Hector Roadster | Δημιούργημα του Διονύση Σάκα από την Κω! Ένα ελληνικό υπέρ-αυτοκίνητο

0
12431

Hector Roadster | Ένα υπέρ-αυτοκίνητο από την Ελλάδα

Μπορεί ο Έκτορας να έχασε τη μάχη με τον Αχιλλέα, αλλά σίγουρα το όνομα του έχει μείνει δοξασμένο στην ιστορία. Αυτό ακριβώς είναι και το όνομα του πρώτου ελληνικού υπέρ-αυτοκινήτου!

 

Πρόκειται για ένα concept δημιούργημα του «δεξιτέχνη του είδους», Διονύση Σάκα από το όμορφο νησι της Κώ.

Σχεδιαστής 3D γραφικών με μεγάλο πάθος στην αυτοκίνηση που σε ηλικία μόλις 22 ετών κατέχει 7 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα τρισδιάστατης σχεδίασης και φωτομοντάζ.

Σε αντίθεση με την Τροία, το Hector Roadster έχει μόνο 1000 άλογα και η τελική του ταχύτητα κυμαίνεται στα >400χλμ./ώρα.

Το Hector Roadster έχει βασιστεί στους νόμους της αεροδυναμικής και έτσι οι γραμμές του αμαξώματος  διαγράφουν με αρμονία τον αέρα που το διαχέει.

Επειδή οι πολύ μεγάλες ταχύτητες απαιτούν και καλά φρένα το Hector Roadster διαθέτει κρυφή αεροτομή που φτάνει σε κλίση 65 μοιρών όταν το αυτοκίνητο φρενάρει, δημιουργώντας μεγάλη αεροδυναμική αντίσταση που ελαττώνει την ταχύτητα ραγδαία.

Ως γνωστόν η Ελλάδα έχει ένα από τα καλύτερα κλίματα του πλανήτη. Χειμώνες με θερμοκρασίες υψηλότερες από αυτές πολλών άλλων κρατών το καλοκαίρι. Αυτό ήταν το έναυσμα για το σχεδιασμό της οροφής του Hector Roadster που διαθέτει μηχανικό σύστημα αναδίπλωσης ώστε ο οδηγός να απολαμβάνει τον ήλιο και την ομορφιά κάθε στιγμή.

Για το τέλος αφήσαμε τις πόρτες. Γνωστές και ως Scissor Doors. Πολλοί τις θεωρούν υπερβολή, άλλοι πάλι όχι. Ένα είναι σίγουρο: τραβάνε όλα βλέμματα στην θέα τους, καθώς ανοίγουν αυτόματα στην όρθια θέση τους!

Αυτό είναι το project του Διονύση Σάκα, γνωστό στα media ως 2NCS με σχεδόν 1 εκατομμύριο προβολές στο Youtube και πολύ υλικό από τη δουλειά στις προσωπικές του σελίδες σε Facebook και Instagram.

Ακολουθήστε τον και μάθετε περισσότερα για το Hector Roadster και όλα τα πρότζεκτ του εδώ:

ngradio.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ