Λαμπρός ο Εορτασμός των Θεοφανείων στο Τάρπον Σπρινγκς | Ξεχωριστή η Καλύμνικη παρουσία

0
1253

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κατάνυξη και για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας, γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Τάρπον Σπρινγκς, την “Πόλη των Θεοφανείων”, στη Φλόριδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προέστη -για 4η χρονιά φέτος- της τελετής καθαγιασμού των υδάτων και της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο γραφικό Spring Bayou, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου, ανάμεσά τους ομογενείς από όλη την Αμερική, για να παραστούν στον μεγαλύτερο εορτασμό των Θεοφανείων στο Δυτικό Ημισφαίριο.

Ο 16χρονος Τζορτζ Στάμας,ήταν ο νεαρός που είχε “Βουτήξει” μαζί με άλλους νέους της Ομογένειας, και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό που έριξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στα νερά του Σπρινγκ Μπάγιου, στο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας κατά τον 117ο εορτασμό των Θεοφανείων τον οποίο παρακολούθησαν 20.000 περίπου ομογενείς και ξένοι.

Χαμογελαστός για τη νίκη του, ο φετινός νικητής. Σύμφωνα με την παράδοση, θα έχει τις ευλογίες του Θεού. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ Η ΚΑΛΥΜΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ .

Ξεχωριστή ήταν για μία ακόμη χρονιά η παρουσία των ομογενών Καλυμνίων στα Θεοφάνεια.

Να σημειώσουμε ότι στη φετινή τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Παγκαλυμνιακής Αμερικής και Πρόεδρος των Καλυμνίων του Οχάϊου Νικόλαος Καλουρής,ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής Δημήτριος Καλικάτζαρος,καθώς και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών συλλόγων της Αμερικής.

Φυσικά παρών και ο τέως Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος.

Από την Ένωση Καλυμνίων Αττικής έγινε η παρακάτω ανάρτηση για την εκπροσώπηση της Ένωσης από τον Πρόεδρο της,για τις συναντήσεις και τις δράσεις κατά τη διάρκεια παραμονής της αντιπροσωπείας στην Αμερική καθώς και ευχαριστίες για την φιλοξενία που έτυχε:

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του προέδρου της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, προς τους συμπατριώτες μας στην Αμερική και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο των Καλυμνίων του Οχάιο κο Νικόλαο Καλουρή και στην οικογένεια του, για την εξαιρετική φιλοξενεία τους καθώς επίσης και τον πρ. Δήμαρχο του Τάρπον , κο Χρυσόστομο Αλαχούζο για την υποστήριξη του στους συλλόγους μας καθ όλη τη διάρκεια παραμονής του.

Όλες αυτές τις μέρες ο πρόεδρος μας, είχε τη χαρά και την τιμή να παρευρεθεί σε αρκετές εκδηλώσεις των συμπατριωτών μας γνωρίζοντας απο κοντά τους νέους και παλαιούς προέδρους των συλλόγων μας, μέλη των ΔΣ καθώς και πολλούς συμπατριώτες και φίλους των Καλυμνίων.

Συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανείων και στη γενική συνέλευση της Παγκαλυμνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής για την εκλογή του νέου ΔΣ.

Κατά τις ημέρες των εορτασμών των θεοφανείων ο πρόεδρος μας, ήταν επίσημος προσκεκλημένος από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου , συμπατριώτη μας κο Νικήτα Μανιά καθώς και του κου Χρυσόστομου Αλαχούζου.

Στου εορτασμούς εκ μέρους του συλλόγου μας δόθηκαν αναμνηστικά δώρα της Καλύμνου, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο καθώς και στον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ατλάντας κ. Αλέξιο.

Επίσης η Ένωση Καλυμνίων Αττικής τίμησε αρκετούς συμπατριώτες μας δια του προέδρου μας, με τιμητικές πλακέτες και δώρα από το νησί μας.

Μεταξύ αυτών τιμηθήκαν οι κοι Κώστας και Μιχάλης Μπιλιράκης , ο κος Χρυσόστομος Αλαχούζος, οι νέοι πρόεδροι των συλλόγων μας, Νικόλαος Καλουρής (Οχάιο), Γιάννης Σμαλιός (Νέα Υόρκη), Παντελής Μαίλης (Ιντιάνα) και Μιχάλης Ζαρώνιας (Τάρπον). Δώρα δόθηκαν και στους κους Νικήτα Μανιά και στον Νικόλαο Σάζαλη (πρώην πρόεδρο του συλλόγου μας στο Τάρπον) ενώ ένα καινούργιο Καλύμνικο καβάδι (δωρεά του προέδρου μας) παραδόθηκε στο συμβούλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου προκειμένου να κοσμεί τους χώρους του.

Επίσης συγχαίρουμε το νέο ΔΣ της Παγκαλυμνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής με Πρόεδρο τον κ Νικόλαο Καλουρή, το οποίο τίμησε με τιμητική πλακέτα των πρόεδρο μας.

Τέλος κατά τη γενική συνέλευση ο πρόεδρος μας, ενημέρωσε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη των ΔΣ των παροικιακών μας σωματείων σχετικά με την Παγκόσμια Ομοσπονδία αποδήμων Καλυμνίων και τις διεργασίες ολοκληρώσεως της ιδρύσεως της.

Καλή δύναμη στους απανταχού Καλυμνίους και στα σωματεία μας.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τον Κρις Αλαχούζο,την Ένωση Καλυμνίων Αττικής και από το φίλο αναγνώστη Τσάρλι Κλωνάρη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ