Ο Άρης από τη μικρούλα Κω στη χώρα με τις κερασιές (Ιαπωνία) να γράφει σενάρια για μερικά από τα πιο σημαντικά video games του κόσμου

3
3113

Ήταν το 2017 όταν ο Αριστοτέλης Δράκος από την Κω επέλεξε να σπουδάσει, σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, «Computer Science and Engineering» στην Νάγκογια (Nagoya) της Ιαπωνίας. Το ρήμα «επέλεξε» χρησιμοποιήθηκε πολύ προσεκτικά, καθώς είχε ήδη περάσει με πανελλήνιες εξετάσεις στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κι επίσης είχε γίνει δεκτός και στο τμήμα «Computer Science and Engineering» στο St. Andrews, στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Στην Ιαπωνία και χωρίς-ουσιαστικά- να μιλάει την γλώσσα, έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της σχολής για Έλληνα φοιτητή, και δεν έχει γίνει έκτοτε για κανέναν στον κόσμο, στο προπτυχιακό τμήμα – στη θετική κατεύθυνση.

Την πρώτη χρονιά έμεινε στο Τόκιο για να μάθει την ιαπωνική γλώσσα, την οποία γλώσσα κατάφερε να μιλάει σε επίπεδο Proficiency στο τέλος της ίδιας χρονιάς.

Για 4 χρόνια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Νάγκογια και μετά ακριβώς από την πρακτική του προσελήφθη από την εταιρεία Koei Techno Games Co Ltd που εδρεύει στη Γιοκοχάμα (Yokohama), ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ιαπωνίας.

Εκεί μαζί με την ομάδα του, Team Ninza, γράφει σενάρια για τα video games της εταιρείας.

Η εταιρεία Koei Techno Games Co Ltd είναι η 6η μεγαλύτερη εταιρεία gaming στην Ιαπωνία και η 20η παγκοσμίως στο entertainment. Ανάμεσα στα πολύ γνωστά –και στην Ελλάδα- παιχνίδια συγκαταλέγονται τα: Dynasty warriors, Samurai Warriors και Nioh.

Για τον Αριστοτέλη από την Κω, που διάλεξε έναν δύσκολο δρόμο για να εκπληρώσει το όνειρό του, μόνο περηφάνια θα έπρεπε να νιώθουμε. Ξεκίνησε 18 χρονών παιδί, 15-17 ώρες πτήση μακριά από το σπίτι του, την οικογένειά του και τους φίλους τους, μόνος σε μια ξένη χώρα, αρχικά χωρίς να μιλάει την γλώσσα για να καταφέρει αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο- ο アリス兄貴 (Άρης) από τη μικρούλα Κω στη χώρα με τις κερασιές να γράφει σενάρια για μερικά από τα πιο σημαντικά video games του κόσμου.

  • Ο Αριστοτέλης είναι γιος του Δημήτρη Δράκου και της Σταυρούλας Φιλοπούλου, απόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Κω «Ιπποκράτειο»
  • Στην Ιαπωνία ζουν περίπου 250 Έλληνες
  • Ο Αριστοτέλης δεν έχει συναντήσει ούτε έναν Έλληνα τα τελευταία 5 χρόνια

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετική είδηση, για ένα εξαιρετικό παιδί!Φωτεινό παράδειγμα για όλους.1000 Μπράβο στον ίδιο και στους οικείους του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ