Συνάντηση Δημάρχου Νισύρου με τους Νισύριους της Αμερικής

0
5632

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΣΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΙΣΥΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

 

Ο Δήμαρχος Νισυρίων και επίτιμος πρόεδρος της Δωδεκανησιακής  Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, και τέως πρόεδρος του συλλόγου των Νισυρίων Αμερικής «Γνωμαγόρας», κ. Χριστοφής Κορωναίος, στα πλαίσια της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη είχε συνάντηση με πολλούς Νισύριους στο Νισύρικο σπίτι το Σαββάτο 24 Ιουνίου,  σε μια εκδήλωση με που οργάνωσε ο Σύλλογος Νισυρίων Αμερικής. Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια συλλογικής δράσης των Νισύριων της Αμερικής.

Σε μια κατάμεστη από Νισύριους αίθουσα ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και στα μεγάλα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη. Πρώτα όμως έκανε αναφορά στην ιστορία των Νισύρικων συλλόγων της Αμερικής από το 1903 με τον πρώτο σύλλογο που ιδρύθηκε με το όνομα «Μικρασιατικός Σύλλογος Νισυρίων ο Ομηρος».  Μίλησε για την μεγάλη προσφορά των Νισύριων της Αμερικής στη Νίσυρο τα δύσκολα χρόνια και το έργο που προσέφεραν με την ανέγερση σχολείων και των Δημοτικών λουτρών. Έκανε αναφορά στο μεγάλο ευεργέτη της Νισύρου, τον κ. Νίκο Ανδριώτη που διέθεσε δύο εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών. Ανέφερε ότι ο Νίκος Ανδριώτης μαζί με τους αδελφούς Γιαννίδη αποτελούν παραδείγματα άξιων πατριωτών που τιμούν τη Νίσυρο.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του έκανε αναλυτική αναφορά στα έργα που έχουν εκτελεστεί σε όλους τους οικισμούς και στα έργα υποδομών που αφορούν ολόκληρο το νησί. Μίλησε για την κοινωνική πολιτική της Δημοτικής αρχής στα θέματα εργασίας και υγείας. Τελειώνοντας ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους Νισύριους  να λάβουν μέρος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Είπε χαρακτηριστικά: «Καλώ κάθε Νισύριο πολίτη, παρά τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις, να συμβάλει με την ψήφο του στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την ανάταση της Νισύρου.

Με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες μας, με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμά μας και με κινητήριο δύναμη την εμπιστοσύνη σας αλλά και κυρίως την κριτική στα κακώς έχοντα, προχωρούμε όλοι μαζί και ολοκληρώνουμε τα έργα που θεμελιώσαμε για μια Νίσυρο της ανάπτυξης, της προόδου, της δικαιοσύνης, μια Νίσυρο που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές γεμάτοι υπερηφάνεια».

Ακολούθησε συζήτηση και απάντησε στα ερωτήματα που υπήρχαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ