Πρόγραμμα εορτασμού της 76ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, από την Ομοσπονδία Δωδ/κων σωματείων Αθηνών -Πειραιώς

1
5552
Πρόγραμμα εορτασμού της 76ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών σωματείων Αθηνών -Πειραιώς, στις  9 και 10 Μαρτίου

Δυσαρεστημένη η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς

Δυσαρεστημένη η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι της Δωδεκανήσου,

Στα σαράντα και πλέον χρόνια δραστηριοποίησης της Ομοσπονδίας μας, ούτε το πιο απαισιόδοξο μέλος μας θα μπορούσε να φανταστεί, ότι θα έφτανε η στιγμή που οι Δωδεκανήσιοι της Αττικής θα θεωρούντο επιεικώς αμελητέοι για τους κατέχοντες τα αξιώματα της Δωδεκανήσου!

Υπήρχε βέβαια διαχρονικά μια έμπρακτη αδιαφορία για την τύχη των Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής, με χαρακτηριστικότερο δείγμα αυτής της αδιαφορίας, το πολύτιμο Δωδεκανησιακό Αρχείο, που έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του.

Τι και αν στάλθηκαν δεκάδες επιστολές προς την πρώην νομαρχία, νυν περιφέρεια, τι και αν υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τους κατέχοντες κατά τις ελαχιστότατες συναντήσεις τους με μέλη των Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Η μόνη εξαίρεση, ίσως από κάποιου είδους ανάγκη (;) ήταν η συμμετοχή (στη συνδιοργάνωση) της περιφέρειας στον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης στην παροικία μας, αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να «πετσοκόψουν» τον απαιτούμενο προϋπολογισμό εξόδων και βέβαια αφού είχαν εξασφαλίσει την προβολή κάποιου εκπροσώπου τους στις πολυπληθέστατες εκδηλώσεις του εν λόγω εορτασμού!

Και φτάσαμε στο σωτήριο έτος 2024, όπου οι νεοεκλεγμένοι σύμβουλοι κρίνουν ότι ο προϋπολογισμός της περιφέρειας είναι μικρός και κατά συνέπεια δεν φτάνει για τη συμμετοχή στον εορτασμό της κορυφαίας επετείου της Δωδεκανήσου στην Αττική, αφού άλλωστε έχουν λάβει και πάρα πολλά αιτήματα από Σωματεία για συναυλίες, πανηγύρια, κ.λπ.

Μετά από όλα αυτά, που μόνο θλίψη και θυμό μας προκαλούν, δηλώνουμε ότι οι Δωδεκανήσιοι της Αττικής θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να τιμούμε την ιστορία των προγόνων μας, σεβόμενοι την επιθυμία τους, να ιδρύσουν τα Σωματεία, την εποχή της σκλαβωμένης Δωδεκανήσου, για να βοηθούν με κάθε τρόπο τους απανταχού συμπατριώτες μας.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αραγε θα πρεπει να χαιρομαστε ακομα που μας ενωσαν με την σκτοχωρα αυτη !!!! η να πενθουμε καθε 7 μαρτι για το κακο που μας βρηκε !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ