Άνοιξε τις πύλες του το 39ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ

0
485

Από εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου χαρακτηρίστηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του 39ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Το βράδυ της Παρασκευής, 5 Μαρτίου, εκατοντάδες ομογενείς και όχι μόνο, έδωσαν το βροντερό “παρών” στο θέατρο Enmore, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ και έλαβε χώρα μια μεγάλη ελληνική γιορτή, με μουσικό πρόγραμμα και με χορευτικές επιδείξεις από διάφορα χορευτικά συγκροτήματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ, κ. Χάρης Δανάλης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ, κ. Ουρανία Καρτέρη, καθώς και επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Παρέστησαν ακόμη η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, ο Γερουσιαστής και κοινοβουλευτικός γραμματέας στο πολιτειακό Υπουργείο Οικονομίας, κ. Σκότ Φάρλοου, ως εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού της ΝΝΟ, κ. Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, η αρχηγός της πολιτειακής Αντιπολίτευσης, κ. Τζόντι Μακάι, ο Δήμαρχος του Δήμου Ίνερ Γουέστ, κ. Ντάρυ Μπέρν, η Γερουσιαστής της ΝΝΟ, κ. Κώρτνεϊ Χούσος, εκπρόσωποι των χορηγών, καθώς και αντιπρόσωποι παροικιακών οργανισμών.

Η μικρή Αρτεμισία και ο αδελφός της Σεβαστιανός (εγγονάκια του καλού φίλου Νίκου Διαμαντή, παιδιά της κόρης του Πόπης και του Ανδρέα Θωμά) στο 1ο Ελληνικό σχολείο στο Σύδνεϋ, περιοχή Ρόζμπερι.
Φέτος, λόγω πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Εψάλη όμως δοξολογία και ομιλία για την επέτειο.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ