Η Νίκη Καψή από την Κω είναι ο Jedi των πωλήσεων, από τη Γαλλία στην Αμερική κι από κει στην Ισπανία. Εδώ είναι το ταξίδι της!

2
12907

Η Νίκη Καψή από την Κω αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ Κω «Ιπποκράτειο» το 2009. Πέρασε στην ΑΣΟΕΕ (Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών) στην Αθήνα.

Στάση 1η: Γαλλία (Γκρενόμπλ, Παρίσι)

Στη Γαλλία επιλέγει να πάει, καθώς μιλάει ήδη την γλώσσα,  για το Μεταπτυχιακό της στην πόλη Γκρενόμπλ (Grenoble). Εκεί ολοκληρώνει το Master’s της με θέμα «Fashion Designing and Luxury Management». Μετά την Γκρενόμπλ, ακολουθεί το Παρίσι όπου κάνει την πρακτική της, πάντα στον τομέα του Marketing, σε γαλλικούς κολοσσούς, όπως η Cartier και η Safilo. Συνολικά, μένει στη Γαλλία 6 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ανακαλύπτει την πρόκληση των startup (νεοφυών) εταιρειών, δουλεύει για εταιρείες όπως η Evershine και η Yumi, στις πωλήσεις και σε Team Building Activities, γνωρίζει τον Νίκο Αλιάγα, γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της τον Τομά, με τον οποίο παντρεύονται το 2019 στο Παρίσι, και κάπου ενδιάμεσα, στα 24 της χρόνια παίρνει το ρίσκο και φτιάχνει τη δική της εταιρεία με ενοικίαση αθλητικών ρούχων. Εδώ, διαπιστώνει πως αγαπάει τις πωλήσεις και μ’αυτές θέλει ν’ ασχοληθεί.

με τον Νίκο Αλιάγα στο Παρίσι

Στάση 2η: Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Καλιφόρνια)

Στην Καλιφόρνια τους φέρνει η δουλειά του συζύγου της και πρέπει ουσιαστικά να ξεκινήσει από την αρχή. Δεν πτοείται, όμως, κι έχοντας στο μυαλό της τρεις λέξεις/φράσεις που λειτουργούν σαν κινητήρια δύναμη: πωλήσεις-startup companies-Tech Industry, ξεκινάει να προσεγγίζει εταιρείες, να στέλνει βιογραφικά, μέσω Linkedin και άλλων πλατφορμών. Πολύ γρήγορα μπαίνει στη ζωή της η εταιρεία  στην οποία εργάζεται ως σήμερα, η Confluent. Στην Αμερική μένουν 2,5 χρόνια και τον Ιούνιο του 2022 μετακομίζουν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η βεράντα είναι το rooftop της εταιρείας Confluent στα κεντρικά στην Αμερική.

Στη φωτογραφία με τις μπανάνες-τηλέφωνα η Νίκη με τη συνάδελφό της (και κολλητή της στην Αμερική) από το Καζακστάν, βγήκαν πρώτες σε ένα διαγωνισμό πωλήσεων

Ταξίδι-κρουαζιέρα στην Καραϊβική με όλη την εταιρεία για το annual kickoff event

Με τους συναδέλφους της, επίσης, στο company kickoff event στο κρουαζιερόπλοιο.

Στάση 3η: (Τελικός Προορισμός?) Βαρκελώνη, Ισπανία

Όταν ο Φραντς Κάφκα έγραφε τη Μεταμόρφωση δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι  κάποιοι τύποι (που ήταν και ιδρυτές του Linkedin) θα έδιναν το όνομά του σε μια τεχνολογία ανοιχτής πηγής (open source technology) η οποία επιτρέπει να μεταμορφώσεις τη μορφή των δεδομένων. Η εταιρεία Confluent, λοιπόν, ασχολείται με το Kafka, που είναι ένα λογισμικό που διαχειρίζεται και επεξεργάζεται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.  Αυτό το λογισμικό χρησιμοποιείται από τις μεγαλύτερες εταιρείες, τράπεζες, αεροπορικές στον κόσμο, και φυσικά από την Κυβέρνηση. Ένα μικρό παράδειγμα, για να καταλάβει και ο μέσος νους , το Netflix που είναι πελάτης της Confluent, χρησιμοποιεί το Kafka, ώστε την ώρα που κάποιος από μας βλέπει μία σειρά, η Netflix επεξεργάζεται τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή την ώρα που βλέπουμε τη σειρά, ώστε σε πέντε λεπτά να μπορεί να μας προτείνει κάτι αντίστοιχο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Το ότι η Νίκη μας ξεκίνησε από το μικρό μας νησάκι κι έφτασε να πουλάει Kafka σε μια  πολλά υποσχόμενη startup company, απ’ αυτές που βλέπουμε στις ταινίες με τα τραπέζια ping-pong στη μέση, εστιατόρια και περίεργες διακοσμήσεις, το ότι μπήκε σε μια τέτοια tech εταιρεία πριν κάνει IPO (η Confluent μπήκε στο χρηματιστήριο πέρυσι, ο CEO πήγε στη Wall Street για να βαρέσει το καμπανάκι) είναι μία επιτυχία, όχι μόνο γιατί η εταιρεία είναι από τα πιο επιτυχημένα IPOs του tech industry, όχι μόνο γιατί απασχολεί 2600 άτομα στον κόσμο αλλά γιατί είναι ευτυχισμένη και ζει το όνειρό της! Η Νίκη επιστρέφει στην Κω κάθε καλοκαίρι για να δει τους γονείς της Βασίλη και Λίλη.

Κι όπως το λέει και το όνομά της, μετά από μια σύντομη βόλτα στον κόσμο, η Νίκη, πήγε, είδε και νίκησε!

May the source be with you, Νίκη!

 

Λίγα λόγια για το Apache Kafka

Με την ονομασία Apache Kafka είναι γνωστή πλατφόρμα λογισμικού για επεξεργασία ροών δεδομένων. Αναπτύχθηκε αρχικά από την εταιρεία πίσω από το κοινωνικό δίκτυο LinkedIn και κατόπιν δόθηκε ως δωρεά στο Ίδρυμα Λογισμικού Apache. Είναι γραμμένη στις γλώσσες προγραμματισμού Scala και Java, ενώ πρόκειται για λογισμικό κώδικα ελεύθερου προς ανάπτυξη από όλους. Το έργο αποσκοπεί να παρέχει μια ενιαία πλατφόρμα για χειρισμό ροών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με χαρακτηριστικά την υψηλή απόδοση και ελάχιστες περιόδους αδράνειας. Στην αρχιτεκτονική του το επίπεδο αποθήκευσης είναι ουσιαστικά μια ουρά δημοσίευσης και κατανάλωσης μηνυμάτων, με τεράστια επιδεκτικότητα διεύρυνσης, σχεδιασμένη σαν ένα κατανεμημένο αρχείο καταγραφής συναλλαγών. Αυτό την καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμη για εφαρμογές που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες με την ανάγκη να επεξεργάζονται ροές δεδομένων. Επιπροσθέτως, η πλατφόρμα μπορεί να συνδεθεί σε εξωτερικά συστήματα (για εισαγωγή/εξαγωγή δεδομένων) με μια από τις συνιστώσες του, την Kafka Connect, ενώ προσφέρει και μια βιβλιοθήκη ζωντανής επεξεργασίας των εισερχόμενων δεδομένων, τα Kafka Streams.

Το Kafka είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιείται όταν πρέπει να παρακολουθούμε τη δραστηριότητα σε έναν ιστότοπο. Τα δεδομένα παρακολούθησης περιλαμβάνουν και δεν περιορίζονται σε προβολές σελίδων, αναζητήσεις, μεταφορτώσεις ή άλλες ενέργειες που μπορούν να κάνουν οι χρήστες. Όταν ένας χρήστης βρίσκεται σε έναν ιστότοπο, ο χρήστης ενδέχεται να προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες όταν σερφάρει στον ιστότοπο.

Για παράδειγμα, όταν ένας νέος χρήστης εγγράφεται σε έναν ιστότοπο, η δραστηριότητα μπορεί να παρακολουθείται με ποια σειρά εξερευνά ένας νέος χρήστης τις δυνατότητες ενός ιστότοπου, εάν ο χρήστης ορίσει το προφίλ του όπως απαιτείται ή προτιμά να προχωρήσει απευθείας στις δυνατότητες του δικτυακός τόπος. Κάθε φορά που ο χρήστης κάνει κλικ σε ένα κουμπί, τα μεταδεδομένα για αυτό το κουμπί συλλέγονται σε ένα πακέτο δεδομένων και αποστέλλονται στον Κάφκα σύμπλεγμα από όπου η υπηρεσία ανάλυσης για την εφαρμογή μπορεί να συλλέξει αυτά τα δεδομένα και να παράγει χρήσιμες πληροφορίες για το σχετικά δεδομένα. Αν κοιτάξουμε να χωρίσουμε τις εργασίες σε βήματα, εδώ είναι πώς θα μοιάζει η διαδικασία:

  1. Ένας χρήστης εγγράφεται σε έναν ιστότοπο και εισέρχεται στον πίνακα ελέγχου. Ο χρήστης προσπαθεί να έχει άμεση πρόσβαση σε μια λειτουργία αλληλεπιδρώντας με ένα κουμπί.
  2. Η διαδικτυακή εφαρμογή κατασκευάζει ένα μήνυμα με αυτά τα μεταδεδομένα σε ένα διαμέρισμα θέματος του θέματος «κλικ».
  3. Το μήνυμα προσαρτάται στο αρχείο καταγραφής δεσμεύσεων και η μετατόπιση αυξάνεται
  4. Ο καταναλωτής μπορεί τώρα να τραβήξει το μήνυμα από τον μεσίτη Kafka και να εμφανίσει τη χρήση του ιστότοπου σε πραγματικό χρόνο και να εμφανίσει προηγούμενα δεδομένα εάν επαναφέρει την αντιστάθμισή του σε μια πιθανή προηγούμενη τιμή

Πηγή για τις πληροφορίες για το Κάφκα: https://el.wikipedia.org/wiki/Apache_Kafka

https://ciksiti.com/el/chapters/963-what-is-apache-kafka-and-how-does-it-work—linux-hint

Πηγή: https://www.kosvoice.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ