεξαγωγής 9-11 Μαρτίου.
Στόχος μας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας  για την οδική ασφάλεια στο Δήμο μας.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την συμμετοχή 6 εξειδικευμένων εκπαιδευτών & μιας κινητής μονάδας, συνοπτικά περιλαμβάνει:

  • Ενημέρωση για τους μικρότερους μαθητές (νηπιαγωγείου & πρώτων τάξεων Δημοτικού) που θα πραγματοποιηθεί εντός των σχολικών μονάδων από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές σε θεωρητικό επίπεδο με χρήση ειδικά σχεδιασμένου τάπητα.
  • Ενημέρωση για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού που θα πραγματοποιηθεί εντός των σχολικών μονάδων από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές σε θεωρητικό επίπεδο με έμφαση στην ασφαλή χρήση ποδηλάτου, το οποίο αποτελεί το πρώτο μεταφορικό μέσο των παιδιών, με στόχο την βελτίωση των γνώσεων που απαιτούνται για την καλύτερη και ασφαλέστερη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.

 

  • Ενημέρωση για τους νεαρότερους μαθητές Γυμνασίου που θα γίνει με θεωρητικό τρόπο θα πραγματοποιηθεί εντός των σχολικών μονάδων από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές με προβολή παρουσίασης με τη μέθοδο coaching & την προβολή videos.

 

  • Ενημέρωση για τους μεγαλύτερους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που θα γίνει με θεωρητικό αλλά και βιωματικό τρόπο στην Πλατεία Ανταγόρα, με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας ( προσομοιωτή ανατροπής, προσομοιωτή πρόσκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης μέθης κλπ)
  • Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 18:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου, «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», θα πραγματοποιηθεί μία ενημερωτική εκπαιδευτική δράση για καθηγητές και γονείς μαθητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριε Κρητικε βλεπω οτι εισαι σε καλο δρομο,το νησι καιγεται,και εσυ φωτο,γελιο,(περα βρεχει)και Lions,ρε τι γλαστρες ψηφισατε!!!!!

  2. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΓΙΟΡΤΗ, ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ Ο «ΔΙΑ ΒΙΟΥ» ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΜΠΡΑΒΟ. ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ.

    • Ρε γιδι προσεχε τις φολες,απο τον κοψιμιο,γιατι θα μας κουβαληθει και η Προστασια Ζωων!!!!!χαχχαχαχ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ