ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Αντώνης Κουλιανός ένας Κώος της Αυστραλίας με πηγαία λαϊκή φωνή

4
5090

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ο αγαπητός συμπολίτης Αντώνης Κουλιανός (της Ειρήνης Λάππα) γεννήθηκε το 1938 στην Κω, το 1967 έφυγε μετανάστης στην Αυστραλία και από τότε δεν κατάφερε να έρθει πίσω στην πατρίδα λόγω εργασίας και υποχρεώσεων.

Εκεί δημιούργησε τη δική του οικογένεια. Έχει τέσσερα παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.

Όνειρο ζωής λοιπόν η επιστροφή του για διακοπές στο νησί που γεννήθηκε. Θα βρίσκεται στην Κω για δύο μήνες για να δει τον τόπο του, αδέρφια ανιψιά και λοιπούς συγγενείς.

Δεν λείπει φυσικά από τις παρέες και τα στέκια με ζωντανή μουσική. Από μικρό τον θαύμαζαν όλοι είχανε για την ωραία φωνή που είχε, τραγουδώντας κυρίως Καζαντζίδη επηρεασμένος από τα τζουκ μποξ της εποχής.

Όταν σχόλαγε από την εργασία του στο λιμάνι περπατώντας στο δρόμο για το σπίτι (έμεναν σε καμπίνα κοντά στην ΑΒΙΚΩ) άνοιγαν πόρτες και παράθυρα για να τον ακούσουν.

Στα 23 του μάλιστα είχε έρθει στην Κω ένας πολύ γνωστός τραγουδιστής που του είχε πει ότι αδικείται και ότι καλό θα ήταν να πάει στην Αθήνα σε κάποιο ωδείο και να εξελιχθεί.

Τότε όμως με τη φτώχεια ήταν αδύνατο να αφήσει το μεροκάματο.

Στην Αυστραλία όπου έχει διασκέδαση γλέντι και πανηγύρι θα τραγουδάει και εκείνος αφού του αρέσει αλλά και επειδή του το ζητάνε οι θαυμαστές του.

Να σαι καλά κ. Αντώνη και να μας ξανάρθεις!

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ