«ΕΛΕΥΣΙΣ. Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η Ένωση Κώων Αθηνών «Ιπποκράτης» μας ξεσήκωσε | Γράφει ο Δ. Καλλούδης

0
4553

ΕΛΕΥΣΙΣ.
Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Ο Συλλογος Κωων Αθηνων «Ιπποκρατης» ξεσήκωσε όλους τους Κωους Αθηνών, σε ένα επιμορφωτικό ταξιδι στην Ιστορία, την Αρχαία Ελληνική Ιστορια και ειδικά στα Ελευσίνια Μυστήρια. Μάθαμε για την Δήμητρα, για την απαγωγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα τον Θεό του κάτου κόσμου. Βέβαια τα περισσότερα τα γνωρίζαμε από τα γυμνασιακα μας χρόνια, όμως, η ξεναγός κυρια Κατερίνα Σταμιδη, μας αποπλανησε και μας έριξε βαθιά μέσα στην ιστορία με ένα τρόπο που όλο και περισσότερο ήθελες να την ακούς να σου διηγείται και ειδικά όταν, αναφερόταν στα «σεμνα» όργια που οδηγούσαν τους ανθρώπους σε ηθική ανύψωση, ευημερία και μακαριοτητα .
Είδαμε πολλούς ξένους τουρίστες να διαλογιζονται εκστασιασμενοι άλλοι να είναι γονατιστοι και προσυλωμενοι αγναντευοντας τον ήλιο και άλλοι όρθιοι να μονολογουν δυνατά αισθανόμενοι καποιο δέος.
Ο πολιτισμός ενώνει και εξυψωνει τις ανθρώπινες αξίες. Όλοι μας αισθανθήκαμε όμορφα για την πρωτοβουλία του Συλλόγου και το όμορφο ταξίδι στην Ιστορία μας. Και ήταν όμορφο αφού βοήθησε και ο καιρός με τον αδιόρθωτο και σπαταλο ήλιο να πετάει με απλοχερια τη ζεστα του.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ