Αναστέλλουν την αποχή οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών -Καταγγελία ΣΥΠΑ

0
236

Σε αναστολή της αποχής από το έργο των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, προχώρησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Με ανακοίνωση του, ο ΣΥΠΑ, καταγγέλλει την απόφαση τους και σημειώνει:

Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρει:

εάν δουλεύουν απλήρωτοι

εάν θα συνεχίσουν να μετέχουν σε ένα διάτρητο σύστημα εξετάσεων

εάν θα συμμετέχουν σε μια απαράδεκτη διαδικασία για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης των οδηγών που συμπληρώνουν την ηλικία των 74 ετών.

Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρει πως θα υλοποιούνται από τις Δ/νσεις Μεταφορών των Περιφερειών οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες, που με την τραγική τους υποστελέχωση οι εξαγγελίες του Υπουργού αποτελούν μόνο «σχέδια επί χάρτου».

Ας απολογηθούν στους συναδέλφους τους, αυτούς που παίζοντας το ρόλο του «λαγού», τους καλούν να σπάσουν την αποχή, για να «βγουν» οι Επιτροπές στην Αττική.

Ας απολογηθούν για το ρόλο τους στη λεγόμενη «επιτροπή αγώνα», που μετέχουν και βγάζουν «επαναστατικές» κορώνες.

Κρύβουν εύσχημα τις ευθύνες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, τις ευθύνες του σημερινού υπουργού, που από το 2016 σχεδιάζει την αναμόρφωση του συστήματος!!!, που λειτουργεί συνεχώς με μεταβατικές διατάξεις, που δεν μπορεί να πάει στη Βουλή για ψήφιση την τροπολογία, που απαιτείται για να πληρωθούν οι συνάδελφοι, που αντί να αλλάξει το διάτρητο σύστημα εξετάσεων, προσθέτει και νέα προβλήματα στους οδηγούς, παλιούς και νέους.

Προχωρούν σε σπάσιμο της αποχής ή αδιαφορώντας για τους συναδέλφους της Περιφέρειας Αττικής ή λειτουργώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως κάνει πάντα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός. Ίσως βέβαια και να αποσπάσανε από τον υπουργό, που εδώ και 2 χρόνια δεν δέχεται συνάντηση με την Ομοσπονδία μας, υπόσχεση – αντάλλαγμα ότι θα τους κρατήσει στο «σώμα των εξεταστών»…

Καλούμε τους συναδέλφους εξεταστές στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα να συμπορευτούν με τις αποφάσεις της ΟΣΥΑΠΕ, να συνεχίσουν τον αγώνα, απομονώνοντας όλους όσους σπάζοντας την αποχή δίνουν διαπιστευτήρια στους υπουργούς και την κυβέρνηση.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η λύση της αποχής βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Μεταφορών.

Ας σταματήσει να στοχοποιεί συλλήβδην όλους τους υπαλλήλους, ας σταματήσει να θεωρεί ότι μία κάμερα και εξέταση εντός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών θα αναμορφώσουν ουσιαστικά το σύστημα εξετάσεων οδήγησης!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ