Η Νίκη Καψή από την Κω είναι ο Jedi των πωλήσεων, από τη Γαλλία στην Αμερική κι από κει στην Ισπανία. Εδώ είναι το ταξίδι της!

2
12906

Η Νίκη Καψή από την Κω αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ Κω «Ιπποκράτειο» το 2009. Πέρασε στην ΑΣΟΕΕ (Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών) στην Αθήνα.

Στάση 1η: Γαλλία (Γκρενόμπλ, Παρίσι)

Στη Γαλλία επιλέγει να πάει, καθώς μιλάει ήδη την γλώσσα,  για το Μεταπτυχιακό της στην πόλη Γκρενόμπλ (Grenoble). Εκεί ολοκληρώνει το Master’s της με θέμα «Fashion Designing and Luxury Management». Μετά την Γκρενόμπλ, ακολουθεί το Παρίσι όπου κάνει την πρακτική της, πάντα στον τομέα του Marketing, σε γαλλικούς κολοσσούς, όπως η Cartier και η Safilo. Συνολικά, μένει στη Γαλλία 6 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ανακαλύπτει την πρόκληση των startup (νεοφυών) εταιρειών, δουλεύει για εταιρείες όπως η Evershine και η Yumi, στις πωλήσεις και σε Team Building Activities, γνωρίζει τον Νίκο Αλιάγα, γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της τον Τομά, με τον οποίο παντρεύονται το 2019 στο Παρίσι, και κάπου ενδιάμεσα, στα 24 της χρόνια παίρνει το ρίσκο και φτιάχνει τη δική της εταιρεία με ενοικίαση αθλητικών ρούχων. Εδώ, διαπιστώνει πως αγαπάει τις πωλήσεις και μ’αυτές θέλει ν’ ασχοληθεί.

με τον Νίκο Αλιάγα στο Παρίσι

Στάση 2η: Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Καλιφόρνια)

Στην Καλιφόρνια τους φέρνει η δουλειά του συζύγου της και πρέπει ουσιαστικά να ξεκινήσει από την αρχή. Δεν πτοείται, όμως, κι έχοντας στο μυαλό της τρεις λέξεις/φράσεις που λειτουργούν σαν κινητήρια δύναμη: πωλήσεις-startup companies-Tech Industry, ξεκινάει να προσεγγίζει εταιρείες, να στέλνει βιογραφικά, μέσω Linkedin και άλλων πλατφορμών. Πολύ γρήγορα μπαίνει στη ζωή της η εταιρεία  στην οποία εργάζεται ως σήμερα, η Confluent. Στην Αμερική μένουν 2,5 χρόνια και τον Ιούνιο του 2022 μετακομίζουν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η βεράντα είναι το rooftop της εταιρείας Confluent στα κεντρικά στην Αμερική.

Στη φωτογραφία με τις μπανάνες-τηλέφωνα η Νίκη με τη συνάδελφό της (και κολλητή της στην Αμερική) από το Καζακστάν, βγήκαν πρώτες σε ένα διαγωνισμό πωλήσεων