Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης»: Η εκδήλωση «Βάρβαρα και Λουκουμάδες» με τιμώμενο πρόσωπο τον Φίλιππο Καλλούδη

3
3451

Η Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» πιστή στις παραδόσεις και τιμώντας τα έθιμα του νησιού μας για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, διοργάνωσε την ετήσια παραδοσιακή εκδήλωση «Βάρβαρα και Λουκουμάδες» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022,στο ξενοδοχείο Αμαλία.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μας τιμήθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης κ. Φίλιππος Καλλούδης για τη συνολική προσφορά του στην Παροικία των Κώων και των Δωδεκανησίων. Για το τιμώμενο πρόσωπο και την προσφορά του μίλησαν η Πρόεδρος της Ένωσης κ. Λουκία  Ζερβάνου, ο Δήμαρχος της Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Γιάννης Φραγκούλης, ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚΩ κ. Νικόλαος Παπαντωνίου, ο Βουλευτής και π. Υπουργός κ. Κώστας  Σκανδαλίδης, η Επίτιμη Πρόεδρος κ Ευαγγελία Μπούρα –Κεφαλιανού. Διαβάστηκε επίσης επιστολή του π. Βουλευτή κ. Γιώργου Νικητιάδη ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το ΔΣ της Ένωσης είχε τη χαρά  να καλωσορίσει    αποφοίτους Λυκείων της Κω που το 2022 εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές σχολές  Πειραιά και Αθήνας . Η Ένωση  τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και μαζί με την δωρεάν  εγγραφή τους στο σύλλογό μας τους απένειμε αναμνηστική πλακέτα με συγχαρητήρια για την επιτυχία τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου, κκ Ναθαναήλ για τα ημερολόγια που μας έστειλε  και για την επιστολή του καθώς λόγω υποχρεώσεων του δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Mας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η κ. Λίνα Καστανού- Χαραλαμποπούλου Επίτιμη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων καθηγητής της Ιατρικής κ. Ιωάννης  ΚαραΪτιανός και ο κ. Αντώνης Παπανδρέου εκ μέρους του Συμβουλίου  της Δωδεκανησιακής Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας .

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση της  επίσημης ιστοσελίδας της Ένωσης. https://enwsikwwnathinwn.gr/

 

Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τους μουσικούς  Μανώλη Κόττορο (βιολί και τραγούδι) και Γιάννη  Μεγαλούδη (λαούτο) με παραδοσιακές μελωδίες της Κω και των Δωδεκανήσων και με συμμετοχή μελών της χορευτικής ομάδας του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πνευματικό Όμιλο Κωων ‘Ο ΦΙΛΗΤΑΣ’ και την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παρισίδου Μαρία για την αποστολή συγχαρητηρίων για την εκδήλωσή μας.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη και τους φίλους  της Ένωσης που για άλλη μια φορά στήριξαν το έργο της Ένωσης  με την παρουσία και την αγάπη τους.

Εκ μέρους της Ένωσης

  Η Πρόεδρος                                                                                      Η Γενική Γραμματέας

Λουκία Ζερβάνου -Καραδενιζλόγλου                                                    Ελένη Σοφού

 

 

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι είναι Κώος βιδωμενος με χοντρά μπουλόνια σαράντα χρόνια στα έδρανα της βουλής. Τι έκανε για την Κω;;έπαιζε τάβλι οπότε ερχόταν και έμενε στην πολυτελή οικία του προς το ψαλίδι . Ξεκουραζόταν από την πολλή δουλειά. Αχ ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια ισόβιος βουλευτής. όχι σαν την Αμερική που κάθε οκταετία τους αλλάζουν

  2. Έχετε ακούσει σύλλογος να συμπληρώνει 100 Χρόνια λειτουργίας απο ότι διάβασα κ να μην κάνει μια εορταστική εκδήλωση για αυτό ;
    Άνθρωποι που αξίζουν μπορεί να τιμηθούν σε άλλο χρόνο
    Φτωχό αναμάσημα μιας κλίκας «σπουδαίων» σε μια προεκλογική περίοδο που όλοι αναζητούν ψήφους Ο Κ Νικητιαδης αναφέρεται σε τέσσερα σωματεία που τα τρία είναι ανύπαρκτα έως ημιθανή στελεχομένα απο ίδιους.
    Τους περιπλανώμενους δήθεν επίτιμους που αυτοπροβάλλονται απο έλλειψη ταυτότητας επαγγελματικής εδώ κ χρόνια ….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ