Ανακοίνωση Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής-Καναδά για τον θάνατο του Νίκου Ανδριώτη

0
2147
4 Σεπτεμβρίου, 2023
Αστόρια, Νέα Υόρκη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Μαζί με όλη την Ομογένεια, σύσσωμη η Δωδεκανησιακή κοινότητα και ο απόδημος Ελληνισμός, πενθεί το πέρασμα του Νίκου Ανδριώτη απ’ αυτή την ζωή. Ο πρώην πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια Νέας Υόρκης, Νίκος Ανδριώτης, μέγας ευεργέτης της Ομογένειας και της ιδιαίτερης πατρίδας του τη Νίσυρο, όπου για πολλές δεκαετίες, ο αείμνηστος Νίκος Ανδριώτης, προσέφερε τις υπηρεσίες στην Ελληνική εκκλησία και τα Ελληνικά σχολεία, υπήρξε ένας από του μεγάλους ευεργέτες της ίδιας της Ελληνικής Ομογένειας και της ιδιαίτερης πατρίδας του τη Νίσυρο. Επίσης, είχε διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», και υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας, την Ομοσπονδία των Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής.
Ο Νίκος Ανδριώτης, στο πέρασμα του απ’ αυτή την ζωή, άφησε πολλά παραδείγματα προς μίμηση και η απουσία του δυστυχώς, αυτομάτως δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στην ομογένεια, όμως το έργο του και η συνεισφορά του, θα είναι ένας συνεχιζόμενος ζωντανός οδηγός, που για πάντα θα βοηθάει τις επόμενες γενιές να βαδίζουν σωστά στο μονοπάτι που ο ίδιος με τόση αγάπη και προσήλωση χάραξε.
Η οικογένεια συστήνει, και η Ομοσπονδία μας, αντί στεφάνου, θα προσφερθεί δωρεά για τις ανάγκες του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας ‘Νίκος Ανδριώτης’ στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας – The Nick Andriotis Tuition Assistance Program at St. Demterios of Astoria.
Η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής, το τμήμα της Δωδεκανησιακής Νεολαίας το διοικητικό συμβούλιο, σύσσωμα οι Δωδεκανησιακοί Σύλλογοι: Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Κω, Λέρου, Νισύρου, Πάτμου, Ρόδου, Σύμης, Τήλου, τα μέλη μας και όλοι οι Δωδεκανήσιοι που εκπροσωπούμε εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του δικού μας Νίκου Ανδριώτη.
Με εκτίμηση για το διοικητικό συμβούλιο
Nikos Kartalis

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ