Η Καλυμνιακής καταγωγής Ουρανία Πατέλλη γράφει τα τραγούδια που “ντύνουν” την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες»

0
3059

Ουρανία Πατέλλη, Καλυμνιακής καταγωγής, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, αλλά και με αισθητή και πετυχημένη παρουσία ως στιχουργός, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Πριν προχωρήσουμε στην παράθεση κάποιων στοιχείων ,μία σύντομη γνωριμία με την Ουρανία Πατέλλη με το ξεχωριστό ταλέντο και με τη σεμνότητα που την διακρίνει,  μέσα από το βιογραφικό της που  η ίδια είχε την ευγενή καλοσύνη να συντάξει και να μας παραχωρήσει για το kalymnos-news.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΑΤΕΛΛΗ του Γεωργίου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Παλαιό Φάληρο, ενώ κατάγομαι από την Κάλυμνο.

· Σπούδασα φαρμακευτική στην Αθήνα και αυτό είναι το επάγγελμα από το οποίο βιοπορίζομαι

·Γράφω από πολύ μικρή. Πριν από περίπου 6 χρόνια παρακολούθησα μαθήματα στιχουργικής στο Μικρό Πολυτεχνείο, με δασκάλους τον Γιώργο Ανδρέου, το Νίκο Ξυδάκη, τον Κώστα Φασουλά και τη Φωτεινή Λαμπρίδη. Νιώθω τυχερή που με βοήθησαν να εξελίξω το πρωτόλειο έργο μου

Ερχόμενη σε επαφή με τον Άγγελο Σφακιανάκη, διάβασε τους στίχους μου, πίστεψε σε μένα και μου πρότεινε να κάνουμε μια δουλειά πολυσυλλεκτική ως προς τους συνθέτες. Η Αναστασία Μουτσάτσου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και μαζί με το δάσκαλο μου Γιώργο Ανδρέου ,ο οποίος ανέλαβε και την ενορχήστρωση, μαζέψαμε 9 τραγούδια που αποτελούν την πρώτη μου ολοκληρωμένη δισκογραφική παρουσία με τίτλο « Απ´το μέλλον κι απ´το παρελθόν» από την εταιρία Μικρός Ήρως. Τα τραγούδια είναι όλα ερμηνευμένα από την Αναστασία Μουτσάτσου, ένα τραγούδι το μοιράζεται με το Χρήστο Θηβαίο, ενώ στη μουσική είναι ο Γιώργος Ανδρέου,ο Νίκος Ξυδάκης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Απόστολος Ρίζος, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και η Ευτυχία Μητρίτσα

-Από το Σεπτέμβρη του 2019 συνεργάζομαι με τον Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο και γράφουμε τα τραγούδια που πλαισιώνουν τις πιο συγκινησιακά φορτισμένες σκηνές της τηλεοπτικής σειράς «Άγριες Μέλισσες» του Ant1. Έχουν ακουστεί ήδη 16 τραγούδια εκ των οποίων τέσσερα ερμηνεύει η Αναστασία Μουτσάτσου, ένα η Πέννυ Μπαλτατζή, τέσσερα η Δανάη Μιχαλάκη, ένα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και τα υπόλοιπα ο Alex Sid.

-Εκτός από τα παραπάνω, έχουν κυκλοφορήσει τα προηγούμενα χρόνια τα εξής τραγούδια σε στίχους δικούς μου:

« Τρενάκι του τρόμου» σε ερμηνεία και σύνθεση του Απόστολου Ρίζου

« Τα αφρικάνικα» σε ερμηνεία και σύνθεση της Ευτυχίας Μητρίτσα

«Το σάλτο» και « Η εκδίκηση» σε μουσική της Μαριάννας Καλτσά και ερμηνεία της Μαρίας Παπαδοπούλου

“Άνωση” σε μουσική του Σωτήρη Καστάνη και ερμηνεία Γιώργου Μπίλιου

« Ξενοδοχείο» σε μουσική του Δημήτρη Μπάκουλη και ερμηνεία της Ιουλίας Καραπατάκη

ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ»

Η τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» είναι κατά γενική ομολογία από τις πλέον αγαπημένες και με την υψηλότερη τηλεθέαση την περσινή αλλά και φετινή χρονιά. Το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, στρέφεται όχι μόνο στις περιπέτειες των ηρώων αλλά στα πανέμορφα τραγούδια που ακούγονται, συνδεδεμένα με τα όσα εκτυλίσσονται στο Διαφάνι.

Συντελεστές αυτών των εξαιρετικών τραγουδιών  η ταλαντούχα στιχουργός Ουρανία Πατέλλη  που γράφει τα τραγούδια  που ντύνουν  την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» -σε μουσική  του στενού  και ξεχωριστού συνεργάτη Alex Sid (Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος). Οι δυο τους φαίνεται ότι διαθέτουν τον ιδιαίτερο τρόπο να συγκινούν με τα τραγούδια τους, που γίνονται αμέσως viral!

Η Ουρανία μιλώντας σε μία από τις αρκετές συνεντεύξεις της που έχει  παραχωρήσει  σε γνωστά περιοδικά και εφημερίδες μεταξύ άλλων αναφέρει για τη συνεργασία και τους στίχους των τραγουδιών που έγραψε για της «Άγριες μέλισσες»

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τη σειρά «Άγριες Μέλισσες”;

«Όπως τα περισσότερα όμορφα πράγματα  στη ζωή, συνέβη τυχαία και χωρίς να το περιμένω. Ένας κοινός φίλος με σύστησε στον Alex Sid, τον συνθέτη της σειράς, πριν από περίπου τρία χρόνια. Τότε δεν ήταν η στιγμή να βρεθούμε δημιουργικά, όμως  πέρυσι μου πρότεινε να προσπαθήσουμε να γράψουμε κάποια τραγούδια για τις “Άγριες Μέλισσες” και να δούμε αν θα ταιριάξουμε και  πού θα μας βγάλει. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε γράψει 16 τραγούδια και νιώθω τυχερή  που έσμιξαν οι δρόμοι μας και που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους η Μελίνα Τσαμπάνη, ο Πέτρος Καλκόβαλης και ο Λευτέρης Χαρίτος».

Πριν γράψετε ένα τραγούδι για τη σειρά, ενημερώνεστε για το σημείο που θα μπει και τους ήρωες που αφορά;

«Αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα τραγούδια, τα οποία έγραψα εμπνευσμένη από κάποια γενικά  στοιχεία που είχα, πλέον δουλεύω πάνω σε μελωδίες του Αλέξανδρου και για συγκεκριμένες σκηνές».

Φαρμακοποιός και στιχουργός

Αναφορικά με την επαγγελματική της δραστηριότητα ως Φαρμακοποιού και την ενασχόληση της ως στιχουργού, σε σχετικές ερωτήσεις σε μία από τις συνεντεύξεις της απαντά.

Κάνεις ένα επάγγελμα-λειτούργημα, που σχετίζεται άμεσα με την κοινωνική προσφορά. Είσαι φαρμακοποιός. Ένας στιχουργός αντίστοιχα τι προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο;

Με ένα τραγούδι ερωτευόμαστε, κλαίμε, πετάμε στα σύννεφα, προβληματιζόμαστε, επαναστατούμε, αποθεώνουμε, γαληνεύουμε, ξεφαντώνουμε…είναι λίγο αυτό;

-Τι παίρνεις εσύ προσωπικά από αυτή την καλλιτεχνική ενασχόληση;

Η φαρμακευτική με γειώνει και η στιχουργική με απογειώνει. Είναι μια ανάγκη μου, που με κάνει να νιώθω δημιουργική και χαρούμενη .

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη παρουσίαση για την Ουρανία Πατέλλη, τη δική μας Ουρανία , να της ευχηθούμε πολλές εμπνεύσεις και πάντα  επιτυχίες

πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ